Countryroad.

Hemma! Kom hem i fredags efter att ha tränat dressyr för en hippolog. Efter det har jag hunnit med att hoppträna, träffa kompisarna, festa och sooova! Bara haft det allmänt bra alltså. Under lovet ska jag rida De la lune, grannens häst, superkul! Dessutom ska jag åka på spa, gå till frisörn och åka till Säfsen med familjen minus pappa plus Filippa & Jonte. DET HÄR BLIR BRAA! Hörs!

Somewhere, somehow.

En riktigt go dag i skolan må jag säga! Nej men faktiskt, idrottslektionen var kul, vi voltade och grejade, gymnastik stog nämnligen på schemat. Hur som helst, när vi kom hem så red jag med Tessi och Mickis. Bytte även häst med Mickis ett tag och fick känna på hennes pärla. Jag såg den när hon precis hade köpt den och jag kan inte säga annat än att hon har gjort ett förhimla bra jobb! Rocksina var även väldigt fin idag och vi jobbade vidare med samma som igår. Hon blev så avslappnad och vi hoppade lite cavalettis. Helt otroligt vilken skillnad på häst! Helt stört! Och jag har Mickis att tacka för detta. Det är ganska coolt egentligen hur enkel lösningen på problemet var när jag i mitt huvud hade förstorat allt något enormt.
Iallafall så har vi sovmorgon imorn! Eller ja.. jag har ju morgonstalltjänst vid 7, men sen kan jag sova till ett om jag vill det.. Iallafall så drog vi till med filmkväll ikväll, med inbjudna gäster från stora och lilla ås dessutom :) Kollade på en kanska dålig och vidrigt äcklig film.. Men äh det va mysigt ändå :)
Godnatt då kompisar! Imorn åker jag hem på lov!!

Shape up.

Red ut på förmiddagen i solen. Svinkallt! Men härdad hästmänniska som man är så stog alla ut med gott humör också. Sen på kvällen red jag med Mickis och hon red Rockan ett tag. Hon är så otroligt duktig alltså, hon sa vad hon gjorde och vad hon kände, hästen blev jättefin! Sen hoppade jag upp och hon var såå fin! Sen sa hon vad jag skulle tänka på och ojoj vad bra det gick alltså. Jag förstog allt precis och då blev det så självklart! Hon förklarade liksom på min nivå, när Jens eller Lotta förklarar känns det näst intill omöjligt att klara av eftersom att dom är så otroligt mycket duktigare. Jag ändrade mitt tänk lite vilket var super för jag hade ju verkligen kört fast. Nu känns det bättre! Huvudsaken är att hon ska vara lösgjord och lyssna ordentligt på mig vad jag än gör. Så enkla saker som man lätt glömmer bort när man försöker sig på svårare grejer. Man glömmer så lätt bort grunden! Som tur är så är jag på Strömsholm och nöter grunder hela tiden. Det svåra är att grunderna aldrig fastnar för alltid utan man måste hela tiden jobba med det. Jens tränar massor av grundridning han också!
"Det svåraste med ridsport är att man måste vara ständigt frustrerad och deprimerad"
-Jens Fredricsson.
Kanske sagt med lite humor, men det är väldigt sant. Blir man nöjd och glad så skiter det sig direkt. Punkt.

-


Let's go, make something out of our lives.

Hoppade för Charlie på fömiddagen och det gick skit. Hur jävla svårt kan det va egentligen?! Gaah blir galen.. Iallafall så har jag även ridit Zoega, och det gick desto bättre! Jens-träningen var inställd ikväll så istället blir det gymmet alternativt plugga ridhandboken.. Så kanske jag kan lära mig rida någon gång.
Over and out.

Well behaved girls rarely make history.

Jättefina mobilbilder från banbygget i lördags. När vi öppna stora dörren var det så kallt så det blev dimma i hela ridhuset.
Mickis var taggad! Så pass taggad att hon senare gick in och vann hoppningen mot bl.a. Daniel och Charlie. Hon red dessutom en skolhäst hon aldrig ridit innan. Starkt!

These words.

Våran klass är nog den klass som mest uppskattar när sista lektionen är inställd. Det betyder ca 2 timmar tidigare hem och då hinner man rida! Perfekt. Han snubben som kommer och berättar när någon lärare (tyvärr) är sjuk är väldigt populär bland oss kan jag lova! Idag fick han till och med applåder :) Kom alltså hem 4 istället och hann med att rida dressyr. Hon var så fin! Red igenom ordentligt igår och var envis, idag märkte jag skillnad, superkul.  Sen har jag gymmat och även sprungit en runda, har inte gjort det på flera veckor p.g.a. benhinneinflammation och kyla. Benen var det ingen fara med, men jag kände att ännu är det för kallt för att dissa motionscykeln och springa ute istället. Drömmer om sommarvärme!!
Änsålänge ser det ut såhär.. Men som tur är så är jag på bästa stället om man vill slippa vinter-depp! Kanonvänner och uppvärmda stall och ridhus fixar många problem kan jag lova!
Nu ska jag sova, imorn är det stallet 5 i 7 eller halshuggning. Eller okej, kanske inte halshuggning, men det är bäst att va på plats då iallafall.

Hurricane.

Har inte bloggat på hela helgen och det var väl inte riktigt meningen, men den har gått i ett! I lördags var det Öppet hus här på Strömsholm och alltså massor att göra. Höjdpunkten var ändå när RSG's hejaklack ( RSG- maffian) hejade fram Mickis till seger i hopptävlingen mellan RSG, HIPP, RIG/Folkhögskolan, lärarna. Grymt tryck på läktarna och banhoppning á la Strömsholm. Jens hade sen clinic och lite annat hände. Fullproppad dag iallafall. Har ridit Rockan också och även Zoega som är en häst som Hanna har här. Kvällarna har varit tokbra och livet har bara varit allmänt bra. Langar bilder senare. Helgen avslutades iallafall med pizza på bobbys och sen en rejäl myskväll med prat och tända ljus i princip, mycket mer behövs inte. ÅH VAD ALLT ÄR BRA!

Arosfortet.

Känner att kvalitén på bilderna i min blogg är påväg lååångt under marken.. Jaja, what to do. Dessa är iallafall tagna av Jonna!

Hardcore.

Hittills denna fredagskväll så har vi hunnit med att proppa in alldeles för många människor i en alldeles för liten bil för att åka till Kolbäck för mat-shopping.
+ Moa & Therese!
Nu väntar jag på Jossan så ska vi ut och kvällsfodra! Sen får vi se vad vi hittar på men det blir inte jättesent i säng ikväll då det blir en tidig morgon imorn. Då har Strömsholm Öppet hus med show och grejer! Kommer bli grymt!
Har ju även ridit idag, hoppade för en hippolog och Rockan var superfin! Gymmet har jag också hunnit med!
Men nu kan jag inte sitta här längre, ha en bra fredagskväll!

In the morning.

Hästkunskap. Fika & genomgång av fölning!
Benjamin till vänster i bild.

At night.

En kväll. Vi gick till Gula Hästen och köpte godis. Såhär såg det ut.

Triumph.

KZ idag. En helt okej dag, speciellt kul var det på idrotten, alltså jag ÄLSKAR att ha idrott med bara tjejer. Man kan va sig själv till 100% och vi garvar, oj vad vi garvar! Helt galna kan vi va. Men man kan också va dödligt seriös utan att det är konstigt. Bäst!
På kvällen har jag tränat dressyr för Lotta och det gick kanon! Fick riktigt fin känsla i slutet! Kul att det går bättre i dressyr än hoppning när det är hoppning jag vill hålla på med.. Jaja, dressyren är grunden.
Den här veckan har jag iallafall sovit ordentligt. Det beror mest på att jag inte har haft några stalltjänster, så jag har fått sova ca 1,5 timma mer på morgonen. Skönt är det i vilket fall och ganska ovanligt när man bor såhär, hehe.

NOTE TO SELF.

Läxor från igår
Anna-clara hoppträning:
-Sitt i balans, inte skjuta på med sätet bara för att hon ska vara framme för skänkeln.
-Vid förhållning- bli tung och stark istället för stark och stel.
-Använd magen, men passa balansen. Rakt ner, inte bakåt med överlivet.
Demo Omhoppning:
-Utgå från hästen du har och följ din egen plan.
-Tryck i galoppen, inte bara snabb, lång galopp. Extra viktigt på längdhinder för att kunna skjuta ifrån både högt och långt.
- Vid snabb anridning, kontrollerat sista galoppsprång, inte rida iväg sista biten.
- Sitt upp innan hindret så att hästen kan backa av själv. Drar du munnen så lär den sig inte.
- Nummer ett är att hästen är framme för skänkeln, är den inte det så går det inte att hoppa.
- Åt det svaga hållet kan man ofta vända lite snävare. I starka hållet får man lätt frambensfel på inner fram. Räta då ut tidigare och ta ut svängen något.
- Ju mindre volt man kan rida i balans, desto bättre omhoppning gör du.
- Det är i vändningarna och på borttagna galoppsprång man tjänar tid, inte på farten.
- Vänd så mycket som möjligt för vikten.
- Försök inte slå någon annan. Håll dig till din plan. Träna för att kunna göra en bättre plan.
- Stressa inte väl inne på banan utan rid fort under full kontroll och rid snävt med bibehållet lugn.
Jens hoppträning:
- Bli aldrig nöjd. Sträva alltid efter att bli bättre.
- Det blir aldrig perfekt.
- Går det dåligt, vänd frustrationen till pepp.
_________________________________________________________________________
Skrev ner allt på demot men inte från träningarna, det är därför det är mer detaljerat skrivet.
Lär mig mer på en dag här en ett halvår hemma ungefär.

All I do is win.

Red på förmiddagen idag, men vi hade inga lektioner. Blev Strömsvik och sen tågbanan. Jobbade med att hon ska vara helt rakt när jag samlar och ökar och hela tiden. Inte lätt vill jag lova! Red länge och fick igenom det lite till slut iallafall. Efter lunch åkte ettorna och tvåorna till Arosfortet i Västerås, svinkul! Vi blandade lagen med ettor och tvåor och körde järnet! På kvällen var det dessutom pizzakväll och skrattmusklerna har fått sig en riktig omgång idag!
Jaha, det var min skoldag :)

Indestructible.

Har så otroligt mycket att säga om dagen, det har varit en jävla berg-och-dalbana. Men klockan är halv tolv och jag vet inte hur jag ska få ner detta i ord. Idag har jag ridit för Anna-clara, det har varit hopp-demo och jag har tränat för Jens. Nu har jag massor att tänka igenom och på något sätt försöka föreviga dom här tankarna på ett papper. Hade tänkt att börja skriva ner bra grejer som jag ska tänka på. Just nu är det smått kaos i tankegångarna.
För övrigt så händer det kul saker imorn! RSG 1 och 2 åker till Arosfortet i Västerås och slår ihjäl oss eller varandra. Det är vinna eller försvinna som gäller då, hehe!
Nu ska jag sova och rensa huvudet på moln!

You know exactly what I mean.

Idag var man faktiskt glad att man fick va inomhus hela dagen för satan i gatan va kallt det har varit! Kom hem från skolan kvart i 6 som vanligt efter en dag med prov och en del annat roligt (?). Dagen slutade iallafall med att jag och Jossan sprang omkring som galna kameler och höll på.. Skratta mig halvt till döds. Handwalkade Rockan idag och knottrorna på ryggen är så gott som borta. Skönt. Har även gymmat med Tessi som på alla måndagar, körde mest cykel och mage. Nu sitter jag här och tittar på bilder på Strömsholm på sommaren och drömmer mig bort men jag borde göra ett kollage om arabiska fullblod som ska vara klart till imorn.
Den här veckan händer det grejer! Bl.a. en liten resa är inbokad! Om ni vill veta exakt vad så stay tuned!
The gang i höstas! Jag, Mickis, Jossan, Moa, Jonna.

No regrets.

Jag har misshandlar min kropp denna helg! Sovit 9 timmar sammanlagt, ätit skräääääp och jobbat hårt i stallet. Smällar man får ta, humöret är på topp ändå! Red ut imorse på Levado, det var kaaaallt och han var piiiigg! Har även longerat RockanSmockan och socialiserat med Jenny bl.a. Det har varit en riktigt bra helg trots att jag har jobbat!
Rocksina har vilat från sadeln den här helgen eftersom att hon har fått hårsäcksinflammation under sadeln, men det är bra nu, så från och med tisdag kör vi på som vanligt! Nu ska jag plugga no hela kvällen, hejs!
Sen så blir det gymmet på kvällen!

Hello.

Idag sken solen på Strömsholm. Hur fint är det inte då?! Red Sonora på dressrlektion i förmiddags, det var hur kul som helst! Sen longerade jag Rockansmockan. Snel hest. Hon fick även stå i solariet en stund. Nu är iallafall Jenny här och hälsar på! Vi har ätit på Gula hästen idag också :) Gör inte mig nåt alls! Hehe. Har också gått runt lite och haft det bra!
Här inne longerade jag idag.

Runaway.

Sovmorgon till lunch dag, inge skönt heller! Ridning va enda lektionen. Hade dressyr.
Nu är det iallafall helg och vi har varit och ätit på Gula hästen ikväll. Nu är det fredagsmyyyyyyyys!!

Dreaming of what could be.

Hoppat pay n jump idag då! Hoppade 2 rundor på 90, det va bra för hon blev så spänd som hon brukar bli på tävling. Vi va 11(!!) på framhoppningen ett tag. På banan blev hon spänd men blev lugnare och lugnare när jag tog kommandot och jag är väldigt nöjd med rundorna som va i träningssyfte. Felfri i båda. Kändes hyffsat säkert och kontrollerat. Ett steg framåt! Hade även underbara vänner som stöd! Bäst är dom!
Imorn har vi sovmorgon till lunch, så ikväll är det uppesittarkväll! Musik, dans, skratt och såklart den obligatoriska låten Breakaway- Kelly Clarkson. LYCKA!
Så grym dag!
Bilder från några dagar sen:
Mickis & Pamela som också hoppade idag!
Söt.
Tessiiiiiiiiii!
Livet är bra härligt!

Get right

Skolan. Sitter i cafét och chillar med livet. Har det bra och hitta söta bilder på denna dator.
Vackert.

Still trying to figure this out.

Dressyrdag idag! Tränade på balans i sitsen först i skolan. Svårare än man tror. Vi skulle stå utt med helt raka ben och hålla balansen utan att hålla i tygeln eller nånstans med händerna. SVÅRT. Sen red vi med en hand och skulle bara slappna av i andra armen. Kanske låter enkelt, men när man måste hålla balansen i sitsen och reglera hästen med endast kroppen så är det inte enkelt. Men det ger resultat! På kvällen red jag dressyr igen. Övade lite på samma sak, men red även igenom Rocksina tills imorn då jag ska hoppa pay n' jump här! Nu ska jag plugga kost och näringslära hela natten. Typ. Har knappt haft en ledig stund på hela dagen, lagt spångång och grejer. Men fint blev det!
Såhär såg det ut i somras, inget spån i gången. Nu är det spån nästan upp till cementkanten ni ser. Regelbundet måste man fylla på också. Men nu är det jättefint :)


Balance.

Balans
Tempo
Takt/Rytm
Linjer
Distans
5 punkter, sitter dom så kan man hoppa en bana hur högt och svårt man vill. Tappar man någon del så funkar det inte. Hur svårt kan det va?
Tränat för Jens, även denna gång gick det väldigt bra och jag börjar få ett flow. Kunna rida på denna häst. Hoppade bana även idag, för att bli bra på att hoppa bana så måste man hoppa bana. Iallafall så är mitt ledarskap över henne mycket bättre. Nu ska vi slipa på stilen! Man får inte slappna av, inte en sekund. Då blir det pannkaka. Hela tiden tänja mer på gränserna och suga åt sig mer kunskap. Det finns oändligt mycket att hämta hem!
By The Way: 56 sidvisningar på bloggen idag, men bara 3 ville tala om vilka dom va.. Kom igen nu då!!

Vem är du?

Att skriva blogg är som att snacka rakt ut i tystnaden. Ibland får man någon kommentar, men jag vet knappt vilka som läser min blogg förutom mina föräldrar.. Skulle vara lite roligt att veta vilka ni är! Om ni inte, av någon märklig anledning, vill säga erat namn så kan du väl åtminstone skriva ålder och lite om vem du är. Skulle även vara lite kul att höra vad du vill läsa?
Alltså,


Nothing is impossible.

Sitter i köket och pluggar hästkunskap med tjejerna. Jag ska göra ett kollage om arabiska fullblod. I ridhuset rider hippologerna dressyr. Bra underhållning för oss. Jossan sjunger en isländsk hyllningssång till hästar. Jättefint. Och jag längtar lite smått tills ikväll, då är det hoppträning för Jens!

Right here, right now.

Jag är lycklig. Helt och totalt lycklig. Det har inte hänt något speciellt eller så, jag är bara så otroligt taggad på livet just nu. Jag är i himlen. Det är bra härligt.
Idag har vi varit inne på KZ, kom hem kvart i 6 som vanligt. Långa dagar men det går fort ändå!
Tessi & jag i skolan för ett tag sen.
Sen åt vi och därefter tog jag hand om min lilla häst. Eftersom att hon & jag har vilodag på måndagar så gick jag en runda med henne. Sen gick jag till nya ridhuset där Hanna, Mickis, Jonna, Moa, Tessi och några fler red. Intog åskådarplats med jossan och elin. Umgicks med Tessi i Kungs sen också. Lovely. Har även gymmat i vanlig ordning. Dock så måste jag ta det lugnt med löpningen då jag har fått benhinneinflammation.. Såååå trist! Träningscykel är dötrist och man sitter bara & glor på mätaren när sekunderna tickar.. Jaja, måste läka ut benen så jag inte förvärrar det iallafall. Styrkeövningar är ändå lite roligt att göra, det finns så många övningar uppsatta på väggarna i gymmet, toppen. Nu ska jag iallafall sova, 5 i 7 ska jag stå i stallet och se glad ut imorn! Godnatt!

Don't even think about tomorrow.

Tillbaka nu efter en helg i molke! Har haft en bra helg :) Idag red jag ut innan vi åkte hit. Nu sitter jag i köket med tjejerna, alla har varsin dator. Så socialt är det. Haha nej men vi har det trevligt ändå kan jag lova. Nu ska jag skriva ett arbete om horsemanship innan jag duschar och går och lägger mig.
Hörs gott folk!

Long way 2 go.

Tävlat på förmiddagen. Eller ja.. hoppade 90 cm clear round. Iallafall så blev hon väldigt stressad och lyssnade inte så bra på mig. Gjorde en halt och en volt inne på banan. Nu ska vi bara ut och hoppa låga klasser ofta ofta så hon slappnar av. Och träningsrida på tävlingar också. Det måste bli rutin och ordning!


The rest is still unwritten.

Vilken dag jag har haft! På förmiddagen räknade vi foderstater, vi har lärt oss det i veckan och det är inte enkelt nånstans! Men man har stor nytta av att kunna det så det är roligt ändå. Efter lunch så red jag hoppträning med Kastanj, en skolhäst som är 25 år! Därmed är han skolans äldsta. Han har stått på Strömsholm i hela sitt liv och är ett bevis på att Strömsholms utbildning av hästar ger hållbara och välmående hästar! Kastanj var pigg och ivrig när vi hoppade och vi tränade på relaterade avstånd, dvs att kunna rida ett visst antal galoppsprång mellan hinder på rakt & böjt spår. Gick hur bra som helst och det va såå roligt! Sen trimmade jag Rocksina i hoppsadel och red igenom henne ordentligt inför imorn, för då ska jag tävla. Jobbade med att hon ska gå precis på det spår jag vill, i det tempot jag vill och i den formen jag vill. Att jag ska ha full kontroll på henne helt enkelt. Det är mycket svårare än man tror, det är så lätt att ett bakben eller en bog faller ut lite. Det gick riktigt bra i slutet iallafall. Jag har även åkt hem över helgen, första gången sen lovet. Schemat imorgon är fullproppad, det blir en rolig dag.
Nu ska jag sova, det blir tidigt imorn.
God natt!

Let's play a game.

Idrotten idag i bilder:

Hur svårt kan det va?

Hoppdemo igår som sagt och Charlie, Daniel, Anna-Clara, Ulrica & Jens hoppade bana. Innan berättade dom vad dom skulle jobba med och vart svårigheterna låg, sen efter berättade dom hur det gick enligt dom. Jens & Daniel red även en runda var och kommenterade samtidigt. Jens lät precis som vanligt trots att han hoppade en svår bana på en svår häst. Daniel lät som värsta sportkommentatorn, pratade snabbt som tusan. Dock höll han andan över hindrena hah! Iallafall så är grundtänket att man ska hålla rytmen genom hela banan för om man tappar rytmen och hoppar ett hinder i obalans så klarar man kanske det hindret, men nästa hinder och hindret efter det får man problem på. I vändningar ska man hålla galoppen ordentligt så att man kan sitta upp lite när hindret kommer och inte behöver rida iväg för att komma över det.
Om man har ett relaterat avstånd på t.ex. fem korta galoppsprång mellan två hinder så kan man se till att komma lite nära på det första hindret så att hästen hoppar runt och landar nära hindret på andra sidan. På så sätt får man mer plats. Fem saker ska sitta för att man ska kunna hoppa en bana:
-Takt & Rytm
-Balans
-Tempo
-Vägar
-Distans till hindret
Hur svårt kan det va? Nyckeln sitter i dressyren. Vet man hur hästen funkar och hur man får den att gå i jämnvikt, dvs ta mer vikt på bakbenen så är man en bra bit på väg. Man måste kunna rida för sätet, vikten och skänkeln och förstå hur man får en självbärig häst. Själva hoppningen är inte svår. Det är vägen emellan hindren som måste fungera! För det krävs år av träning.
Jag skulle kunna fortsätta länge, men då skulle ingen orka läsa. Den bästa bibeln om man vill lära sig rida är iallafall Ridhandboken 1 & 2. Dom använder vi i skolan och dom finns att få tag på genom Svenska Ridsportförbundet. Jens sa igår: När facebook och chips är intressantare än att läsa Ridhandboken så är det påväg utför. Dom som blir bra har kämpat. Det krävs helhjärtad dedikering och viljan att lära sig allt om hur hästen fungerar. Vägen är rolig men lång och tuff.
Jens höll ett helt otroligt tal igår efter träningen. Han berättade om sin egna väg och den läxan han lärde sig den hårda vägen ska jag aldrig glömma. Grunderna måste sitta! Och nötas, om och om igen. Här på Strömsholm nöter vi grunder varje dag och det kan man inte träna nog på. Förstår man hur hästens kropp fungerar så förstår man hur mycket träning man måste lägga ner och det är då det riktigt roliga börjar. Jag är oerhört tacksam över att jag lär mig detta nu. Och jag är oerhört tacksam för att jag får rida för Jens, han är så otroligt grym. Och det har jag tusen miljoner exempel på som jag inte kan rabbla här.
Nu ska jag sova, imorn är det Kantzowska som gäller.
Godnatt!


Money won't get you too far.

Dressyrat på Ontario i skolan idag. Gick bra tycker jag. För övrigt har jag lite baklycka sen igår. Och med det menar jag att gårdagen var så bra att jag fick en sämre dag idag. Iallafall, that's life. Nu ska jag springa en runda. Sprang vid lunch också, värst vad jag tränar och håller på, bra tjejen!

So shiny.

Ett par splitternya bruna glänsande beenskyydd, TACK MAMMA.
( Melodi: Björn Rosenström- Splitternya Blå Glänsande Sockiplast.)

Hallelujah.

En riktig hoppdag alltså! Jag har haft:
-Teoretiskt hopp-prov
-Hopptest, praktiskt alltså.
-Kollat på hoppdemo
-Tränat hoppning för Jens.
Jag har lärt mig såå mycket och jag är BLAND MOLNEN!
Har så mycket att skriva egentligen, men klockan är halv tolv och det är en dag imorn också. Men kan nämna att Jens-träningen gick grymt bra! Ett STORT steg framåt! Vi tränade banhoppning. Alltså vet inte vad mer jag ska skriva än att jag är så jävla lycklig och återkommer imorn! GODNATT!
GUD

RSS 2.0