Perfektion.

Kom nyss in från årets härligaste hoppträning för Jens. Vi var på Koängen, som är en gräsbana. Solen sken, Jens var på bra humör och det gick bra för alla. Mig också. Fina häst!
För övrigt så drar det ihop sig till strömsholmstävlingarna. Känns som att alla är superladdade att ta emot stjärnorna. Idag kom Peder Fredricsson hit med sina hästar. Under en rast så paya vi glass och satt sen i solen på stallplan och kollade på när PEDER FREDRICSSON, Os-ryttare i hoppning & en av Sveriges största stjärnor tränade för ULLA HÅKANSSON, Os-ryttare i dressyr samt megastor dressyrprofil, på hästen FLIP'S LITTLE SPARROW, sveriges mest kända unghäst, mamma är ingen mindre än Butterfly Flip och pappan den svenska superhingsten Cardento. Det är stort.
Peder Fredricsson och hans nuvarande topphäst Arctic Aurora Borealis.
Hehe vilka nördar vi är...

sommartider.

På kvällen drog sig alla mot bankbanan där lekar/stafetter och grillat stod på schemat. Alla utbildningarna på Strömsholm, hippologen, specialen, gymnasiet o.s.v. var välkomna och lärare också! Blev kul och livat! Mitt lag kom 4:a av 8 lag... men vi va bäst ändå. Iallafall så stannade vi ett bra tag där nere, solen gick neråt så smått och myggen älskade vårat höga blodsocker.. Typ.. Cyklade sen hem med ett rejält gäng efter oss som var helt galna i oss, ja myggor menar jag ju då.. tyvärr. Nog om det. Rocksina hade ju sin promenad-dag idag så vi gick bortåt koängen där en grupp hade hoppträning i solen, såg så sjukt härligt ut!

Free me.

Idag gjorde vi verkligen ingenting i skolan..! Typ satt vid datorerna och sen åkte vi hem :) För övrigt så är våran grymmaste lärare, Danny Fitzpatrick, låtskrivare! Och förra veckan visade han några låtar han hade skrivit, bl.a. den här:
http://www.myspace.com/davidsvraka/music/songs/free-me-ft-kess-71924221

Gick tydligen inte att bädda in? Jaja klicka på länken..

Grym? Han berättade också hur många gånger han har varit såå nära till att slå igenom stort, men alltid har hans låtar blivit snodda eller liknande..


we're gonna save the world tonight.

Tillbaka på Strömsholm efter en härlig helg med fina och saknade vänner. Har ridit ut och på gärdet med Rocksina i helgen, och så fick hon gå i stor gräshage, så hon va glad :)

I'm coming home.

Igår vad det dressyrträning på Åsa på schemat, på bankbanan vid slottet. Det gick ganska bra till slut ändå och det var full fart vid slottet! Förberedelserna inför strömsholmstävlingen är i full gång.
För övrigt så är jag hemma nu över helgen och roar mig. :)

don't hold your breath.

Orienterade i hallstahammar idag och vi kom faktiskt ut ur den där skogen levande! Tur var väl det, för sen var det ju dressyrträning för Lotta på stallplan. Gick jättebra! Har kommit på att jag inte får ställa för höga krav på Rocksina i uppvärmningen utan bara koncentrera mig på att hon blir varm innan jag kräver mera. Sen ska jag gradvis begära mer av henne. Går jag på för hårt i början så sätter hon sig bara på tvären och kämpar mot mig. Såna bra saker lär hon mig!
-
För övrigt så har jag inget plugg kvar! Har gjort klart allting så nu ska jag bara njuuuta av den sista tiden här innan sommarlovet! Aaahdkbnsfktäägöndt!! Wii! Okej, ska lugna mig. Och sova nu. God natt.

Over mountains.

Red för Charlie på förmiddagen. Tränade inverkan och red på en rektangel, och hade hästarna raka i sidan, vände för ytter i skritt. Travade på lång- och kortsidorna, med hästen lika mycket framme för båda skänklarna och lika stöd i båda tyglarna, och saktade sen av för sätet innan vändningen. Svårare än man tror, men hästarna blev jättefina! Jag har lätt för att spänna hela överskänkeln ( höft-knä) när jag sitter till så det tränade jag på att inte göra!
Det var dagens enda lektion, älskar min linje!  Nu på eftermiddagen har jag gymmat med Lova och Tessi.
Latero!

blod, svett och tårar..

...tog mig hit. Idag fick jag beröm av Jens, det är stort! Gick väldigt bra också, trots att det blåste och dom höll på att bygga upp uteboxar bredvid banan.. MEN gravarna var problemen! På utebanan finns det en liten vattengrav, en stor vattengrav och en torrgrav. Rocksina ogillar dom milt uttryckt. Iallafall så fick jag över henne ett antal gånger till slut. Inte över den stora då, men dom små. Hmm.. går framåt iallafall.

someone like you.

Nöjd tjej nu! Har pallat med två prov idag, nationella matte och ridlära. Båda kändes super, så skönt nu i slutet, ämnena blir klara ett efter ett! Inte mycket kvar nu, sen leeeva livet dom sista två veckorna här på strömsholm! Eller ja, det gör vi ju redan nu. Hade världens mysigaste kväll igårkväll ute på en filt. Sällskap, musik och prat räcker långt!
Ikväll är det jens-träning! Woop woop!

can we survive it out there, can we make it somehow?

and so we talked all night about the rest of our lives
where we gonna be when we turn 25
keep on thinking times will never change
keep on thinking things will always be the same

En sommarkväll!


Måndag.

så skön dag i skolan idag! Slutade tidigare och allt. Rocksina vilar idag. Några bilder från tävlingen igår:

like a pill.

Grym helg! avslutades dessutom med bästa dagen! Idag alltså, tävlade först, gick braa! Nöjd tjej :) Sen drog vi och solade vid slottet. Köpte pizza och åt vid slottet på kvällen, jag och mina tjejer. Solen sken och vi tog massa fina bilder vid och runt om slottet! Hoppade omkring och det slutade med att vi låg i gräset till på grand-prixbanan och bara njöööt. Livet leker. Say no more. God natt!

All of the lights.

Red dressyr på grand prix-banan framför slottet idag! Solen sken och det gick riktigt bra. Förberedelserna var i full gång inför Strömsholmstävlingarna som är vecka 22. För övrigt så har jag solat och ätit glass idag! Bra skoldag hehe :) Nu ska jag snart åka hem till molke och sova där inatt! Gå på bio och ha mej, blir bra.
Hörs!

My rules.

Hade två prov i skolan idag, skönt? Hmm.
Iallafall så dressyrade jag idag och Rocksina var ju bra dryg. Gick emot vänsterskänkeln och hade sig. Gjorde det jag bad om men seegt, lack jag blev alltså. Red för Lotta och fick bekräftat av henne att jag känner och tänker rätt och bara behöver vara envis. Min häst är också envis. Jaja hellre svacka nu när jag har massa hjälp än när sommarlovet kommer och träningarna ligger glesare i almanackan! Idag är det inte mycket överhuvudtaget som har klaffat faktiskt.. Men men bara att bita ihop!

Det går bra nu.

Var ute och sprang förut och la mobilen i fickan, där den uppenbarligen inte trivdes. Den hoppade ut och landade mycket vackert. Skärmen krossad.. och när jag skulle visa hur det gick till så krossades den ännu mer.. Resultatet?
Bra jobbat tjejen!

Plan B.

Idag har typ alla stängt in sig på sina rum i pluggdvala. Även jag. Det är i sista sekunden. Kz-dag imorn!
Haha elin i bakgrunden!!
Bild från idag :)

give me everything.

Hade nationellt matteprov på förmiddagen så ridningen gick bort. Jag hann ändå rida innan lunch, det blev ett pass på stallplan i solen. Hade en cavaletti på medellinjen som jag jobbade henne över. Hon blev så mjuk till slut! Häärligt!
När vi värmde upp inför hoppningen igår så visade Jens hur det ska gå till. Hoppade några 1.50 m räcken som om det var bommar typ. Hästen han red var hans egna hingst RS Colmar. Läskigt snygg!

Livet springer ikapp.

Idag hade vi hoppning på Tågbanan i skolan. För min del såg det ut såhär:
Sabrina gjorde för övrigt årets snyggaste KVARsittning! Fick en liten rodeotur hehe. För övrigt så börjar det märkas att det inte är lång tid kvar till sommarlov, är dränkt i plugg! Men det tänkte jag ta tag i nu, vi hörs!

where do i begin?

Tävlade alltså i stora ekeby idag! I 1 m så typ missade vi ett hinder hehe. Rocksina fattade inte att hon skulle hoppa det och jag var inte på henne då och visade. Inget att haka upp sig på, fick lägga en volt och då hoppade hon fint :) I 1.10 så rev jag sista hindret i omhoppningen! La in ett extra galoppsprång och det gick inte. Men men helt okej dag ändå. Ibland måste man tänka tillbaka några månader, då kändes det här låångt borta! Nöjd tjej :)
Ikväll ska jag sova tidiigt, trött som tusan efter den här helgen! Ska sova efter hockeyn hehe!
Ciao!

Feel your heart beat.

Jobbade ju som sagt som funktionär på treårstestet idag och det va såå kul! Speciellt dom två sista hästarna var jättefina! En hoppstammad häst som fick gångartsdiplom och en dressyrstammad häst som fick hoppdiplom med 9-10 i hoppningen, lite otippat! Iallafall så blir det hemmakväll ikväll och eurovision song contest. Imorn ska jag tävla!

let the sunshine in.

Igår var det fredag och vi hade studiedag. För de flesta kanske det betyder sovmorgon men för min del så var det bara att gå upp vid 6 och gå ut till stallet. Hade morgonfodring och morgonstalltjänst. Men det gjorde inte så mycket, dagen blev ju längre. Efter lunch så red jag med matilda. Vi klättrade på åsen, det finns jättebra klätterbackar där, och travade över stockar. Sen gick vi till Tågbanan och trimmade igenom hästarna lite. Blev alltså rätt hårt så idag ska hästapållen vila :) Har varit ute och gått med henne. Rätt skönt för mig också eftersom att vi va ute igår och nu på eftermiddagen ska jag vara funktionär på treårstestet som går här på Strömsholm nu. Massor av fina unghästar! Det blir kul det.
rockansmockan på promenix!


Högbo forts.

Vid en busshållsplats i Östanbyn :)

Thanks for making me a fighter.

Dressyrat idag, Rockan var så fin att jag inte ville sluta rida..! Vi fick göra lite övningar som Lotta hade ridit på Adelindeclinicen. I slutet blev fokus på att jag ska kunna rida i ett högra tempo och ändå ha lika mycket kontroll samt att hon ska gå kvar och till och med bli lite djupare i formen i övergångarna då hon har lätt för att spänna ryggen och höja huvudet där. Som sagt så blev hon fin!
Senare gick jag ner till Tågbanan där Matilda red sin första hoppträning på sin nya häst!
Skimmeln är matildas. Riktigt fin var den! Det blir bra det där!
Nu ska vi gå till slottet!

survivor.

Vi hade hästkunskap i en sal som har fönster ut till ridhuset där Adelinde hade tränarclinic.. Just då var det halvsvårt att bestämma om Magdas powerpoint om skaderisker och förebyggande för unghästar var intressantare.. Tror jag lyckades snappa upp det mesta från båda iallafall. Nu ska jag snart ut och ha eftermiddagsstalltjänst och därefter ska jag till Knytpunkten, där är det bild- och filmvisning. Dom ska visa unghästarna på film från när dom började arbeta med dom tills nu och även från Toscana tour i Arezzo. Jag tror att det kommer bli grymt! Efter det är det fika :) Det gillar vi alltid hehe..

...makes me stronger.

Adelindes clinic var grym! Först red hon själv och förklarade sen visade hon hur man tränar med 4-åringar, 7-åringar och Grand Prix-hästar. Två testryttare för varje kategori var med och hästarna var jättefina! Adelinde själv verkade hur trevlig och härlig som helst. Det som hon höll mest på var att man ska kunna gasa och bromsa ordentligt, Speedcontrol, detta gjorde hon i alla övningar. Inte helt enkelt. Hon förklarade allting enkelt och simpelt och hon sa också att hästen ska lyssna på hjälperna. Gör den inte det så ska man inte ändra hjälpen, bara förstärka den. Ryttaren ska också kunna böja hästen var som helst i kroppen utan att hästen ökar tempot, ändrar spår etc. Väldigt inspirerande kväll!
Idag har jag dressyrat och den gick jättebra! Tränade förvänd galopp.
Några bilder från Högbo:

På vägen!
trötta tjejer, haha
Nu hinner jag inte mer, har Hästkunskap, heis! :)

Life is not about finding yourself, it's about creating yourself.

Vilken helg!! Har haft det super, bott på Högbo ridklubb och jobbat på Högbospelen, en nationell hopptävling med klasser upp till 150. Har käkat grillat på kvällarna och festat i sandviken. Så kul har vi haft det, fast trötta är vi nu! Iallafall, den här veckan blir också grym, bl.a. så kommer Adelinde Cornelissen hit och har clinic. Hon är världens bästa dressyrryttare just nu. Det är coolt. Iallafall, har inte fått in alla bilder på datorn än, men här är en liten sneak a peak.
oredigerade och så, ska försöka fixa till alla bilder imorn, men troligtvis kommer jag inte hinna det :) Haha jag hinner inte med mitt liv knappt! Det leker, så fort..
Förövrigt så har jag varit ute och gått med Rocksina idag i solen. Tog fiina bilder! Mysigt som attan, har även solat vid kamrer. Grym dag för övrigt också. Nu ska jag ner och köra lite ben i gymmet innan jag slocknar, hörs!

Okejokej!

Sitter på svenskalektion och längtar ut typ. Efter skolan åker vi mot Sandviken, men vi mellanlandar såklart i Kolbäck för att shoppa godis på vårat favvoställe! Bästa stället alltså! Vi hörs när jag är hemma igen!

att syfta uppåt och det högsta ana, men aldrig tro sig mästare ändå.

Alltid lika härlgt att börja dagen med skriftliga nationella prov i engelska..? Jo jag tackar. Eller nej tack förresten.
Iallafall så red jag i gula ridhuset idag, trimmade igenom henne för nu kommer jag inte att rida henne på fyra dagar då jag åker till Sandviken med tjejerna. Tessi ska ta hand om henne :) Jobbade med galoppen idag, öka, minska, flytta åt sidorna, galoppombyten, förvänd galopp.. Ja, lite av varje!

You'll never shine if you don't glow.

Hoppträning på tågbanan nu på kvällen alltså. Rocksina var suuperfin! Det gick så enkelt och bra, ända tills vi skulle hoppa vattengrav. Det kunde jag fetglömma.. Hon kom iallafall över till slut med draghjälp. hmpf.. jaja, jag får väl glädja mig åt resten :) Nu ska jag kolla på film innan jag sover. Blir ganska tidigt ikväll då vi ska ha nationella imorn direkt på morgonen, så måste vara pigg från starten alltså :)

Get the show on.

TERRÄNGHOPPNING idag! Hur kul som helst! Vi hoppade bana och jag hade Bolero. Vattenhinder, stockar, bank, dike, grind.. ja lite av allt möjligt :) För övrigt så har det varit kallt idag, men när vi red åkte jackorna av! För övrigt så har vi haft Hästkunskap och kollat på hästars exteriörer. Vi ska lära oss nu hur man visar en häst vid hand och bedömmer exteriören. Väldigt användbart och därmed roligt! Nu ska jag vila lite tills det är mat. Därefter ska jag rida för Jens! :) Bra dag!

Rise up.

KZ-dag! Funkade som vanligt helt okej innan vi åkte hem och i vanlig ordning så gick jag bara med Rocksina idag för att hinna gymma! Idag tyckte vi också att det var dags för lite film, det blev The Exorcist, från 1973.. Vi garvade lagom, det var bland det fulaste jag har sett. Rekommenderas.. nooot! :) Iallafall, nu ska jag soova lite :)
fiiin gymskiva!

make me wanna change my ways.

I fredags red jag ett superlyckad dressyrpass vid slottet innan jag packade mina saker och åkte hemåt! Har tävlat i helgen, en 110 i vingåker, felfritt och 9:e placering! Helnöjd :) För övrigt har jag partayat. 18-årsfest och valborgsfirande och allt vad det var. Bra helg, men nu är jag tillbaka! :) Blir en bra vecka det här också, på torsdag åker jag också till sandviken med tjejerna!
Jaja, vilket snack.. Ciao! :)

RSS 2.0