Be careful what you wish for.

Idag har det varit sol, varmt, alla har varit glada, ridningen gick super och jag har haft allmänt bra koll. Vad mer kan man begära av en dag på Strömsholm? För att beskriva lite nogrannare så tränade jag hoppning för Anna-Clara på Rallye, en skolhäst e: Rebel Z-Kaliber. Han är stor, långsam och seg. I början fick jag dra igång motorn ordentligt innan jag kunde göra något annat. Tempoväxlingar och försöka få snabbare reaktioner. Hoppade likadant som vi gjorde igårkväll. Började hoppningen med studs, då kom han igång mer i kroppen och blev riktigt fin. Hoppade sen små banor och då var han hur fin och rolig som helst! Fick en riktigt bra galopp och kunde vänta ut hindrena. Allt bara flöt på sådär bra som det ibland gör :)
Ni kanske är intresserade av vad jag gör på dagarna mer än rider? Idag hade vi Häst- och stallskötsel på eftermiddagen och pratade om hästens sinnen. Den här veckan är jag ledig från stalltjänst, så för övrigt är det lugnt. Pyret red jag ut till slottet och galoppbanan på idag med Tessi och hennes ( eller jens) Sam.
Galopperade ett varv i båda varven på galoppbanan i solen framför slottet- GULD! För övrigt tog vi det lugnt, skönt för henne efter igår.
På galoppbanan.
Man måste ju dokumentera en sån här stund. Fyy vad vi njöt!
Kommer i kurvan bredvid varann i galopp, hästarna i balans, till höger kommer slottet och till vänster breder Slottsbanan ( den stora gräsbanan) ut sig. Vardagslyx.
Blev dessutom klar tidigt idag, så nu ska jag kolla på Idol! :)

What do you want to be in five years? Happy.

Idag red jag dressyr för Linda. Hade Qubik, en stor häst e: Electro-Solid. Gick riktigt superbra idag! Tränade övergångar på böjda spår, mest trav-galopp-trav. Försöker man bromsa Qubik med handen så viker han bara in näsan och springer iväg så jag fick träna mycket på att verkligen rida med sitsen, väldigt bra. Fick också se till att han spårade hela tiden vilket inte var det enklaste. Han blir också lite för kvick i steget trots att han är så stor så det gäller att få honom att vila lite på steget. Red massor utan stigbyglar idag också och jag fick till sitsen riktigt bra. Det gav resultat. Superroligt!
Ikväll ska jag träna Pyret för Anna-Clara, hoppning. Blir nog kanonkul det också. Blir dock sent så utvärderingen kommer imorn!
Ciao!

España

Några bilder:

Dream on.

Idag är jag riktigt stolt över mig själv. Kom till slut i säng vid 12 igår och idag skrev jag två prov och blev riktigt nöjd! Har ju inte sett resultaten än men ändå, det kändes bra.
På idrotten idag hade vi innebandy och basket och eftersom att alla i våran klass är riktiga vinnarskallar så köttar vi givetvis! Galna tjejer överallt typ.. haha. Nej men det är kul :)
Pyret skrittade bara idag och så ryktade jag en bra stund. Och vet ni? Jag hann in till idol! Händer inte så ofta :)
Ikväll ska jag bara softa. Har tänt ljus och satt på musik.
God natt!
Sommarbild- Rocksina.

What goes arround comes arround.

Det finns många som inte har några som helst förutsättningar, ekonomiskt eller talangmässigt, men ändå har en dröm att bli toppryttare. Jag tror stenhårt på att vem som helst kan bli proffs bara man är villig att kämpa och ge allt för att nå sin dröm. En riktig inspirationskälla när det gäller detta är min kompis Tessi som inte har någon egen häst men som alltid har tagit alla tillfällen hon har kunnat att hjälpa andra med att rida deras hästar. Hon har verkligen visat framfötterna här på Strömsholm och hjälper idag både Anna-Clara och Jens bl.a. Hon har till och med en av Jens hästar som sin egen, och det är verkligen inte vem som helst som får det ansvaret som ni säkert förstår! Det är denna tjej verkligen värd.
Jag tror också att oavsett om man har en rik pappa eller besitter en supertalang så kommer man änså ingenstans utan hårt arbete, tidiga mornar och sena kvällar i stallet, och äkta engagemang.
Ingen rider VM utan att ha kämpat för det i x antal år, så är det bara.
Tessi och jag i Falsterbo i somras. Snygg är hon också.
Tessis blogg: http://thereseolssons.blogg.se/

Monday, bloody monday.

Nu är jag tillbaka på Strömsholm. Glad, utvilad och av något brunare nyans kom jag hit, Pyret har jag också med mig. Första dagen blev en såndär hej-välkommen-hem-förresten-vi-har-två-prov-imorgon-dag. Yes, KZ idag, upp vid 7 imorse. Försöka ta igen det jag missat på alla lektioner, spenhårt spinning-pass på idrotten och just det- prov i matte och engelska. Imorn.
Kom hem 10 i 6 och gick ut till stallet. Tänkte vara snabb i stallet idag. Det var jag inte så bra på. Blir lite trött på att jag är sån perfektionist ibland heehe..
Ridningen var iallafall superrolig idag. Gick bra också. Trimmade i Röda ridhuset för att befästa det Marie lärde mig igår lite grann. Kände att det var enklare idag. Övningarna jag gjorde var öppna och sluta, bakdelsvändning och framdelsvändning böja henne åt båda hållen osv. Det gäller att hålla både bogen och bakbenen på plats så att hon inte fuskar och samtidigt hålla tempot och takten. Fick riktigt fint tryck i gångarterna och fick henne till en bra form efter en liten stund. Gjorde också en av mina favoritövningar; red rakt upp mot spegeln på kortsidan och ställde igenom ordentligt och böjde halsen samtidigt som hon ska gå rakt och spåra med kroppen, för skänkeln. Tycker att hästarna blir så himla mycket för skänkeln och sätet då! Dessutom är den super att göra i Röda, eftersom att långsidorna är så långa och man ser sig själv framifrån i spegeln hela vägen. Red även över en liten bock och fick till slut till det så att hon tog riktigt runda och fina språng över och inte bara lyfte på benen. Höll tempot och takten och satt djupt. Red också en hel del tempoväxlingar och försökte behålla bakbenen under hela tiden, det är svårt i ökningarna med henne än så länge.
Efteråt var hon svettig och frustade ordentligt- bra tecken.
Nu ska jag fortsätta med mitt upptagna liv, hinner inte ens läsa igenom detta lilla slarviga inlägg, ska tända några ljus och plugga hela natten lååång. Eller ja, en liten stund iallafall. 22 är klockan, nu kör vi!

Vamos a la playa.

Nu är jag hemma och snart åker vi mot Spanien! Dagen har innehållt en lektion i undervisningsmetodik med Åsa och Linda som gick igenom hur man håller i en hopplektion medans vi fick titta på när Åsa faktiskt höll i en. Mycket att hålla koll på! Har även haft Hälsa- och sjukvård för häst med veterinär Nina Roepstorff ( tror att jag stavade rätt). Hon är så otroligt duktig och vi fick en heel del att tänka på! Kommer att bli så roligt att ha den kursen! Man blir nästan lite rädd för hur lite man egentligen kan om det.
Iallafall, kommer att vara borta en vecka, så ni får klara er utan mig. ( Hur ska det gå?!) Haha :)
Bilder från Malaga i våras.
Den här gången blir det Torrevieja!

All the way.

Vilken höstluft det var ute idag! Lite sådär isig. Vi frös lite faktiskt.
Red hoppning fr Anna-Clara idag med See at Leon. Gick bra, men hade å andra sidan inte så höga förväntningar eftersom jag tycker att han är rätt svår. Gick iallafall bra till slut. Vi tränade på att ha lätt sits hela tiden och hoppa enkelhinder. Svårare än man kan tro.
På eftermiddagen var det clinic med Kyra Kyrklund och Jan jönsson. Kyra var lika inspirerande som vanligt i dressyren och Jan gick igenom förberedande för terränghoppning. Clinicen var endast för RS-elever. Lite vip sådär ;) Grymt kul när sånt står på schemat!
Pyret trimmade jag lite, tränade massor av tempoväxlingar i galopp. Det är lätt att samla, men svårare att öka ordentligt utan att hon blir lång och tappar bakbenen. Vill ha snabba reaktioner båda fram och tillbaka. Hon är iallafall dagens höjdpunkt i ridningen! Så kul har jag!
Pyret i sin box.
De tre fuxarna på rad, pyrets grannar :)
På kvällen åkte Pyret hem till sig då jag åker till Spanien imorn och är borta en vecka! :)

Confidence.

Red dressyr i skolan idag på Kastanj. Jobbade med böjda spår och red på volterna. Gjorde volterna till fyrkanter och ökade, minskade volten och lite såna saker. Red en hel del utan stigbyglar. Blev ett ganska jobbigt pass för min del, men det gav bra resultat.
Pyret tränade jag hoppning med för Anna-Clara. Hoppade bana och hon är så himla rolig! Jobbade med att rida på frammåt men se till att det var bakbenen som drev på, så att hon inte bara sprang på. Också att hon ska svara kvickare fgör skänkeln. Anna-Clara lät mig känna och tänka efter ganska mycket själv, det tycker jag var väldigt bra eftersom att det var nästan första gången jag hoppade henne.
Skulle kunna skriva mycket mer om idag, och kanske en ganska mycket roligare text, men nu är klockan 23.23 och jag är trött och ska sova. Blev rätt sent då träningen slutade 21.40.
Nattinuffsan!

Tuesday.

Här har man gått och laddat och väntat, så är det ingen jens-träning idag! Börjar nästa vecka istället, vad är det för tjaffs? Haha nej men det slutade med att jag red ut med Hanna och Tessi istället. Blev en riktigt höstig tur i skogen och det var hur kul som helst. Finns en jättefin grusad ridväg om man rider förbi slottet och mot Löten, där red vi. Var riktigt bra för frammåtbjudningen på hästarna och dom tyckte att det var väldigt roligt.
För övrigt var jag på KZ idag. Körde hinderbana på idrotten, kul! Blev som intervallträning. Så nu har ajg kört ordentliga intervallträningspass två dagar i rad med snittpuls på drygt 190 i intervallerna. Såå bra! Ska bli kul att se på beep-testet sen om det har förbättrats nåt.
Haha jossan får stå för bilden i detta inlägg :D

Om du följer andras fotspår kommer du aldrig att vara först.

Idag var det alltså KZ. Intervaller 3 min löpning 1,5 min gång idag på idrotten. Brände bra! Trodde jag skulle avlida där ute på spåret ett tag alltså, haha. Hade druckit dåligt innan, rutinerat..
Anyway, när jag kom hem ( tio i 6, aotch? ) åt jag och så innan jag drog ut till stallet och red och fixade. Red i Röda Ridhuset och jobbade mycket med tempoväxlingar. Mest i galopp. Gick bra och hon är såå rolig! ( Glömde i förra inlägget att tacka Marie för att jag får låna henne) Red inte så länge eftersom att jag ska träna henne för Jens imorn! Lyckades ändå vara i stallet till 21.40, vad hände? Men det var så mysigt att pyssla och göra allt ordentligt.
Nu ska jag slagga, imorn måste jag vara fräsch och så, kommer hem 17.50 och 18.30 ska jag vara uppvärmd och klar med hästen i ridhuset, hardcore. Köör ba!
Fin bild tagen från bilen påväg till Strömsholm!

believe, achieve.

Är tillbaka på Strömsholm nu och har med mig en liten Pyret. Det är en häst som jag har fått låna och ska träna och tävla med. Passar perfekt nu när Rocksina vilar. I helgen har jag varit hemma och haft mig, har blivit så rätt mycket nu i början. Men nu ska jag sova så jag orkar med KZ imorn! Simma lugnt amigos!

Defying gravity.

Fredag. Idag hade vi bara en lektion, undervisningsmetodik. Då satt vi i Vita, Linda hade lektion och berättade hur hon gjorde, varför hon sa det hon sa, hur hon stog och vart och massa mer. Helt enkelt hur man håller i en lektion. Senare ska vi ju göra det för varandra. Anna-Clara var med på läktaren och lärde oss också mycket. Det är ju så otroligt mycket att tänka på. Mycket mer än man tror. Men det är väldigt intressant. Har alltså inte ridit något idag, och har inte heller någon egen häst att rida. Vad gör man emd tiden nu liksom? Satt ett tag och kollade på bra ridning på stallplan. Nu ska jag ut och springa snart och ikväll åker jag hem till molke!
Anna-Clara Pettersson
Jens Fredricsson
Alex Lans ( klasskompis)
Fint väder!

Glory Days.

Idag var en dag av den bättre sorten. Höjdpunkten var dressyrlektionen, hade Sheridan. Gick så stört bra och allt bara föll på plats. Gick super för hela gruppen även fast vi fick kämpa på bra i början med hästarna. Lova, Mäki, Sabrina och jag var vi iallafall. Dessutom sken solen. Red för Linda på stallplan och i slutet sa hon Nu kan jag bara stå här och njuta och till och med Det är sånahär lektioner man som ridlärare minns för resten av livet. Känslan ♥
När jag kom tillbaka efter sommarlovet hade jag lagt på mig lite olater i sitsen som man lätt gör. Har behövt jobba mycket med att sträcka på mig, axlarna bakåt, armbågarna intill och händerna på samma höjd. Överkroppen helt enkelt. Nu har jag tänkt massor varje dag på hur det ska kännas och hur jag ska göra när jag sitter och rider rätt samt även gått med den hållningen jag ska ha i sadeln. Det hjälper SÅ mycket! Idag föll allt på plats och plötsligt satt jag på en häst som var både eftergiven, lättreglerad, mjuk och nöjd. GULD!
För övrigt så har dagen innehållt morgonstalltjänst, lektion i i Häst- och stallskötsel och stallmöte i Gäststallet där jag ska stå med en häst jag får hit på söndag, mer om det senare. Har flera kompisar som står där, främst Moa och Hanna som är några av dom jag umgås mest med. Gjorde iordning boxen idag och det kommer bli såå kul! Riktigt taggad på livet idag. Nu? Sova! God natt.

Learn by doing.

Idag började jag dagen med morgonstalltjänst fem i sju. Efter det hade vi Ledarskapspedagogik och klassråd. På eftermiddagen hade jag utbildningskontroll i hoppning. Vi rider och Åsa och Anna-Clara antecknar hur vi rider, förtjänster och vad vi behöver jobba på. Vart vi ligger i förhållande till kursmålet och så. Jag red Rebelia och See at Leon. Rebelia gick det riktigt bra med tycker jag, med Leon gick det sämre till en början, men det blev bättre när vi började hoppa. Sen var jag klar för dagen. Kollade på Danielträningar och åt choklad med kompisarna ett tag, sen gick vi in till tvn hehe. Känns konstigt att inte ha någon häst att ta hand om, har aldrig upplevt det på strömsholm förut!
Veckan har för övrigt sett ut ungefär såhär:

Diamonds are made under pressure.

Har hänt en del sen sist jag bloggade. I torsdags efter ridningen så var det återbesök på kliniken med Rocksina för att se om det hade blivit bra i vänster bak efter behandlingen. Det var bättre, men inte helt bra. I fredags tog vi nya röntgenbilder och hittade en lös benbit som inte syntes tidigare, den är antagligen källan till problemet. I måndags opererades den bort så nu hoppas vi på att det blir bättre! Det var historien i korta drag, men irl var det liite mer känslosamt. Rocksina har nu åkt hem för vila i ca 5 veckor. Känns konstigt att inte ha någon häst här, men det ger ju tid till en del annat. Igår och idag, tisdag, så har jag varit på KZ och efter det sprungit och gymmat. Har också haft tid för läxor och städning av rummet. Oj vad duktig jag låter! Tro mig, det gick inte så lätt som det va att skriva det haha! Har också busat lite med grannarna, bilder kommer imorn.
Jaja, det här va dom senasta dagarna i korta drag, helgen borträknad. Nu ska jag transportera mig med hjälp av benen till köket för att fylla magen med nåt innan jag somnar! Ciao!

Live to win.

Idag började dagen med hoppning på Tågbanan. Hoppade ett hinder fram och tillbaka, först över och stanna efter en bit, framdelsvändning ett halvt varv sen tillbaka över hindret, stanna och så framdelsvändning igen o.s.v. Rocksina hoppade SUPER! Hela lektionen gick faktiskt helt prickfritt och Anna-Clara tyckte att hon hade blivit mycket finare över sommaren. Känslan kan jag leva på länge! ♥
För övrigt idag så hade vi en lektion i häst- och stallskötsel och sen stog jag och pysslade om Rocksina i solariet ett bra tag.

RSS 2.0