World's greatest.

Den här dagen har bl.a. Bjudit på ett studiebesök i ett stall med Nina Roepstorff, otroligt kul! Man lär sig massor av att bara vara nära Nina känns det som! Vi passade på att ställa massor med frågor och kom in ordentligt på tex konditionsträning av häst. Hon är en riktig guru, får oss att tänka sunt och rätt. Så tacksam över att ha henne på strömsholm! Efter studiebesöket bjöd hon på fika hos sig och vi fick bl.a. Gosa med hennes tama ekorre, slå den ni! ;)
Rustica trimmade jag i ridhuset idag, det gick riktigt bra! :)
Lite bilder på ekorren puff! Social som få!


Your latest trick.

Ännu en solig dag! Mums! Hade sitsträning på lina idag, väldigt roligt och bra!! :) Rustica skrittade jag ut läänge på med elin, sen avslutade vi med klättring! :)
Nu är det inte långt kvar! Jag kommer att rida på torsdagen och fredagen. Men är här alla dagar utom söndag, ska jobba lite och så :) Kom hit och kolla vettja! Efter den helgen är det soommarlooov!!!

Learning to fly.

Hela förra veckan satt vi ute vid slottet och grillade, spelade kubb och hade det allmänt bra i solen, jag och bästa flickorna och pojkarna! Underbart! På dagarna red vi utomhus på gräs med skolhästarna och Stickan gick fint också!
På lördagen åkte jag hem, umgicks med familjen och grannarna och njöt av Loreens seger!
På söndagen var det tävling med Stickan, 4 fel i 110 och 4 fel och 4:e placerad i 120 blev resultaten. 120-rundan var min bästa med henne hittills!
Idag gick vi sista dagen på KZ, det var en rätt lugn dag och treorna spexade. Annars chillade vi som de coola individer vi är ;)
Nu på kvällen tränade jag för Daniel med Rocksina. Vi red ute på gräs och det gick bra! Rocksina har stått här igår och idag, men nu åkte hon hem igen. Snart kommer jag hem och rider henne varje dag igen! Fina tjejen ♥
Nu blir det här inlägget inte så mycket längre då jag har fått min internetuppkoppling begränsad.. Tog ett tag att ladda upp dessa bilder kan jag lova ;)
Fridens liljor på er!

Whistle.

Nu är den jobbiga delen av den här veckan över. Lättnaden som uppstod efter det fyra timmar långa nationella matteprovet levde jag på hela dagen ;)
Stickan går bra, igår Jens-träning ( Wiiho vad det var kul!), idag skrittur i 1 timme och 20 min med Elin.
Idag på kvällen hade vi grillkväll med klassen vid bankbanan. Lite flummig brännboll och massa korv och marchmallows. Sen hamnade vi på en brygga vid vattnet. Hur mysigt som helst! Pictures:

I wanna sing, I wanna shout.

Det här med att blogga går ju sådär. I onsdags åkte jag hem efter en dag med nationellt prov i engelska och utbildningskontroll i hoppning, då hade jag rebelia och disco.
Har haft en grym långhelg hemma med tävling, grymma vänner och bra väder. Mer om det en annan dag för nu är det hetsplugg som gäller fram till onsdag. På fredag sätta betygen och efter det blir det lugnare.
Idag red jag ut på Rustica runt Löten och österängarna med Elin, det var helt underbart i kvällssolen. Men nu ska jag plugga vidare- vi hörs när jag har fått mitt liv tillbaka! Ciao!!
Tävling i helgen:


Tuesday.

Efter en rätt skön dag på KZ var det hoppträning för Daniel. Hoppade bana och slutade på 120 bana. Kändes super och hon rev inte en bom!! I framridningen red vi över travbommar, i öppna och lite så. Sen hoppade vi fram med galoppbommar framför och efter hinder, sen körde vi! Känns som att vi är på helt rätt väg nu!! :)
När vi kom hem grillades det på stallplan. Sen hade dressyrkandidaterna spex ( funny dress dressage show) men det hann inte jag med.


Home.

Igår ar det söndag och jag tävlade på stora Ekeby. Det gick bra, jag red en skolrunda för att hon verkligen skulle vänta på mig och lyssna. Fick dock en för nära distans på ett räcke som hon rev, men annars hoppade hon super! Framhoppningen var helt perfekt! Var dessutom själv där när jag hoppade fram ;) guld!
När vi kom hem åt jag och pappa på markan, sen red jag Vivaldi ( skolhäst) till galoppbanan med Hanna och mirja. Solen sken och allt var så härligt! Galopperade runt och hade det allmänt grymt! Jag sprang också och gymade ett riktigt hårdpass, nu ska jag igång med träningen igen! hade också stalltjänst på morgonen ocheftermiddagen, nu mins vänner har jag jobbat min sista helg i röda stallet!! Ever! Så skönt.
Idag var det ju då Kz. Det har varit en bra dag ändå. Rolig idrottslektion bl.a. :) nu på kvällen har jag promenerat med Rustica till slottet med elin och hennes Alf :) ca en halvtimme, det var härligt det! Har också sprungit och nu sist så kollade vi på män som hatar kvinnor med gänget.. :) bra dag allt som allt!
Bilder från idag:


Waiting on the world to change.

Fredagen var grym!! Lyckades rätt bra på umet-lektionen som för övrigt var min sista att hålla i ridningen! Ska bara hålla i en stall-lektion nu så är jag klar sen! :)
Rustica gick sååå fint på Tågbanan! Red över 3 bockar på en linje och varierade mellan att rida 4, 5 och 6 galoppsprång mellan. Red sen 4 mellan de 2 första och 5 till sista och tvärt om. Allt gick så väldigt enkelt!! Rytmiskt och balanserat.
Kvällen var helt oslagbar. Åkte in till Västerås och åt på Jensens och gick på bio ( The Lucky One) med ett grymt gäng! Maten var supergod och bion var jättebra. Allt var vältajmat och alla var såå glada!
När vi kom hem på natten så gick vi på promenad till Strömsholms småskola och lekte i lekparken ( hahahah). Vi blev barn på nytt och hade såå kul! Vi var ute i 1,5 timme.. Fille fyllde 20 också så vi firade han lite vid tolvslaget! :)
Helt enkelt en grym dag med fina vänner och hästar! :D
______________________________________________________________________________________
Idag har jag haft stalltjänst.. och varit trött eftersom att jag inte sov så mycket inatt.. ;) ( så värt)
Rustica skrittade jag ut på och hon kändes vääldigt fin!
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag än att titta på treårstesterna som är här i Röda i helgen. Massor av fina 3-åringar har jag sett och jag tycker faktiskt att kvalitén är högre än förra året. Fast jag har iofs sett långt ifrån alla..
Nu ska jag sova för imorn är det både stalltjänst och tävling på schemat! :)
God natt!

Accidentally in love.

På förmiddagen var det dags för lite bus!! Gymkhana i Nya ridhuset stod på schemat. Vi red barbacka och gjorde massa olika grenar. Bl.a. baklängesridning, spö i koner, rida slalom med korsande tyglar m.m. Vi avslutade med höjdhoppning barbacka! Jag var i lag med Ida N, Stina S och Sabrina och vi hade hästarna Carolans, Harrison och Otto! Otto hade jag i varje gren och han var grym! Väldigt lyhörd och bra! Vårat lag vann faktiskt!! Bäst av fyra lag! :) Superkul!! Bilder togs så jag hopaps att jag kan visa några framöver ;)
På eftermiddagen påbörjade vi ett litet projekt som går ut på att vi ska skriva en plan för ett stall ( hur många hästar, anställda, anläggningen, verksamhet, säkerhet, smittobekämpningsplan osv.) och använda allt vi har lärt oss i årets Häst- och Stallskötsel!
På kvällen var jag på ett seminarium i Knytpunkten med temat Modern hästhållning. Det handlade bl.a. om Active Stable och andra lösningar på bättre hästhållning. Massa ny forskning och kunskap fick vi ta del av! Vi fick även se delar av den nya djurskyddslagen som är på förslag nu. Samt se vad vi ska sträva mot i framtiden vad gäller hästhållning enligt hästens, människans och samhällets behov! Väldigt intressant! :)
Rustica skrittade jag och travade ute idag. Travade på stallplan över travbommar ( hon var superduktig) och skrittade ut på området resten.
Nu ska jag ägna kvällen åt att skriva en genomgång av lätt sits! Vad klockan är nu? 22:17 och imorn ska jag upp och hålla i en hopplektion på morgonen. Tur att man är flexibel med sovtider ;)
Ett så kallat Active Stable. Med foderautomater och frigående hästar! Ett allt vanligare sätt att ha hästar, man sparar otroligt mycket tid!

We are young.

Idag var det utbildningskontroll i dressyr. Jag hade Evelina. Det hela gick ut på att vi först skulle värma upp hästarna och Marianne och Linda kollade och antecknade hur vi gjorde o.s.v. Sen gjorde vi olika bestämda övningar och så skulle vi säga hur vi tyckte att vi utförde dem och ge betyg 1-10. Till exempel gjorde vi halt och skulle säga hur hästen stod med benen ( parallellt eller höger längre fram etc) samt om den stod rakt. Även skänkelvikningar och galoppfattningar utfördes och utvärderades. Men det var bara vi som fick säga vad vi kände och så sa de något ord då och då ungefär.. Resultatet märker vi på betygssamtalet om 2 veckor! Kändes ändå helt okej men jag spände mig lite.
Hela förmiddagen hade vi också nationella prov i engelska, så det har varit en dag då vi har prestrerat vårat bästa hela dagen ;)
Stickan har jag däremot bara skrittat för hand idag efter gårdagens ordentliga pass.
Idag har det regnat som bara den på Strömsholm. Vi påverkas mer än "vanligt folk" av vädret eftersom att vi är ute i princip hela dagarna. Vissa av oss blir lite surare än vanligt och klagar på småsaker liksom medan andra blir extra humoristiska istället för att liksom mota bort den gråa känslan. Jag tillhörde idag den senare kategorin, det har bubblat av bus i min mage största delen av dagen! Ett annat sätt att mota bort regnrusket lite var att äta glass med kompisarna på onsdagscafét som är i Rödas källare varannan onsdag, nice :)
Nu ska jag sova medan regnet smattrar mot Röda ridhusets tunna tak.. Jag hör det klart och tydligt. Rätt mysigt ändå :)

fint

Today I don't feel like doing anything.

Jag borde sova. Men det gör jag inte. Jag borde plugga. Men det gör jag inte. Vad gör jag då? Jo, ingenting :) Har blivit riktigt seg nu på sistone. Dels för att jag är förkyld och så och dels för att det är sommarlov snart och jag har liksom dragit ner på tempot lite i förväg.. Alltså jag längtar inte till den dagen då jag inte har ett långt sommarlov att se fram emot längre. Det hör ju till livet?! Belöningen för den tuffa delen av året?! Fast.. Jag hade tänkt att bara jobba med hästar i framtiden. Då kan man se det på två sätt- Antingen så jobbar man jämt eller så jobbar man aldrig. Jag väljer att se det som att jag aldrig tänker jobba, bara göra det jag tycker är kul :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rustica trimmade jag ordentligt idag. Tränade på att få ut galoppsprångslängden utan att hon spänner rygg och nacke. Hade 8 galoppbommar på medellinjen där jag var tvungen att rida längre galoppsprång än hennes "normala" för att kunna rida rytmiskt över alla. I början fick jag inte fram henne i svängen, sen spände hon rygg och nacke och ökade farten över alla bommar, utan balans och utan lösgjordhet. Då jobbade jag med galoppen utan bommarna ett tag i den nya språnglängden ( som är närmare utomhushoppningsgalopp). Red på en åtta med förvänd galopp på ena "volten" och flyttade undan skänklarna. Allt i ett högre tempo med längre språng än vanligt för att hon skulle bli lösgjord där. Det gick väldigt bra och sen när jag red på bommarna igen så blev det perfekt! Kom rätt varje gång och hon hade kvar balansen, rytmen och framförallt formen över alla bommar! Jag var så nöjd :) Skrittade sen ut en bit med Hanna.
På kvällen hade vi boendemöte och det slutade med att jag ska bo på Västra Plugghästen nästa år! :) Det blir bra!
Jag kommer dock sakna våran lilla korridor på Röda..! Där det är så lyhört att man kan prata med grannen genom väggen med normal samtalston och där man alltid känner på lukten vad det som senast var i köket åt.. ♥
Nähe här blir inga barn gjorda... God natt!

Destination Sky.

Nu har jag gått och blivit smällförkyld, mina vitamintabletter tog slut och då kom det.. Blir sjuk så fort jag slutar äta dom! Tog lite sovmorgon idag och skippade idrotten så klarade jag dagen :) Rustica red jag lite lätt i skogen, klättring, runt och över träd och i ridhuset. Det gick bra, hon var fin! :)
Nu räknar jag matte, vi har prov imorn och det är iinte lätt.. ;)

This type of life didn't come with instructions.

Igår tävlade jag med båda hästarna! :) En 1.15 var gick dom och var såå duktig! Rocksina felfri och placerad ( 19:e placerad men ändå hehe ;) ) , Rustica 8 fel i omhoppningen, de kom i en trång räcke-räcke kombination i slutet av banan.. Är ändå väldigt nöjd :)
På kvällen jobbade jag och fyra kompisar med att servera på en femtioårsfest. Vi var sammanlagt 15 servitriser och det var en riktigt fin fest! Överklass.. Det var kul! :)
Både hästarna fick gå hemma i stora hagen i molke idag men jag är på Strömsholm. Har ridit ut på två hästar; skolhästen Evelina och Elins häst Affe :) Vädret har varit super och det var såå härligt att rida ut!
På eftermiddagen cyklade vi ner till slottet och åt glass på gräset bredvid forsen :) Också helt okej!
Rocksina klar för tävling hemma i stallet i molke :)

My universe will never be the same.

Idag bestod skolan bara av nationellt prov i engelska. Sen slutade vi och jag red Rustica på stallplan. Provade pelhambett och det gick såå bra! Red över en bock och nu var hon verkligen där jag vill ha henne, superkänsla!! :)
Nu är jag hemma i molke, och imorn åker vi på tävling :)

Sunlight.

Idag började dagen med terränghoppning! Så himla kul! Hade en liten fux vid namn Zeus, och ja han är väl inte helt att lita på.. Han flög lite hit och dit hehe :) Men det gick ändå bra! Solen sken och alla var glada :) Vi var borta i nästan två timmar. 
Rustica gick på tågbanan idag. Dom hade byggt upp en så himla bra bana till kvällens pay n' jump, men Rustica får vänta lite med hoppningen tills på lördag.. Synd för det var såå frestande att hoppa alla perfekt uppställda hinder i perfekt höjd.. Men men :) Rustica var fin, men jag höll inte på så himla länge :)
Just nu sitter jag vid datorn och gör massa ovettiga saker.. jag borde sova, men jag är inge bra på att gå och lägga mig.. Jag är verkligen en kvällsmänniska! Seg på morgonen, pigg på kvällen! Inte så praktiskt om man är hästmänniska.. ;) När jag blir stor och startar eget så ska jag jobba 9-21 ungefär, det är lagom enligt mig!

Glad you came.

Är tillbaka på RS efter en helt underbar långhelg i molke! Kollade på brorsans spelning, träffade alla kanonbra vänner, var på världens roligaste valborgsfirande, hade grymt väder, grillkväll med familjen, tävling på hemmaklubben och glada hästar.. Tror inte att min helg hade kunnat vara mer optimal!!
Idag har vi också haft väldigt bra väder och jag red Qubik vid slottet. Vi red ganska självständigt för Linda på en av dressyrbanorna där och på galoppbanan. Jobbade med framdelsvändningar, halter, ryggningar, skänkelvikningar, flytta undan skänklarna i skritt först, sen gick vi ut på galoppbanan och tränade övergångar och flyttade undan skänklarna. Qubik är en väldigt utbildad häst så jag kunde inte motstå att göra en del galoppombyten ;) Han gör det såå bra!
Rustica kollades av Nina och var helt ohalt, sen gick hon ett lättare pass på stallplan, i solen! Helt underbart är det här just nu!
Några bilder från tävlingen på Vingåkers RF i lördags. 110 var det och förutom ett missförstånd på ett hinder så var hon såå fin!
Bilderna är tagna av Fanny Olofsson!

RSS 2.0