Efter regn kommer solsken...

Och efter onsdagar kommer torsdagar! Veckans bästa dag, bara massa ridning på skoltid. På förmiddagen hade jag remont och travade ut med Tessan i skogen. Hon var väldigt fin efter longeringen och de lugnare dagarna hon har haft.
Rustica gick hoppträning och hon var otroligt fin! Såhär bra har hon aldrig varit med mig!! Helt otroligt, synd att säsongen är slut, den hade kunnat få börja nu istället ;) det känns att hon är bra i magen nu också. Hon känns fräschare. Det här +stalltjänst var min dag. Hann ju till och med lite projektarbete på kvällen ;) kanoners!


Sen onsdagskväll.

Då var jag här igen, en lång onsdag som vanligt! Idag var det fullt schema från 7 till 22, först morgonmocka, promenera hästarna och ut i hagen. Efter det skolan, eftersom att vi bara går i "riktig" skola två dagar i veckan så har de proppat dom fulla för att vi ska hinna med alla ämnen, så det blir inte mycket vila mellan lektionerna. Efter skolan stallet igen fram till 22, sen in och äta som en häst ;).. Tessan hade en ganska lugn dag. Hon duschades ordentligt med schampo, hon har sån vinterpäls att det är svårt att komma åt all smuts med bara borstning. Sen var veterinär-Nina och tog blodprov på henne och utöver det så skrittades hon :) Rustica däremot trimmade jag ordentligt. Hon var lite för pigg på hoppträningen igår, hon tog det ju lite lugnare i helgen, så nu fick hon ett riktigt pass så får jag förhoppningsvis igen det imorn! :) hon gick fint men det krävdes en del arbete. Jag gav mig inte, utan red tills hon blev bra. Det fick ta den tid det tog :) jag tycker att det är viktigt, att göra sitt bästa varje dag och göra det som krävs! Även om det betyder att man kommer in sent. Något bra ska man ju ha ut av dagen :)
Igår så longerade och red jag en remont, longerade Tessan som börjar lära sig mitt system väldigt bra nu, och hopptränade för Niclas haking. Vi fick vara ryttare på B-tränarkurs och jag fick då rida för honom. Han var superbra och jag skulle absolut vilja rida för honom igen i framtiden :) Rustica gick bra men var som sagt lite väl pigg ;) vi fick iallafall både bra beröm och väldigt bra saker att jobba på!

Nu börjar julstämningen sprida sig lite här. Idag har det snöat, vi har fått upp lite julpynt och husmor har delat ut chokladjulkalendrar! Lite mysigt :)
Det här är vårat vardagsrum ikväll:


London 2012

Det här är min bakgrundsbild på datorn just nu. Sätter igång fantasierna och drömmarna som inget annat! Från OS i London i somras.

Not giving in.

Hej du härliga måndag i november! Sverige är inte ett trevligt land den här perioden. Desto trevligare var mina hästar idag. Rustica gick markarbete för linda. Det vanliga måndagsjobbet, lösgörande, rakriktning, lydnad osv osv. Snöret dressyrade också för Linda, vid slottet, med Lovisa på ryggen.
Tessan jobbade jag på lina idag. Hon kändes spänd och lite öm i länden så hon får longeras och masseras med liniment i några dagar, så tror jag att det släpper.

Jag är fortfarande lite nere av den otroligt töntiga anledningen att jag inte var och såg swedish house mafia i helgen.. Varför känns det som att jag har missat livets största händelse?? Haha, allting är relativt..
Kan man kanske kalla detta värdelösa sinnestillstånd för novembersjukan?

En bild på Tessan från idag, hon är så otroligt vacker. Perfektion!


Spännande år!!

2013 kommer att bli otroligt spännande! Förhoppningsvis mitt mest framgångsrika år hittills, enligt planen kommer jag att debutera 140, men man vet ju inte med hästar, jag kan lika gärna vara på noll igen imorn. Men just nu är jag hoppfull! Dessutom kommer jag att ta studenten och därefter- ja, vem vet? Är det nu man ska tänka på den såkallade "framtiden", "efter-gymnasiet-tiden", "vadskadugörasendå-tiden"?? Hoppas att jag får ett bra och roligt hästjobb! I sverige? I europa? I USA? Vem vet? Att det kommer att bli spännande och roligt- det vet jag iallafall!


Heaven's got a plan for you.

Vet ni varför jag inte bloggar varje dag längre? Okej, dels så har jag mycket att göra och sitter aldrig vid datorn i princip. Men framför allt så har det här livet verkligen blivit vardag på allvar. Jag började blogga för att jag gjorde något lite speciellt, flyttade hemifrån och började på Strömsholm. En upplevelse liksom. Nu har jag blivit lite för hemmablind och så för att verkligen förstå hur bra jag har det. Ibland kommer dock fortfarande de där ögonblicken då man förstår hur ultimat det här livet är. I fredags morse var en sån stund. Jag och Sabrina red ut på våra remonter. Vi red ut på Österängarna och på galoppbanan vid slottet samtidigt som vi såg solen gå upp över mälaren, slottet och de fantastiska ekskogarna. Det tog andan ur mig kan jag lova. Så himla vackert så det finns inte. Och våra små unghästar skötte sig så fint och på galoppbanan drog vi på ordentligt så att ögonen tårades. Hur bra start på dagen var inte det?! Hade en bra fredag för övrigt också. Hade en kort dag på kz, dansade zumba, tog hand om båda mina fina hästar och gick ut i Västerås med större delen av min goa klass på kvällen! Jag hade inte precis mycket att klaga på.
 
Igår, lördag, joggade båda hästarna på förmiddagen innan jag åkte upp till Stockholm med familjen för att ångtvätta tävlingsboxarna inför Sthlm Horseshow! Vi var också ute och åt på kvällen. Nu är jag tillbaka på RS igen och har ridit och fixat. Imorgon är det v.48. Fyra veckor kvar till jul. 
En tom arena (Globen) där förberedelserna är i full gång!
Kvällsmys med Tessan idag:

This could really be the good life.

Idag hade vi föreläsning om mental träning för johan plate hela förmiddagen. Det var väldigt bra men jag har verkligen blivit kräsen när det gäller föreläsare sen jag kom hit till strömsholm, jag väntar mig att bli "blown away" varje gång, men det funkar inte riktigt så. Förutom när Jens pratar. Då är det världsrevolutionerande i mina mått mätt..
Iallafall så hann vi gå igenom en hel del under dessa 3 timmar. Satte igång tankarna lite.
Hästarna trimmade jag idag. Men Rustica fortsatte jag med det vi gjorde på träningen igår och hon hade lärt sig lite mer nu! Provade även samma grej på Tessan men med lite mindre krav, och hon jobbade också på bra!


How bad do you want it?

Daniel sa en tänkvärd sak för ett tag sen på en träning. Idag är det så lätt att se den färdiga produkten och tänka att "dit vill jag". Men är man verkligen motiverad nog för att ta sig dit?
Tänk dig ett pengarör och högst upp är målet. Du säger att "dit upp ska jag". Är du då villig att varje dag peta i ett mynt, varenda dag? Även om det inte märks någon skillnad med det enskilda myntet. I ur och skur. Någonstans längst ner läcker röret också så om man slutar peta in mynt eller gör det för lite så sjunker nivån sakta men säkert.

Det här gäller nog allt. Jag är säker på min sak. Är du?

 


Stay ahead.

Den här dagen har varit en riktigt bra skoldag! Har lärt mig mycket bra om mycket! Började dagen med dressyrdemo, tema rakriktning. Därefter hade vi lektion för Nina- skolveterinären. Hon är så himla bra och inspirerande att lyssna på! Hela klassen sitter med ögon stora som tefat varje gång! Idag pratade vi och tränings- och stressrelaterade skador. Mest om magsår som är väldigt vanligt på hästar idag. Det finns stor okunskap om det ämnet så det är bra att vi får lära oss om det. Vad det beror på, hur man förebygger, symptom osv.. Därefter var det unghästlektion och jag red snöret! Vi dressyrade i röda. Efter det sadlade jag på Rustica och hopptränade för Daniel. Stickan fick allt jobba på ordentligt idag och det blev ett riktigt bra pass!! Jag tycker att en bra träning är inte när allt går bra och man får höra hur duktig man är, en bra träning är när man har fått kämpa, ge sig på något man inte riktigt behärskar än, så att det sker en utveckling!
Sedan har jag också motionerat Tessan och Rose, en häst som tillhör Alexandra i min klass! Hon var väldigt rolig att rida! :) det blev alltså en lång, innehållsrik dag. Vart och när får man såhär lärorika dagar varje dag utanför Strömsholm??! Var finns såhär mycket kunskap om dressyr, hoppning, unghästar, hästskötsel mm samlad på ett och samma ställe utanför den här bubblan?! I verkligheten liksom. Tills jag kommer dit så suger jag åt mig all kunskap som en tvättsvamp. Varje dag.


Slow dancing in a burning room.

Rättelse: rådgivande bedömning av unga hingstar ;)
Iallafall så var det det den här skoldagen gick ut på. Jag satt i sekretariatet ett tag och mätte hingstarna lite senare. Såg en del fina!! :)
Stickan och Tessan har gått i skogen idag. Runt träd, över stockar, klättring osv. Tessan joggade också på stallplan men Stickan klättrade lite extra istället. Dom var fina i vart fall.
Nu: sängen!


Dagens utsikt.

Den här dagen ägnas åt hingstvisning. För tillfället jobbar jag i sekretariatet. Jag klagar inte! :)


These times are hard, they're making us crazy.

Torsdag, fredag, lördag och söndag har gått sen sist. Torsdag och fredag förberedde jag mina två för tävling. Tessan tränade hoppning torsdag och markarbete fredag. Under hoppningen i torsdags hann vi dock inte med sista rundan då en tjej i min grupp ramlade av, fick hästen över sig och fick åka ambulans från röda ridhuset. Det såg läskigt ut med hon klarade sig med en hjärnskakning som tur var. På tävlingen hoppade Tessan felfritt i 110 och rev ett räcke i 120. Dock var den 120-rundan den runda då jag har haft bäst känsla på henne. Så jag är nöjd.
Rustica tog det lugnt torsdag och fredag istället. På torsdagen gick hon i skogen och klättrade samt joggade och på fredagen promenerades hon bara. Hon gick felfritt i 120 och hade två ner i 130. En medelmåttig tävling. Har inte så mycket mer än så att säga än att vi nu tränar på, har lite vintervila, tränar på igen och kommer tillbaka till våren 2013. Tessan har en tävling kvar.
Torsdag och fredag red jag också en remont som heter Santiago. Vi tränade lösgjordhet och skänkelvikningar bl.a. Det var kul :)
Idag, söndag, har jag haft sovmorgon. Helt otroligt faktiskt. Sov bort halva dagen och sen slöade jag i soffan. Har dock svårt att bedömma om jag blev något piggare eller bara tröttare. Just nu känns det som alternativ 2. Nu är det 5 veckor till jullovet och jag har ju klarat av det här förut. Så det är bara att kämpa!
Snöret (Linedance):


Push to the limit.

Idag blev det mörkt när vi satt på sista lektionen på KZ... Snacka om att det underlättar då att ha en massa andra hästnördar till kompisar som också ska hänga i stallet hela kvällen!
Hästarna fick skritturer idag. Dom har gått väldigt bra måndag och tisdag, så nu blev det lugnare :)
Imorgon står det bara massa ridning på schemat, inte helt fel alltså!! :)


Dream big.

Idag har varit en segardag. Jag har gjort det mesta i min takt. Det resulterade också i att jag inte var klar förrän 21.45 men det gjorde inget. Förra veckan var jag snabb och noga med att komma in i tid och så. Idag orkade jag inte riktigt med det, det finns såna dagar också.
Just nu går jag i princip och räknar dagarna till jullovet. För även om jag har sjukt kul och en massa roliga saker inplanerade hela tiden plus min roliga vardag är på strömsholm, så går det inte att komma undan att det tar på krafterna att ha det schema jag har. Framför allt i november och december. Mörkret påverkar mycket när man jobbar utomhus hela tiden. Det märks stor skillnad. Just nu är det 5 veckor och 3 dagar till lovet. Det går snabbt och jag vet att jag kommer att klara det, en dag i taget. Har också en del att se fram emot. Tävling i helgen, Globen två helger efter och en del roliga planer med kompisarna. Men ändå, låt det rulla på nu! Efter jullovet är det dags för en månads praktik, väldigt spännande! Därefter ca 4 månader till studenten, våren kommer bli bra, det känner jag!
Iallafall så började den här dagen med hoppdemo då de gick igenom framhoppning och gav massa bra tips! Därefter hade vi tappskokurs och vi tog av och satte på skor på döda hästars avhuggna ben.... Det gäller att inte vara känslig! Det var iallafall väldigt lärorikt.
Rustica hopptränade, vi hoppade en låång serie på medellinjen, väldigt bra för att förbättra hennes teknik och min sits och position! Det gick dessutom väldigt bra!
Sedan hoppade unghästarna studs för första gången, vilket gick bra det med.
Tessan gick i ridhuset och jag redett ordentligt pass! Basic övningar, träna lösgjordhet, liksidighet, lydighet osv. Grunder helt enkelt. Hon behövde jobbas igenom ordentligt efter helgens uteritter, ute går hon nämnligen mest och tittar på allt och spänner sig. Hon blev fin!
Nu ska jag sova, eftersom att jag inte har skyndat mig i säng utan ätit och duschat i lugn och ro så är klockan lite för mycket, men det får den som sagt vara idag.


Live with passion.

I helgen har hästarna varit ute i naturen. I lördags red jag till rakbanana, en drygt 1 km lång grusad galoppbana, helt rak med en sjö på ena sidan och ett stort fält på andra. Känns som att rida på en landningsbana för flygplan! Där galopptränade jag och det gillade hästarna. Igår skrittade jag och mamma ut på dom.
För övrigt har jag haft en rolig helg. Har hunnit med utekväll med tjejerna och att umgås med mamma och pappa som var här som helgföräldrar.
Idag gick Rustica dressyr, jobbade på lösgjordheten i övergångar mellan galopp och trav framför allt. Hon blev fin!
På remonten så red jag en av Daniels unghästar på galoppbanan vid slottet! En fin fyraåring. Pigg var den :)
Tessan red jag i ridhuset och tränade på samma sak som med Rustica, men jag fokuserade mer på att hon skulle ta i lika mycket med båda bak, att hon gick undan ordentligt för båda skänklarna osv. Varierade också formen mycket för att stärka henne.
För övrigt så har jag inte direkt någon blogglust för tillfället. Dagarna rullar på liksom. Något speciellt ni vill läsa om kanske? Hör gärna av er för just nu känns det ungefär som att jag pratar med en vägg ;)
Med dem orden och denna bild på Rustica från i somras- god natt!


Look like a girl, act like a lady, think like a man and work like a boss.

Den här veckan har bara galopperat förbi ( obs ordvits). Jag har varit dagelev (tuff vecka) för sista gången i år. Sen har jag tränat på med mina hästar som vanligt. Båda har hopptränat och dom gick fint, det går framåt helt enkelt. Snöret har också jobbat på. Har bl.a. Löshoppat honom med en representant från ASVH som lärare och "domare". Snöret hoppar väldigt fint men han är lite för feg, så vi jobbar på med det vi har.
I helgen är det ingen tävling, men mina päron kommer hit. Hästarna ska ut och galoppera, om det inte är för hårt i marken, då får det bli långa skritturer istället! Den här vecka fick vi lite snö och det har varit väldigt kallt allmänt.
Veckans höjdpunkt var helt klart onsdagen då Rolf-Göran Bengtsson himself var här och höll seminarier och clinics. Satt klistrad i röda ridhuset! Väldigt inspirerande och bra!!
Tre bilder, snöret, RGB och kungsgårdsstallet tidigt på morgonen.


If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude.

Den här dagen började med morgonfodring och stalltjänst. Därefter var det dressyrdemo som handlade om schvung, ett ganska krångligt begrepp som var bra att få koll på! Dom gick igenom vad det var och hur man förbereder och utbildar hästen för det.
Efter det körde vi traktor i äkta bonne-anda! Så nu kan jag det också!
Remontridningen idag var väldigt rolig. Snöret gick som aldrig förr, han blir bara finare och finare! Idag jobbade vi på eftergift i innersidan och det gick bra. Så kul :)
Tessan gick hoppträning för anna-clara. En väldigt bra träning! Vi jobbade bl.a. över bom-hinder på relaterade avstånd och varierade antalet språng emellan. Tessan var kanonfin! Igår på dressyren märktes det vekligen att hon hade vilat ett tag, det var en del att rida igenom och hon var lite ovillig, men idag var hon bra igen! Det gick ju rätt snabbt :)
Rustica joggade jag idag och jobbade lösgörande. Hon blev riktigt fin och fick ett riktigt gung i traven! Jobbade över travbommar också och ville att hon skulle vila lite på steget över varje bom, och vänta. Det gjorde hon bra :)
På kvällen hann jag sitta och titta på bra ridning i röda ridhuset, det är nämnligen en massa duktiga ryttare här nu. Framför allt en... Kan ni gissa vem? En ledtråd är ett visst evenemang som sker här på RS imorn...
Mer om det imorn för nu ska jag soova! :)


Tillbaka!

Nu är jag tillbaka på RS! Jag har haft ett bra lov, det är så skönt att komma hem en sväng mitt i terminen såhär.
Har hunnit med att tävla Rustica i helgen också! Hon gick 3 st. 130 under helgen och trots några oturliga nedslag så har hon hoppat för himla bra!!! Hon tog det lugnt tidigare i veckan, så hon var taggad och hoppade som aldrig förr. Så det är jag nöjd med. 
Iallafall så har den här veckan börjat i full fart! Dressyr på Tessan, longering av Snöret och uteritt på Rustica är dagens hästar. Har också haft stalltjänster och kollat på film i Knytpunkten, Gladiator. Är dessutom dagelev så dagen har rullat på rätt bra! 
Veckans höjdpunkt blir på onsdag, för då kommer Rolf-Göran Bengtsson till Strömsholm! Riktigt roligt!

RSS 2.0