I'm sky high.

Rocksina. Bästa Rocksina. Hon blev veterinärkollad idag. Och nu fick jag verkligen bevis på hur bra jag känner henne. Redan på Strömsholm var jag fundersam på hennes vänstra bakknä och frågade flera duktiga i stallet. Dom sa att det var muskulärt, att hon var starkare i den sidan. Jag trodde att det var en galla i knät och att hon var svagare i vänster. Men som sagt, fick höra motsatsen. Gissa vad veterinären hittade idag då? Jo en liten inflammation i knäleden vänster bak. Han sa att hon var svagare i vänster p.g.a. att hon var avlastat vänster bak. Iallafall, nu är det behandlat och hon ska vila i en vecka. Bra att vi upptäckte innan det hann bli nåt mer. För övrigt så var hon jättefin i benen, helt ren på böjprov o.s.v. Nu längtar jag tills jag får sätta igång henne igen och se om det är någon skillnad.
Annars då? Jo jag tränade Amadeo för Marianne, hoppade studs och travhoppade en del. Gick riktigt bra idag! Han är ganska krävande, så jag får tänka mycket hela tiden. Det är bra. För övrigt har jag väl inte jättemycket att säga om dagen. Nu ska jag äta choklad och kolla på film! Freeedagsmys.

28july2011

Torsdag idag, inte så många dagar kvar! Red Let's Dance på fältet idag, lite galopparbete. Tränade på det vi gjorde igår och det gick riktigt bra! Så snygg var han i solen, han är så ljust brun att han ser guldfärgad ut. Njöööt!
Rocksina fick ett rejält hoppass, no mercy! Mycket travhoppning och kluriga övningar, hon var så duktig! Jobbade på bra. På kvällen var päronen här och hämtade hem henne, för imorn ska hon veterinärkollas. Men nu mina vänner orkar jag inte hålla ögonen öppna längre, god natt! :)


I'm a dreamer.


Living the dream.

Idag var en bra dag! Fick rida Let's Dance ( Danny) för Linda. Det är en 8-åring som är ganska ny i stallet, har tidigare bott hos Svante Johansson. Så himla fin häst! Fick jobba på bra då den har låånga bakben och är lite långsam i benen. Men det var väldigt roligt! Speciellt när det till slut funkade!
Red sen Centon för Marianne. Det gick faktiskt också vägen till slut! Ganska snabbt kom jag på hur jag skulle göra, han är ju så välriden så jag märkte när jag gjorde rätt direkt. Kändes att det redan har gett en hel del att få möjlighet att rida olika hästar!
Rocksina vilade idag, imorn är det träning för hennes del.
rätt söt ibland ändå.

Winners never quit and quitters never win.

Blev ganska mycket rida idag, 5 hästar innan lunch! Gillar't! Red först ut Spring G och Touch på asfalt, sen galoppjobbades Cerrado Z på fältet. Han krävde ganska mycket säte och ben, så jag fick jobba på bra! Sen red jag Amadeo, det gick lite sämre idag. Blev en ond cirkel, det gick lite dåligt och då grävde jag ner mig som jag är ganska bra på att göra i dom situationerna. Spände mig och tänke fel. Hade jag bara tagit det lite mer med en klackspark och inte tagit det så hårt så hade jag nig kunnat reda ut det bättre, måste bli av med lite prestationsångest!
Rocksina gick det bättre med idag, hoppade serien jag beskrev här om dagen, med en travbom, 2,5 m till ett kryss, 3 m till ett räcke och 5,5 m till en oxer. Jobbade mycket med att halvhalterna skulle gå igenom, på ett lite nytt sätt för mig. Gjorde halt och ryggade när hon inte lyssnade på halvhalterna. Måste bara komma ihåg att inte göra det för mycket så att hon tänker bakåt, kommer ihåg när Lotta sa det på Strömsholm. Skänkeln är viktigaste hjälpen! Lyckades iallafall rätt bra idag och Rocksina gick i lite bättre balans då än vad hon har gjort hittills här. Är dock fortfarande frustrerad över att det inte går så bra och jag vet att vi kan så mycket bättre! Alla gamla problem kommer liksom tillbaka på något sätt. Måste kämpa mig igenom det här! Linda tyckte iallafall att Rocksina hoppade fint så det var kul att höra. Jag tror på henne, skön känsla när någon duktig också gör det.
Frambenen är det ju inget fel på iallafall!

Det fanns de gånger då vi backade, det var då vi tog sats.

Idag har Rockansmockan tagit det chill med Sören i hagen. Hon skrittade även ut med honom på asfalt senare. Det är så bra här för det är nära till att rida på asfalt, vilket är väldigt bra för hästarnas ben, och runt hörnet finns jättebra klätterbackar! Väldigt bra!
Amadeo klättrade idag och det tyckte han var lite jobbigt, varför gå låångsamt när man kan springa jättefort? Plutten. Sen har jag bara ridit fram 2 hästar. Bee Wonderful (Bibbi) fick jag snabb lektion av Linda med. Så himla rolig häst att rida! I galoppen jobbade jag mycket i lätt sits och fick lära mig några övningar för att bli mer avslappnad och följsam i lätta sitsen. Fick också tänka mycket på händerna. Upp och ihop!
Nu ska jag ut och ta på Rocksina Back on Track. Later!

I believe in miracles.

Igår var inte datorn igång inte! Småhoppade Amadeo för Marianne, och satan i gatan vad hästen hoppade. Överlägset och i absolut särklass den bästa häst jag har suttit på och kommer att sitta på på väldigt länge! Njöt som bara den. Den dagen jag får träna och tävla en sån häst är jag lycklig.
Trimmade iallafall igenom Rocksina på fältet och red två till, klättrade lite och sånt.
Jadå, en vacker dag!
På kvällen kom min lilla familj och tog med mig till Trosa där vi åt ute vid hamnen. Satt fint!
Mätt i magen åkte jag tillbaka hit och somnade direkt!
Idag var det en annan dag! Klättrade på Clara och red ut Cerrado Z. Hopptränade sen med Rocksina för marianne. Blev mycket kluriga övningar och Rockan blev till slut ganska fin. Är dock en bra bit kvar till våran vanliga form, tror att jag har slappat till mig hemma nu på sommarlovet.. Hoppade bockar på volt, kluriga linjer och studs, och avslutade med bana. Iallafall så har jag sovmorgon imorn, vilket innebär att jag börjar halv 10. Men innan dess ska jag ju ta hand om min egna lilla hezt såå.. GOD NATT!

It's Friday.

Hade en lugn förmiddag idag då jag fick sovmorgon till halv 10, då jag skrittade ut Cerrado Z. Efter lunch red jag Amadeo för Linda och Marianne. Gick bättre idag, så himla rolig häst! Waaa!
Sen hoppade jag Rockan för Marianne. Red en serie med travbom, 2,5 m till ett kryss, 3 m till ett räcke, 5,5 m till en oxer och sen två galoppsprång till ett räcke. Även ett kryss med galoppbom på båda sidorna och ett sockerbitshinder på volt. Gick helt okej, men det är en del annorlunda instruktioner som är lite annorlunda än vad jag brukar få höra. Så det är lite korsdrag i huvet på både mig och Rocksina tror jag. Det gäller att försöka pussla ihop det nya med det gamla och inte ändra för mycket, utan förbättra det system jag har. T.ex. Om dom säger att jag ska göra annorlunda med händerna så får jag inte sluta tänka på vad jag gör med skänklarna. Vilket absolut inte är enkelt! Det här har hänt mig förut, men nu känner jag iallafall att jag har en grund att stå på, det är ett framsteg för mig. Har även fått beröm för min sits, det har jag Strömsholm att tacka för! Liksom mycket annat.

you better shape up.

Idag var en ganska lugn dag. Men en riktigt spännande sak hände iallafall! Igårkväll kom en ny häst till stallet och idag red jag den för Marianne. Det är en sexåring, så  s t ö r t  fin. Mycket jobb på den, men vilken galopp den hade! Bara studsade fram! Satt och log :) Höll dock på att ryka en gång när den sparkade bakut mot en häst bakom, inte så smått heller. Det enda Marianne sa då var " hade du ramlat av där hade du fått stryk" men skratt i rösten. För övrigt så gick det riktigt bra! Het och känslig med mycket tryck i var den iallafall. Ganska mycket på tårna. Precis en sån typ som jag gillar mest. Blir nog en superhäst i framtiden! Amadeo, kom ihåg det!
Rocksina skrittades bara ut idag för att återhämta sig. Hon var ändå riktigt pigg och glad idag!

Gästblogg: Rocksina!

Tjenare! Rocksina här! Även kallad RockanSmockan.. Tänkte tala om för er hur livet som häst är på Stall Heed! Helt ärligt förstår jag inte riktigt vad jag gör här? Varför svettas som en tokig såhär långt iväg när man kan vara hemma med Kalle och äta gräs? Dessutom har dom väldigt läskiga hagar här. Min är oändlig, har inte ens varit i hela än. Det är lite för läskigt för min det, håller mig gärna vid staketet mot Sörens hage. Han är cool. Jag menar, vem vet vad som gömmer sig där inna bland träden? Försöker få matte att förstå att jag faktiskt inte vill vara här genom att ropa på na när jag ser henne. Men hon fattar ju noll, hon bara skrattar.. Det är faktiskt inte roligt!
Några fördelar finns det ändå med att vara här. Blir omhändertagen som den stjärna jag är ordentligt. Får bra mat, lindade ben, liniment, morötter och nypustad utrustning hela tiden! Kanske kan vänja mig så småningom.
Nej, nu ropar Sören. Ska trava iväg och se what's up! Gnägg på er!
(chillar)

What a lovely day!

De här dagen har varit låång och det har hänt en hel del! Riktigt varmt har det också varit! En av tjejerna jag jobbar med hade en ledig dag, så det blev lite extrajobb. Dagen började med ( efter fodring, mockning och utsläpp av hästar i hagar och skrittmaskin) med uteritt på Cerrado Z. Därefter jobbade vi några hästar på fältet, mycket i galopp. Jag red då Clara ( antar att hon egentligen heter Chausette Polo..), ett sto som har gått 1.50 och hoppat 1.80 med Linda, barbacka. Riktigt kul var det faktist! Skrittade sen ut Touch och Spring G, jättefina hästar! Jobbigt att bara få skritta då men ;) Longerade också Centon. 
RockanSmockan då? Jo hon fick ett pass för Linda som gick sådär. Hon var rätt trött efter igår. Imorn ska hon få en vilodag innan vi börjar med hoppningen på fredag! Vi jobbade iallafall med galoppen och galoppombyten. Jag hade också ett av mina psykiska sammanbrott ( ni som känner mig som ryttare vet vad jag menar...), satt inte jättefint. Det var ett tag sen jag hade ett också. Linda berättade att hon visste precis vad jag går igenom eftersom att hon hade nåt liknande när hon började träna för Jessica Kürten. Först fungerade ingenting innan det föll på plats och blev bättre. 
Mamma var här idag också. När jag hade jobbat klart så åkte vi in till Trosa och åt pizza vid hamnen. Så kempego stad alltså! Lite godis och sånt hann vi också med att köpa så nu tas dom förlorade kalorierna igen!
Psst, om ni vill veta mer om någon av hästarna jag nämner, kolla in: http://www.lindaheed.se/sida7.html

Dag 2.

Idag red jag samma 2 hästar, dock så skrittade jag bara ut på Columbus H ( i stallet kallad Kalle). Rocksina red jag för Lindas mamma Marianne. Hon va tuff, men riktigt bra! Jobbade med att böja Rocksina i kroppen, "bakom sadeln" för att hon skulle bli mjuk och arbeta över ryggen mera. Red på volt och flyttade ut bakdelen med rak hals och hade henne böjd runt innerskänkeln. Skulle tänka "två steg åt sidan, ett steg fram, två steg åt sidan.." Linda var också med och kollade och kom med små kommentarer ibland. Jobbade även med halvhalter och ökningar och minskningar av tempot. Jobbade idag, liksom igår, mycket utan stigbyglar. Idén är att man ska ha stödet på ytter och leka lite med innerhanden, "innerskänkeln mot yttertygeln". Det är väldigt svårt att förklara men jag försöker ju iallafall :) Tog även lite bilder idag:
Här sover jag!
Överallt i stugan sitter bilder på Linda och hennes hästar genom åren.
ridbanan sett från stugan.
Stallingången
ridbana, med skrittmaskinen och stugan i bakgrunden.
Fet!
Stallet inifrån, tog kort nu på kvällen, så det va släckt och lite mörkt i stallet, men men man ser ju lite ändå :)
Columbus H i pyjamas, lindade ben med back on track-paddar, välryktad och oljade hovar. Såhär sover hästarna!
Cerrado Z och Centon.
Och här kikar en annan stjärna fram, säg heej till RockanSmockan!
Idag har det varit sol, klarblå himmel och varmt.
Har i värmen även roat oss med att måla staket. Efter vad som kändes som en evighet så var staketet till tre gräshagar målade! Dessutom så fyllde Linda år idag! Det firades med fika tillsammans med hela gänget, även Lindas man och barn. Väldigt trevliga människor!
Nu ska jag sova ordentligt, imorn är det nog mycket att göra eftersom att en av dom andra två som jag jobbar med har en ledig dag.
God natt!

Practice makes perfect.

Första dagen avklarad och bra gick det också! Dagen börjar med fodring och mockning 07.00. Därefter ska en del hästar ut i hagen, andra ska gå i skrittmaskin och resten ska ridas. Jag red ut på den här hästen på förmiddagen:
[source: lindaheed.se]
På eftermiddagen tränade jag med Rocksina för Linda. Markarbete, gjorde väldigt bra övningar. Först serpentiner, med lite instruktioner så blev hon jättemjuk! Sen red jag öppna med rak häst och gjorde halvhalter på yttertygeln. Flyttade sen bakdelen på en volt och var noga med att inte flytta för mycket, och att hon skulle böja sig i bålen, inte i halsen. Enkla övningar som var precis det vi behövde!

Ut i världen.

Tjenare, det va ett tag sen! Kommer att blogga nu i några veckor då jag ska vara på Björkö gård hos Linda Heed och bo, jobba och träna. Åkte hit nu ikväll och har placerat Rocksina i första boxen till höger i stallet. Själv ligger jag i sängen och ska snart sova, ska vara i stallet kl 7 imorn. Vet inte riktigt än vad exakt det är jag ska göra men det märker vi!
Linda och Touch i globen!
www.lindaheed.se

RSS 2.0