Inspark!

VI VANN! Rsg 2 vann insparken 2011! Oooj vad vi köttade!! För er som aldrig har varit med när Strömsholms klasser ska tävla mot varandra kan jag berätta att det är ALL IN! Ljudnivån på max och alla går in till 100%. Vinnarskallar så det räcker och blir över. Vi tävlade mot Rsg1, Rsg3, Hippologerna, Rig/Slr/Bri. Grenarna var gissa rätt på ett avstånd mellan 2 bockar, kasta hästskor, sätta ihop ett kandar snabbast, dragkamp, grand prix kür med käpphästar, höjdhoppning och rulla 450 kg hösilagebalar över hela ridhuset. Peppning till 1000 och vi vann med endast ett halvt poäng till godo före Hippologerna. Sen var det fikaaa. Min klass är grym!
Maffian! Bilder från förra året innan jullovet!

Don't tell me sky is the limit when there is footprints on the moon.

Idag har jag haft en sånhär jättejobbig skoldag. Rida två hästar. Inget mer. Inte helt fel!!
Hade utbildningskontroll i dressyr med Rocksina och det gick väl helt okej. Men inte så bra som jag hade hoppats på, men det är klart, jag är inte van vid att rida i grupp nu. Det är svårt när man inte får göra dom övningarna man vill, när man vill o.s.v. Dom tyckte iallafall att hon var en fin typ av häst och att jag hade bra grundsits. Dock så måste jag sträcka på mig mera och ha axlarna längre bak. Dessutom så knep jag lite med mina knän, vilket ingen har sagt till mig förut, så det kanske är något som håller på att bli ett problem? Bra isånafall att jag fick veta om det tillräckligt tidigt för att snabbt kunna korrigera det.
Den andra hästen, Levado, red jag ut till slottet på med Lova. Skrittade och travade bara, men det gick bra iallafall.
Ikväll ska vi ha inspark med Daniel och Jens i Röda ridhuset. Får se vad det egentligen är vi ska göra, men jag hoppas att det blir kul och att dom är snälla med oss :)
gammal bild på Rocksina, men jag gillar den!

I can. I will.

KZ idag igen alltså. Det är konstigt egentligen hur fort man anpassar sig. Förra veckan tyckte jag att dom här två dagarna var stört jobbiga, men den här veckan gick dom snabbt. Hade iallafall skaplig träningsvärk efter milen igår. Körde ändå på med ett boxpass på idrotten. Så nu lär jag väl ha ont i hela kroppen imorn, när det är utbildningskontroll i dressyr. Sweet!
Iallafall så var Rocksina fräsch idag så jag longerade. Gick bra, inga problem. Nu ska jag slappna av lite och INTE plugga. Okej, det är kanske lite tufft med två KZ-dagar efter varann fortfarande. Jag menar, vi går kvart i nio till kvart i 5 och har endast 30 min lunch däremellan. Annars, bara lektioner. Båda dagarna avslutas också med idrott. Smack liksom! Men ja, det var väl allt. GODNATT!

Nothing to fear, but fear itself.

Otursdag!
Glömde massa böcker till skolan- check
Sprang fel på idrotten så jag sprang 1 mil istället för 5 km, med en puls på i snitt 180-185.. check
Kortet funkade inte när jag skulle köpa en grej på sadelmakeriet- check
Köttbullar och potatis både till lunch och middag- check
Hästens högra framhov var varm, även en bit upp på benet. Troligen hände det något när hon skoddes imorse.- check
Glömde padden jag skulle tvätta i stallet- check
Jaja, det räcker. Skön..t iallafall. Har trots allt detta varit på jättebra humör idag! Hoppas att Rocksinas hov är som vanligt imorn också. Hon gjorde min dag idag när vi gick på promenad i solnedgången.
Träffade också Elin med Affe & Lovisa med Cortina. Mysig sensommarkväll!

Better together.

Vilken helg! I torsdags hade jag sitsträning för Linda Andersson på Blue Nun, en skolhäst. Red också ut med Rocksina. I fredags hade jag en lektion på en timme, sen trimmade jag Rocksina på Stallplan innan jag åkte hem till Molke. I helgen hade pappa sin 50-årsfest och jag sjöng och grejer. Hade iallafall riktigt kul! Sov också hur mysigt som helst i en stuga vid en sjö. Idag fikade jag med vännerna innan jag åkte tillbaka hit. Och nu sitter jag här på Strömsholm och pluggar lite smått. Ska sova nu så jag orkar upp till KZ imorn. Hade kunnat skriva mycket mer om dom senaste dagarna men allt smälter ihop lite. Säger istället God Natt!

Sometime arround midnight.

Nollning!
I år var det våran tur att plåga istället för att bli plågade! Det gjorde vi faktiskt riktigt bra. Laddar upp några bilder, men av respekt till deltagarna endast mildare sådana.
Förberedelser på röda:
Jagade ut ettorna från boendena, band ihop dom i ett led och gick ner mot Bankbanan! Dom fick en del överaskningar på vägen... Väl framme så typ:
Efter var vi kanska trötta så Jossan tog en power-nap på vägen hem.
Mission accomplished!
Ettorna vet numera sin plats.

So we forgot about the time.

Hade nästan glömt hur mycket det händer på Strömsholm, hela tiden! Sov 4 timmar inatt.. Var i stallet kvart i 7 imorse. Idag har vi iallafall ridit på galoppbanan med skolhästarna. Jag red Qurir och det va riktigt kul. Gjorde massor av övergångar, framdelsvändningar, serpentiner o.s.v.
Rocksina red jag i Röda ridhuset, galoppbommar och cavaletti på volt. Gick riktigt bra i slutet! Red med Elin och hennes Affe, och när vi var klara skrittade vi ut och klättrade lite i kvällssolen. Underbart.
Och på tal om bananer så laddar jag nu upp några bilder från KZ igår.

We don't sleep when the sun goes down.

Idag har vi varit på KZ igen och kört stenhårt. Slutade dagen med Beep-test och Step-test för att mäta Maxpulsen och pulsen vid lätt ansträngning. Vi ska mäta om 6 veckor igen och då ska vi ha förbättrats! Kul utmaning! När jag kom hem vid 6 så åt jag och sen longerade jag Rocksina.
Inatt är det NOLLNING så jag skriver mer imorn. Är bara inne en snabbis och vänder i rummet nu. En sak är säker, det kommer inte bli mycket sova inatt!

How could the silence be so loud?

Årets första Kantzowska-dag idag. Helt ärligt så var det inte kul! Vi har bara nya lärare och alla är oerhört skumma. Svenskaläraren talar om att vi inte ska ha kul för fem öre utan svenska är jobbigt men han tror på hårt arbete? Matteläraren sätter oss i hårt arbete innan han ens har sagt vad han heter. Bildläraren talar bestämt om att vi kan glömma att vi kan bli konstnärer. Idrottsläraren håller kvar oss liite extra så att vi hinner missa bussen hem med 3 minuter, trots tjat från våran sida, och så somnade jag i princip på No-lektionen. HIGH FIVE! Nu kan det bara bli bättre!
Rocksina promenerade jag med och borstade på idag. Hon behövde lite ledigt idag.

Söndag.

Har ju som sagt haft helgstalltjänst den här helgen och ja, det har varit hur chill som helst! Inte så många hästar som är inne från betet så. Nu är det avklarat!
Trimmade Rocksina på stallplan idag. Gick riktigt bra och jag är så taggad inför det här året och förväntansfull som bara den. Nästan farligt mycket. Iallafall så var hon riktigt lösgjord och fin idag och jag jobbade mycket med övergångar och böjda spår.
Banan på stallplan! Bilden gör inte riktigt rättvisa. På höger sida utanför bild är Norra och Vita stallen och på vänstra sidan Gula Ridhuset och Röda stallet. Rakt fram Vita Ridhuset.
Underlaget är super! Fibersand!
Röda stallet där Rockan står.
Ikväll har jag sprungit och umgåtts med Tessi och Jossan! För himla trevligt, grymma tjejer! Nu ska jag duscha och gå och lägga mig. Klockan är nu 20 i tolv och ärligt talat så har jag inte somnat innan 1 en enda dag hittills. Vart tar tiden vägen? Är ändå inte trött på dagarna, har vilat upp mig ordentligt i sommar :)
G'night people!

Shine on.

Då va det dags att sätta igång hästarna! Jag red Zeus idag och vi red lite lätt i Kungs innan vi skrittade ut. Red lösgörande, slalom, serpetiner osv. och renodlade hjälperna med halter och tempoväxlingar. Gick kalasbra! Bra start på terminen. Red för Linda Andersson, som vi ska ha i dressyr i år. På eftermiddagen började det regna, och det har det gjort non-stop sen dess. Rocksina longerade jag idag med pessoaselen över bommar. Gick superfint det också!
För övrigt så startade en kurs idag, Undervisningsmetodik. Vi ska ha lektioner för varandra i hoppning, dressyr och stall. Idag var det bara teori och jaa.. jag är inte van vid att sitta i klassrum. Höll på att slockna haha! Inte lovande direkt men. Nu ska jag sova då jag ska vara i stallet från 7 och sen hela dagen imorn! Börjar med en jobbar-helg! Full fart!
Coriograf- Rockans nya boxgranne och min polare Elins häst!

Heaven on earth.


I wont let you close enough to hurt me.

Första dagen! Eller ja, var ju knappt någon skola men. Introduktion och sen spåna boxar och fodra :) Red på tågbanan idag, gick väldigt bra faktiskt! Lite småbockar och allmän trimning. Skrittade också ut till slottet med Hanne, Liza och Elin. Så himla fint i solen! Nu på kvällen har vi varit nere vid ÖP och snackat med nya ettor och ätit kladdkaka. Hälsade även på en sväng på Nya och kollade in stället eftersom att det är, ja, nytt. Har haft en bra dag iallafall!
Mitt rum!

Getting lost will help me find myself.

Tillbaka på Strömsholm! Har flyttat hela dagen, med häst och hela paketet så tar det lite tid! Imorn börjar iallafall skolan, eller ja, idag om det ska va så. Börjar klockan 15 så det är väl inte jättejobbigt he. Blir ändå tidigt imorn för att fodra min och elins häst, som står i Röda stallet. Dom två står själva just nu, alla andra hästar kommer imorn tror jag. Vi två är dom enda som har privathästar i skolan i år. Förhoppningsvis så får vi då alltså privathästsadelkammaren för oss själva! 10 skåp, lyx! Resten av dagen imorn kommer jag att packa upp, rida, och såklart tjattra halvt ihjäl mig med alla saknade tjejer! Har en del att prata om!
För övrigt så bor jag i samma rum som jag gjorde förra året. Bilder utlovas härmed. Imorn. Nu ska jag lägga mig och läsa Veckorevyn och lyssna på lugn musik tills jag somnar :)
Laddar upp några bilder från sommaren som har varit en av de bästa i mitt liv!
Kattungarna som heter Ernst.
Bild som självklart är tagen från hästryggen!
Falsterbo!
Ja, det var ju några iallafall!
God natt :)

Pain is temporary, quitting lasts forever.

Gick lite fort där i slutet, men tränade iallafall sista dagen med Centon och Anki( som egentligen heter något som jag inte vågar försöka mig på att stava till). Var hur kul som helst! Tränade med Amadeo dagen innan också, gymnastikhoppning. Red andra hästar också, kommer inte riktigt ihåg helt ärligt talat. Men åkte iallafall hem på söndagkvällen.
Har haft två superveckor, tack Stall Heed!

RSS 2.0