Everything is gonna be okey in the end. If it's not okey, it's not the end.

Vilken dag! Gymmade i hallstahammar idag, MD gym. Kommer ha träningsvärk efter igår och idag.. Ljuvligt! När vi kom hem red jag dressyrträning för Lotta, på GRAND PRIX-BANAN framför SLOTTET i SOLEN. Jag dör lite.. Gick dessutom hur bra som helst! Jobbade med att få dom runt innerskänkeln samtidigt som man har full koll på yttersidan. Gjorde t.ex. en övning där vi red på fyrkantspåret innanför spåret och la volter. Varannan volt hade vi raka hästar och vände för vändande hjälper bara och varannan volt böjde vi och ställde igenom ordentligt så att dom verkligen lyssnade på innertygeln och innerskänkeln. Fina, fina häst alltså! Åååh!
Kass mobilbild, men ni får tänka er in i situationen.. Underbart!
Slottet i motljus.
När jag kom tillbaka så hittade jag en tessi i ett fönster
Så jag tog med henne och gick till slottet.
Det framgår inte så bra i bilderna vilken grymt härlig kväll det var!
Det luktade sommar, sjö, blommor, varm häst, gammalt hus, frisk luft!

high in the sky.

Blev gymmet ikväll. Det var pay n' jump här, men nu har rockan hoppat så mycket så vi fick lov att hoppa över det :) obs- nästan ordvits! Ordvitsar har vi hört idag från höger och vänster! T.ex. Jossans:
-Jag var och tävlade igår.
- Hur gick det då?
- Nä hästen vägrade på ett hinder..
- Jaha, vad gjorde du då då?
- Jag hoppade över det.
Ja och så vidare. Hela dagen! Någon skulle gå och duscha så att ilskan rann av honom.. Vi gjorde ett arbete om getter och det var "gette-kul", och vet ni? Getter har ofta Get Together Party. Ja ni fattar, sådär höll vi på. Hahah!

I'm keeping my angel close.

Har hunnit med att hoppa lite idag. Rocksina var såklart lite trött efter igår, men det var en hipplektion och dom är bara 45 min. Så vi hann inte hoppa så mycket iallafall. :) Vi hoppade kombination iallafall och hon var fiin!
Hon ligger på plus nu kan jag säga!

It's a beautiful day.

BÄST DAG!
Idag hade vi terränghoppning i skolan, något som Rocksina förmodligen aldrig har upplevt tidigare. Vi red bankar, stockar, grindar och vattenhinder så det var ju inga avancerade grejer men. Kuul var det iallafall och om Rocksina verkade tycka det hon också! Det gick undan.. Speciellt i vattnet haha!
På kvällen var det Jens-träning på tågbanan som är den stora utebanan. Banhoppning var det som gällde. Det gick jättebra verkligen! Så STÖRT nöjd med hur långt vi har kommit tillsammans! Jens var också nöjd, allt frid och fröjd alltså!
bilder från i måndags, fotograf Josefin Christensen.

No matter what they tell us.

Tillbaka på Strömsholm! Idag var jag också och hoppade i Vingåker, clear round. Gick super och var felfri i både 90 och 100. Grymt! Hade även en helt klart godkänd hejaklack.. Nu ska jag sova, imorn står TERRÄNGHOPPNING på schemat! Kul!!

Our own way.

I torsdags kväll messa mickis och skrev att jag stod med på startlistorna till tävlingen i Hallstahammar på fredagen. Jag hade varit reserv men nu fick jag alltså komma. Mamman övertalades enkelt och pappan övertalades klockan 6 på fredagsmorgonen. Underbara föräldrar. Vi åkte alltså och i princip hela Strömsholms-gänget var där! I 110 var 50% av de 6 främsta placerade från Strömsholm och typ 50% procent av de startande i 120 va Strömsholmare. Jag red 1 meter och även debut i 110 med Rockan. Hon var huur fin som helst! I 1 meter, som var en clear round, var vi felfria. I 110 hade vi ett nedslag i grundomgången men det gjorde ingenting. Hon river nästan aldrig så det är inget problem. Det som hände var att hon hamnade lite i obalans efter en oxer, sen låg det ett räcke på en linje med 7 språng emellan tror jag det var. Hon sprang lite och jag försökte ta tillbaka. Då lyssnade hon inte som jag ville så jag gav henne handen så fick hon sköta hindret själv. Hon rev ju då men hon lärde sig en läxa att lyssna på mig i en bana! Det är det här systemet jag har lärt mig av Jens, att hästen ska tänka själv. Nästa gång kommer hon att vara mer uppmärksam! I övrigt var hon fin och jag är riktigt nöjd med debuten!
Tog några bilder innan första start:

I couldn't think of a better way to spend our day.


Några bilder från långpromenixen va.

Jag lever min dröm.

Härligaste dagen! Klockan är 22:48 och jag har varit ute och gått i 2,5 timme med lova och lovisa. Sen filade vi efter :) vi va vid en hamn, en strand, en sluss, slottet, såg två bävrar, låg på en brygga, träffade några som fiskade kräftor. Det va sommar i luften. Sååå härligt! För övrigt så har vi haft dressyr idag, gjort ett collage om getter och ätit pizza. Dessutom har mina underbara kusiner varit här och hälsat på. Moster också! Dom bjöd på fika och allt möjligt! Iallafall berättar mer imorn, bloggar från mobilen nu så.. Imorn har vi Banhoppning och så kommer ludo philippaerts hit!!! För er som inte vet så rider han världscupen och allt möjligt, en världsstjärna i hoppning alltså! Gryyyymt! Men nu ska vi sova, GODNATT!

Lite bilder från dom senaste dagarna!

islandseventet drog fullt hus!
Jossan, Tessi & Majvor. Cykeln heter Majvor. Hon är speciell.
Hälsade på på kamrer och Jossan hittade finfina trollkarlsprylar hos marre!
Vi gick ut och satte oss och åt medans fullmånen gick upp.
Vi försökte oss på att lägga ett 1500-bitars pussel. Men yeah vad bra det gick! Vi som har sånt tålamooood!
Skapligt härligt att va brunast av alla hihihihihihi!

as cold as ice.

Idag har vi haft dressyrtest, programridning. Innan så släppte vi ut hästarna i hagarna så att dom kunde rulla sig riktigt ordentligt. Ni förstår vi tycker det är så himla roligt att borsta hästar!
Erkänn, finns inga roligare bilder än hästar som rullar sig??
Äh, ba skämta.
Iallafall. Jag hade Kastanj på dressyren och jag gjorde det klassiska felet.. Jag var bäst på framridningen! När jag kom in i själva bedömningsridhuset så gick det dåligt.. Men vad ska man göra. Jag är glad att han blev så fin och mjuk som han faktiskt blev på framridningen.
På kvällen så har jag iallafall tränat för Jens! Det va ett tag sen nu, 4 veckor sen! Vi hoppade linjer. Det gick egentligen ganska bra men alltså det sitter så mycket i huvet så det är läskigt! Mitt problem är att jag vill så mycket och har så höga förväntningar på mig själv så att jag blir superbesviken när ett problem uppstår och min puls ökar kraftigt. Detta känner såklart hästen av och blir spänd och tror att det är nåt superläskigt på gång. Då blir det pannkaka. Men hur som helst jag ska vara glad för att det går och har gått så mycket framåt. Och bli lite rå och cool. hell yeah. Godnatt!

chilledill.

By Josefin Salming. Haha!
Mickis, Elin, Jag, Jossan, Hanna, Tessi, Moa & Jonna som hund :D

okay mista!

Alltså.. Jag kanske tjatar lite i bloggen men.. NI ANAR INTE HUR MYCKET JAG ÄLSKAR LIVET! Helt allvarligt är så stört lycklig här på Strömsholm. Igår red jag på galoppbanan i solen, såå härligt och Rockan var superfin. Idag red jag dressyr på Lotus, född -87 men fräsch som bara den!
Idag har det varit grymt väder, sol och varmt! Vi har solat på taket på kamrer och det bara gassade där uppe! Skulle även grilla korv, men det slutade med att vi kokade skiten och åt i köket på röda. Stort gäng va vi iallafall! Nu på kvällen så va vi och hälsade på vid kamrer igen och gungade, snackade om alla spökerier där och smed sommarplaner! Vi har två resor inbokade som kommer bli grymma!
Känns som att jag är på världens längsta ridläger, det här är oslagbart ♥

This is how we live.

Bra skönt väder alltså! Red på tågbanan i fredags och på stallplan igår. Sol och helt perfekt ridväder! Underbart. Idag ska jag nog rida ut. I övrigt så blir det en lugn dag! Ska plugga lite och tvätta men annars bara ta det luuugnt! Låter bra :)

Back in town!

Yepyep jag är tillbaka! Har ju då varit i Spanien och haft 30 + och sol varje dag, hehee! Iallafall, rätt skönt att va tillbaka på Strömsholm också. Mickis har ridit Rocksina på lovet och hon är nu huur fin som helst! Rockan alltså..
Iallafall så kom jag tillbaka hit igår och sen dess har det varit full fart..
Slänger upp lite bilder från Malaga.
Det va några iallafall! :)
Den här helgen är det också hingstfestival för islandshästar här på Strömsholm. Massa folk, röda ridhusets läktare var fullsatta, vilket är ungefär 500 eller 800 platser, kommer inte ihåg vilket.. Iallafall så är det show som bara den, även fast jag aldrig kommer förstå mig på islanshästar..

We could have had it all.

Imorse vaknade nog alla till ordentligt eftersom att hela klassen utom några få red ut. Våra skolhästar tycker att det är väldigt kul att få komma ut och dessutom skulle vi till bankbanan och hoppa lite bankar så ja.. Frågan var väl typ vem som skulle ramla av först :) Iallafall så gick det ändå bra och alla satt kvar! Det va ju skitkul och ledet var typ en km långt. Okej, nu krydda jag men det var långt kan jag tala om. Rockan har dock inte riktigt greppat det här med nerhopp utan istället för att hoppa ner så hoppar hon typ rakt ut och lite uppåt.. Apkonstigt.
Iallafall så hade Agneta en miniclinic för oss sen i gula ridhuset inför programridningen som vi ska ha veckan efter lovet. Hon sa väldigt bra saker om bl.a. framridning. Från att vi kom tillbaka från ridningen så fick vi 20 min på oss att komma dit och på den tiden skulle vi hinna med att ta hand om hästarna, putsa grejerna och ha hagbyte.. Dessutom kom förvaltningsstyrelsen precis just då till röda för att inspektera eller nåt. Behöver jag nämna att det var kaos i stallet där ett tag? Haha. Iallafall så har vi nu lunchat och ska ha hästkunskap. Efter det så ska jag packa och åka heeem till molke och imorn åker mamma & jag till Malaga!

Residence.

Nu när alla blivande ettor var här så var det väldigt städat och fint i vårat kök och vardagsrum. Så här ser det alltså ut hos oss
Inte fel att kolla på hoppträning när man äter frulle!
Hehe.. Tavlan har ramlat ner!
Till hösten får vi nytt kök också!! Jag har bestämt mig för att bo kvar här på Röda så det blir antagligen så :) Trivs så himla bra!

A voice within.

Ja, lite har vi ju iallafall påskpyntat nu :)
HAHA
Ett annat vårtecken är att det är sjö i Smedhagen..
Ser ni vattnet? Det ska föreställa en hage. Och inte åt ankorna då..
soooolen sken idag!!

A year without rain.

GRYM DAG! Soft dag på kz förutom matteprov första lektionen då... Sista lektionen drog vi iallafall till MD gym för & pumpa lite muskler.
Hoppas på träningsvärk imorn! Börjar komma lite nu faktiskt.
Sen väntade vi på bussen i sol och stormblåst
Nu på kvällen har jag tränat dressyr och det gick så suuuuperbra så ni kan aldrig tro!
Jag är inne i ett floooow, låt det aldrig ta sluuuuut!!!!!

I tried to tell you but all I can say is...

Är man skadad på nåt sätt om man som tonåring går upp 7 på morgonen när man egentligen kan sova till halv 12? Kanske. Det är iallafall vad jag gjorde idag. Varför undrar ni då, jo för att rida och springa 4 km. Hurtigt kan tyckas, mycket väl. Iallafall så hade jag tågbanan för mig själv och trimmade över en liten cavaletti och gjorde andra övningar. Gick braaa och det var hur härligt som helst i luften! Idag var också sista dagen med antagningsprov så nu är det lungt här igen :) Eller ja, som vanligt iallafall! Inga nollor med nummerlappar på magen och ryggen kvar.
För övrigt så har jag haft hästkunskap och gymmat. Annars då? Har väl varit en helt vanlig dag, underbar o.s.v. Äh nu måste jag duscha och sova.. Ha det bra kompisar.

We used to be the luminary ones.

Det roligaste med att dom blivande ettorna är här är att vi talar om för dom hur oerhört bra det är här och hur allt fungerar och vi känner oss på PROFFSIGA! Jag menar, för ett år sen va det vi som satt där helt ovetandes. Vi får såna flashbacks och diskuterar typ hela tiden gamla tider. Tänk att det snart har gått ett år..
Iallafall så trimmade jag i Vita ridhuset idag. Gick helt okej bra! Känns som att vi är på banan. Nu ska jag soooooovaaaaaa! ♥

I want you to see this.

Den här veckan har jag bara en lekion, dressyr på torsdag. Alla lektioner i skolan är inställda den här veckan utom på fredag och då ska jag ta ledigt för att träna för Nico.. Så det blev visst en träning till. Lektionerna tisdag och onsdag är inställda p.g.a. antagningsproven och Jens-träningen är också inställd då han inte har kommit hem än. Känns lite tomt, men när jag tänker på det så är det ju bara två dagar som försvinner.. Hehe.
Idag har jag haft hästkunskap, då redovisade min grupp om hästutrustning förr och nu, och så har vi ju också kollat på nollorna (dom blivande ettorna). Nu ska jag snart ut till stallet och ha stalltjänst, därefter ska jag rida.
Så ser det ut, MORS!

The Golden Age.

Det har slagit mig. Snart är ettan slut. Jag. Vill. Inte. Ååh varför ska det gå så fort för? Det var ju nyss den där första dagen när alla va livrädda och förväntansfulla på samma gång. Snart kommer det nya ettor. Snart har vi gått vårat första år. Panik.


Småchock.

Det knackade på min dörr och jag gick och öppnade. Utanför stog det brud, jag sa hej och undrade vem tusan detta var och vad hon ville mig. Det tog en stund innan jag fattade att det var ELIN! Hon hade klätt ut sig lite kan man väl säga.. Haha alltså såg inte ens att det va hon:
kan inte ens förklara hur hon ser ut i vanliga fall...!

Rolling in the deep.

Mitt liv går i 180 och det händer saker hela tiden. Hinner inte med datorn ens, då är det illa.. Eller bra.. Hur man nu vill se det.. Iallafall så tävlade jag ju i lördags och det gick bra! Dock så klantade jag ju mig lite i första klassen och red fel.. Hoppade fel räcke alltså.. Jaja, det gör inte så mycket när känslan var bra och det inte gällde nånting. Nu gör jag inte om det på ett bra tag :) En bild togs sammanlagt.. :
Hmm.. Ja.. Det va väl inte så mycket att hurra för kanske.
Det var ögonblicket då jag hoppade fel hinder. Som ni ser så står numren på andra sidan.. FEL HÅLL LIKSOM. Annars ser hon ju fint samlad ut och så vidare.. HAHA
I lördags kväll åkte jag och firade en 18-åring som jag har delat livet med mer eller mindre i perioder. Klara Winkler. Vi kommer alltid att vara vänner, hur lång tid det än går. Vi känner varandra utan och innan.
Jättefin bild på ungen. Eller ungen, det va ju slut med den tiden nu ja..
I helgen har det också varit landslagsträning i hoppning för juniorer och young riders. I mitt hus, hur coolt?! Så har varit en del kända ansikten här :)
Dessutom är det antagningsprovsdagar här nu till gymnasiet nästa år. Dom första kom i söndags och dom sista kommer imornkväll. Sammanlagt tre olika grupper och tre nätter, en per grupp. Vi har väldigt kul då alltså. Igårkväll var det mest kaos och vi skickade ut ungarna för att sno vägskyltar och cyklar medans moppar och bilar åkte omkring och tutade på dom.. I princip.. Inte så bra planerat kanske. Ikväll däremot tog vi upp dom till Röda där vi satt och pratade läänge. Dom fick fråga frågor och vi berättade hur otroligt fantastiskt men hårt det är att gå på RS kan man väl säga. Vi var snälla iallafall. Imorn är det våran tur att hjälpa dom i stallet inför själva provet. I år avgör ju faktiskt det här provet om dom ens får söka och det är nytt för i år. Tacka fan för att det inte var så förra året.. Jag hade varit pissnervös.

Don't let go, never give up.

Red dressyr på Celine idag, en skolhäst. Hon är känslig och surar lätt ihop om man inte sköter sig. Hon är allra känsligast för handen. Det var bra för mig då jag ibland håller vänsterhanden högre än högerhanden. Hon blev arg på mig direkt då. I slutet gick det bättre och när handen fungerade så blev hon fin.
Hehe det är faktiskt Celine på den här bilden!
Nu har jag haft ridlära med Agneta och ska snart laga mat. Efter det ska vi gå ner till Gula hästen och köpa godis, sen ska jag fixa lite med Rockan inför imorn, då jag ska tävla!
Fin tävlingsbild med finaste Top Gun! Guldsporrarna -10. Snart börjar utesäsongen igen!
Hejs!

Sing it out loud.

Första April idag! Har lurat mamma rejält och så hade treorna skojat ordentligt i stallet när vi kom imorse.. Det första vi reagerade på va vattenballongerna i "hallen" till stallet.. Sen öppnade vi nästa dörr och dom hade hängt upp nån vit plast i taket precis innanför där. Dom hade också gömt alla grimmor, grimskaft, grepar, sopkvastar, krattor, skottkärror.. Ja, allt! Vi hittade greparna i halmen på skullen, grimmorna och grimskaften i en box som inte används, skottkärrorna i ett förråd på skullen som inte används och några krattor hade dom hissat upp i flaggstången.. Hagschemat ( det som visar vilken häst som ska gå i vilken hage och när) hade dom gjort såhär fin:
Vet inte om det syns så bra men.. Alla namnen är namn på lärare här på RS. Kom-ihåg grejerna stämmer så bra alltså, haha! T.ex. Magda som är våran klassföreståndare: Rosa täcke med hals så klockrent! 
Det hängde också plast och grejjer ungefär överallt. Dom hade också skrivit saker med svart tejp här och där. Typ Hide and seek och April April. Och i mitten av stallet:
PASSA ER!!

RSS 2.0