The Studio.

Så heter stället där dessa bilder är tagna. Fredag var dagen.
Jaha, såhär ser jag ut.
Jaha, såhär ser mina kompisar ut.
Go'kväll!

I won't cross these streets until you hold my hand.

Idag var det måndag. Det betyder KZ! Skolan gick fort och sista lektionen var inställd. Vi åkte glada och nöjda hem! Rocksina handwalkade jag idag, eller kanske inte ska prata så flashigt, jag gick en promenad med na.. Köpte även benskydd som jag har kollat in lääänge idag! Att man blir så glad av materiella ting.. Iallafall så har jag också gymmat och sprungit idag, orkar mer och mer! Skönt!
Nu ska jag plugga hoppning hela kvällen, har teoretiskt och praktiskt prov imorn!

Allright.

I helgen har päronen varit här. Eller ja, mamma har varit här hela helgen och igår kom även pappa & fredrik. Vi har varit ute och ätit och grejer. Mysig helg hur som haver. Nu på kvällen har jag stått i ridhuset och plockat bommar åt massa folk som hoppade bana. En hel del folk på läktaren också, troligen för att det ryktades att Malin Baryard skulle komma. Hon kom inte. Hehe.
Såhär fint hade vi det i torsdags:

Glowing.

Dagens Look-a-like:
Daniel Svensson & Markoolio!

Written in the stars.

Vilken dag jag har haft! Först ganska seg kz-dag. Sista lektionen drog vi ut å hade pulkarace! Då blev det fart kan jag säga! Även fast vi knappt hittade dit heheh. Tog massa bilder, dom visar jag imorn! När vi kom hem hann jag bara in och andas lite och äta på Åsen innan jag drog ut igen, jag red dressyr för Lotta Pettersson. Hon red först Rocksina ett tag och sen fick jag hoppa upp. Hon var sååå fin! Riktigt lösgjord och bara lyssnade på hjälperna utan att stressa upp sig. Fick träna på att ställa igenom ordentligt utan att tappa yttersidan och jag hade henne i en riktigt låg och rund form. Dessutom hade jag knappt något i handen och jag kunde släppa efter och hon gick bara kvar i samma form. Vilken känsla!
En av bilderna från backen. Gjorde ju inget att himlen var klarblå och solen sken! Dessutom var vi själva i backen. Citat av Mickis när vi gick därifrån: Alltså, jag vill bara ringa nån och tala om hur lycklig jag är just nu!
Hon var nog inte ensam om att känna så.
Imorn ska jag till TheStudio med Jossan och Mickis. Vi ska ta lite snygga bilder hehe.
GODNATT!

Once upon a time..

Det gick ganska segt att komma upp i morse. Men det gick. Efter morgonstalltjänsten gick jag å la mig igen :) Fast sov inte så länge för innan lunch sprang jag en runda, ca 4 km. På ridningen red vi ut i solen och det va såååå fint ute! Unghästarna busade i hagen och slottet i snö och sol är bland det finaste man kan se.
Imorse såg det ut såhär:
Agriastallet rakt fram, Markan till vänster.
Gula ridhuset.
Vita ridhuset och Vita stallet.
Norra stallet & Spottlådan
Gula & Vita ridhuset
Vita & Norra stallet, dressyrbanan i mitten
Vita ridhuset.
Agriastallet
Jossan & Elin va också morgonpigga!
Markan
Alla bilerna är helt oredigerade och tagna med mobilen, så det kan vara lite kass kvalité, men vad gör det?
Nu ska jag softa lite fram till middagen, sen ska jag & Tessi ut och powerwalka och sen gymma!

Feel good anyway.

Nu är jag glad.
Träningen för Jens gick riktigt bra och min kära lilla häst börjar förstå konsten att komma till den andra sidan av hindret. Framsteg!
Imorn har jag en lektion, dressyr på eftermiddan. Men eftersom att jag tycker så himla mycket om att vakna tidigt ( ? ) så har jag morgonstalltjänst och ingen sovmorgon. Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Over and out.

Back in the saddle.

Idag ramlade jag av för första gången sen jag kom hit! Gurkan bocka av mig. Men jag lever! Annars är jag nöjd med träningen och det va hemskt kul. Nu ska jag snart upp i sadeln igen och förhoppningsvis stanna där ett tag. Gärna träningen ut. Den här gången är det för Jens. HEJ!

Perfect is boring.

Är det inte stört hur man kan vakna av en liten knackning på dörren men inte av väckarklockan? Det hände mig imorse 10 i sju. 5 i sju ska vi vara i stallet för morgonstalltjänst. Jag la på rushen, slängde på mig kläder och sprang iväg.. Och jag hann! Puhh.
Har även haft dressyrprovet och det gick väl helt okej tror jag :)
Ska hoppa lite senare på eftermiddagen på Giacometti, även kallad Gurkan. Men först är det lunch!

one way or another.

Hallstahammar idag och skola! På eftermiddagen kom en som har överlevt förintelsen, en föredetta nynazist och en föredetta grovt kriminell och gängledare och föreläste om våld. Det var äkta och från verkligheten och handlade om hur hat uppstår i en människa. Djupt rörande och från hjärtat. Efter det åkte vi iallafall hem och sen har jag fixat lite i stallet, men inte ridit, gymmat & pluggat! Så duktig är jag faktiskt! Pluggade till ett stort teoretiskt dressyrprov som vi har imorn. Det är om hästens utbildningsskala, ryttarens sits och hjälper, ridbanans vägar och en del annat! Sånt man egentligen vet men har svårt att sätta ord på. Iallafall så känner jag mig ganska förberedd nu så GODNATT!
rätt ful, några dagar gammal bild.
Solnedgång över Strömsholm.

high standard.

Nu på kvällen så har riktigt duktiga ryttare hoppat bana i ridhuset till Eye of the tiger och andra rocklåtar. Tycker fortfarande att det är häftigt att det kommer ryttare från utlandet och även några av sveriges bästa ryttare hit till Strömsholm för att träna för Jens, och så tränar jag också för honom! Grymma träningar ger han!
Har även hunnit med att springa en runda såhär på kvällen också, börjar känna resultat! Så otroligt inställd på träning och att äta rätt nu, känns super!
Detta packade jag med mig när jag flyttade hit! Haha är jag hjärntvättad nu då eller?

only time will tell.

Har haft en riktigt härlig helg! Full fart och fina vänner, kanon säger jag!
Idag har det varit hundutställning i röda och nya ridhusen, såhär såg det ut i röda, fuuuuullt!
Nytagen bild på nya ridhuset! Som jag förövrigt red dressyr i igår, hade hela själv, inte helt fel :)
Igårkväll va jag, Carro och Filippa i Västerås. Åt ute och gick på bio. Såg Love and other drugs och hade det riktigt BRA!
Bild från kantzowska på kostdagen! Jätteintressant, men tänkte påminna er om att imorn är det måndag och det betyder att jag ska dit!
Och umgås med dom här... ja.. vi kan kalla dom kompisarna :)
GODNATT!

Naturally

Full fart här på Ströms! Hinner knappt andas! Va på lilla igårkväll och imorse red jag lite dressyr innan Carro och Filippa kom hit! Nu sitter jag här med dom och vi ska snart åka in till Västerås och kolla på bio, äta m.m. Hundutställning här i helgen, så kommer va många här! Iallafall, höres!

You're f**kin perfect.

Hade kostdag idag på kz! Det va jättebra och kul speciellt nu när jag äter nyttigt som en tok och tränar ännu galnare. Peppad som bara den alltså! Hela dagen höll det alltså på och vi fick även nyttig frukost när vi kom och sen nyttig lunch också. Inte fel det.
När vi kom hem var det hoppträning i Röda ridhuset (som typ alltid men ändå) men den här gången va det riktigt tunga namn här. Ann-Sofie Oscarsson, Roberto Cristofoletti ( Helena Lundbäcks kille från Italien) & även några från Norge. Språken blandades och ryttare och hästar var av toppklass! Självklart va Strömsholms bästa trio med, Daniel, Charlie och Jens framförallt! Stod nere på banan och hjälpte till, höjde och sänkte hinder o.s.v. En ganska speciell känsla!
Sen red jag lektion för Jens på kvällen, samma övning som dom som tränade på dagen! En superbra övning, bilder kommer nog då moa tog en del! Hinner inte skriva någon roman här idag då jag precis kom in och klockan är 20 i 12, tänkte alltså sova. Har haft eftersnack efter träningen bl.a. En av dom bästa grejerna med att bo här! Iallafall,
GODNATT!

Looks like paradise.

Hoppade idag på förmiddan, och egentligen gick det ganska bra. Men jag hade dålig känsla genom hela lektionen så jag va inte nöjd alls ändå! Kanske för att jag hade skyhöga krav på mig själv och att det va träning på ett program som vi ska ha prov på om två veckor. Ville liksom att allt skulle vara perfekt.
Iallafall så har det varit hopp-demo idag också! Om framhoppning denna gång och jag skrev upp allt. Just framhoppningen på tävlingar tycker jag är det jobbigaste med hela tävlingen. Det är så stressigt och trångt, samtidigt som man försöker rida perfekt innan man går in på banan. Fick väldigt bra tips och så iallafall!
Bild från framhoppningen i globen, som det klagas mycket på. Den är liten och trång med tanke på hur många som får rida samtidigt där. Då gäller det att kunna hålla sin plan och inte bli störd.
Nu på kvällen red jag dressyr. La ut två bommar på ena kvartslinjen, alltså en bit in på långsidan, med 6 galoppsprång emellan. Väldigt bra övning, även fast den är så enkel! Båda jag och Rocksina får tänka till även fast vi dressyrar. Jag red igenom henne ordentligt eftersom att det inte kändes så bra på förmiddagen, och hon var till slut så himla fin! Då blev jag glad och även den här häst-dagen slutade lyckligt iallafall!

She's so lucky.

Häng med på en shoppingrunda på ica:
Klara. Färdiga. Gå.
Händiga kvinnor, tvättmedel införskaffas!
Hygien är också viktigt.
Hiihihih så fiiiiiiin
Jossan hittade också tvålen i hennes drömmar. Dock var det den lite tuffare versionen- bilar!
PAUS
Muffins? Aww.
Och så kan man ju inte bara gå förbi godishyllan heller?!
Den här kvällen har utnyttjats till max genom att tvätta, plugga & gymma med tessi. Ja, det är faktiskt sant.

Legen...dary.

Det blev inte galoppbanan igår, det blev lilla koängen och pulsa lite i djupsnön! Inte dåligt det heller :) Idag däremot blev det galoppbanan! Red rocksina med Tessi på gustav, hihi! Vi körde lite intervallträning där, sen när vi kom tillbaka trimmade jag lite i vita ridhuset. Red typ 1 h 30 min sammanlagt. Red även Rebelia på galoppbanan. En skolhäst alltså. Hon va pigg & glad! Det har iallafall varit en bra dag och så ska den fortsätta! ♥

Exactly what I mean.

Åååh va fin RockanSmockan va på dressyren igår! Det va såå kul! Idag ska jag rida på galoppbanan har jag bestämt :) Dom har plogat den och gjort den fin, så det blir nog jättebra. Har även helgstalltjänst, så va uppe halv 7 imorse.. Jätteroligt.. Eller?
Jag & Rocksina på galoppbanan i Augusti.
Harrison, Levado, Sheridan, Etus & Giacometti. Några av skolhästarna i Röda stallet, där vi håller till!
Levado hade kolik igår så jag gick med han. Idag var det mycket bättre så det är nog ingen fara.

Where's the fire, what's the hurry about?

Haft hästkunskap på förmiddagen och gått igenom nästan hela hästkroppen. Organen, hovarna, matsmältningen o.s.v. 3 timmar va lektionen, men vi har hållt på med den några lektioner tidigare också.
Benjamin & Magda :)
Nu ska jag upp hit och äta, innan det är ridning! Dressyr 14.05, sen börjar helgen!
Later dudes :)

My mirror, my sword and shield.

Fick en fråga om jag inte kan berätta lite om min lilla häst, och ja, det kan jag ju göra! Rocksina har jag haft sen februari förra året då vi åkte ner till tyskland och provred hästar. Jag hade provat 9 hästar på 3 dagar och nästan bestämt mig för en annan häst från början. Men efter att ha provridit den hästen en andra gång så var jag osäker. Det kändes inte rätt. Så vi åkte och kollade på ett sista ställe innan vi åkte hem. Provred först 2 hästar som inte var så mycket att hänga i granen om man säger så. Sen kommer dom in med en brun häst som ser ganska tråkig ut i ridhuset och börjar rida runt. Jag satt fortfarande på en annan häst och tittade knappt på den där bruna saken som nästan smälte in i väggarna. Börjar ge upp och känna att näe, kommer inte hitta någon häst. Då börjar dom hoppa med den bruna och helt plötsligt såg jag inget annat. Kunde inte sluta kolla. Som en katt hoppade den, med riktigt flashig stil. Jag hoppade av hästen jag satt på och min tränare som var med oss sa lite tyst " That is good!" Jag hoppade sen upp på hästen och började rida runt lite. Hästen gick inte att påverka så värst mycket, den gick där bara. Väldigt jobbig att rida egentligen. Sen började jag hoppa och hästen springer och är het. Den gör inte så mycket där och då, för hoppade gjorde den! Och satan i gatan så den hoppade! Helt annat än vad jag var van vid. Stort och med ryggen. Jag kände bara att det klickade mellan oss! Det fanns liksom inte att jag skulle provrida några fler. Jag hade hittat min häst. Det var alltså Rocksina. Den här låten spelades i ridhuset när jag red henne, därför kommer jag alltid förknippa den med den här stunden:
Bild från provridningen.
En av våra första tävlingar tillsammans.
När vi köpte henne var hon 9 år och hade gått 1.10, fått väldigt bra resultat på fyraårstest, haft föl i två år och inte blivit riden så mycket på sista tiden p.g.a. ryttarens skada. Vägen har varit längre än jag kunde ana och vi har lång väg kvar, men det får ta den tid det tar. Jag lär mig oerhört mycket på den här hästen och när saker och ting börjar falla på plats tror jag att det kan bli riktigt bra! I stallet är hon världens gulligaste och jag kan stå och pussa på henne hur länge som helst, hon bara njuter när man pysslar om henne. Det ska bli spännande att se hur långt vi kan gå med all hjälp och träning vi får här, under hösten har vi utvecklats något enormt tillsammans!
Rocksina nu.

Opposite of adults.

En kz-dag rev vi av idag! Sovmorgon skulle man kunna säga, får ju sova ända till 7 :) Nej men det var en bra dag! Ridit dressyr för Lotta Pettersson nu på kvällen och det va jättekul. Hon tyckte att Rocksina såg stark ut och det har gjort gott att jag bara har ridit ut och på gärden i djupsnö över lovet. Dock så har hon gjort lite som hon själv vill. Flytit ut lite i vändningarna och ändrat tempot när det blir jobbigt. Har ju inte ridit så jättekonsekvent på lovet så det är ju det som händer då. Men så fort jag fick tag på henne och tog kontrollen ordentligt igen så blev hon fin i formen :) Jag är iallafall nöjd och glad! Nu ska vi dra en film här! Hörs då!
Hihi ibland är vi bra söta!

You get up, you get down and you try it again.

Ridit skolhäst idag, dressyr för Agnetha! Så roligt va det! Red Bolero och Tessi red Rocksina. Det gick bra för oss båda. Kul å se Rocksina med tessi i sadeln, hon är så duktig så :) Vi tränade på att komma ner ordentligt i sadel, red utan stigbyglar hela passet och varvade mellan att sitta ner i traven och rida lätt utan stigbyglar. Jobbigt! Jag är iallafall jättenöjd! På kvällen har jag & Matilda varit ute och sprungit. Intervallträning tills vi va s.l.u.t. Iallafall jag. Nu har jag träningsvärk hela kroppen, men det är en rätt skön känsla :) Iallafall så ska jag och tjejerna mysa galet ikväll och tagga KZ-dag imorn!
Ciao!

Hon e la go?

Josefin Salming hade lite trix för sig idag om man säger så:
Först bjöd hon på vitamindryck. Ser smarrig ut va? eller?
Sen demonstrerade hon hur man använder JosePhone ABs nya produkt! En uppdatering från KidsFun collection. Mycket användbar och variationsrik!
Nu även i Special Edition!

What a wonderful world.

Det blev ett ordentligt hopp-pass för Charlie såhär på kvällen! Det var jag, Marielle, Anna & Mikaela med hennes nya häst som red. Jag hade egentligen inga förväntningar what so ever eftersom att jag inte har tränat på hela lovet, men OJ vad bra det gick! Vi värmde upp över en cavaletti, men sen red vi bara bana och anridningar- hur kul som helst. Rocksina kändes riktigt fin, det jag ska tänka på är att jag måste lite på henne mer. Idag är hon dyr!
Finaste stället på jorden är jag på dessutom.

The beat of a young heart.

Är så himla taggad på livet i allmänhet och på våren! Man kan ju undra vad som händer den här terminen. Höstterminen bjöd ju på en hel del, stallbrand, läskiga ridolyckor och till och med dödsfall. Den bjöd ju visserligen på en hel del kul också! I hästväg var väl ponny-sm och elittävlingarna i hoppning kul! För o inte tala om min egna ridning! Det är inte sant vilken skillnad det är. Ska bli kul å se hur långt vi har kommit till sommaren! Only time will tell.. Men nu ska jag ut & träna på Charlie, Jens är sjuk. Ha det bra då!

A new world.

Hallå där! Vårterminen igång och det känns förhimla bra! Känns fräscht liksom! Anlände ca 16 i söndags och hann efter det med att rida, äta på Gula Hästen och ha überkult med mina saknade kåmpizar! Garvade sönder totalt och hade det görbra! Idag så har vi vart i hallstahammar, på kantzowska, för att kolla in hur det såg ut där år 2011. Inte mycket som var annorlunda. Nåväl. När vi kom hem ( ca 16) så var jag nere i stallet och mockade och fixade. Klockan 17 sprang jag, Tessi & Mickis. Klockan 17.40 (ungefär) åt vi. Supergod åsen-mat! Saknat det lite (läs: mycket) faktiskt. Åt på cirka en kvart, sen drog vi ner till gymmet! Jag & tessi iallafall. Eller ja, vi fick lite sällskap av erik också. Pumpade stenhårt fram till 19! Och så lite solarium på det. Sen har jag myst framför tvn med dom andra. :) Bra dag, och det är såå härligt att vara tillbaka! Våren kommer bli så bra, så bra! Det vet jag bara. So long!
Å snart ser det ut såhär, HEJ HIMMELRIKE?!?!?!

RSS 2.0