Holy macarony

..eller nåt sånt! Den här veckan började ungefär som hela förra veckan var- kaosigt. Bl.a. provred jag en häst igår för andra gången, hade beslutsångest hela natten och dagen idag. Nu på kvällen visade jag filmen och pratade med Anna-Clara och Jens och bestämde mig för att jag vill ha den här hästen! Så nu är det veterinärbesiktning och så på gång! Hålla tummarna!
Rocksina har tagit det lugnare mån-tis, men imorn tänkte jag köra igång lite igen, hon har haft det lite lugnare i ca en vecka nu, det behövde hon nog! Den här veckan är det lite lugnare i skolan också, jag har inga stalltjänster i röda och inget prov eller liknande! Har alltså gott om tid för henne! Det blir perfekt! Planerar att fortsätta varva ridpass i ridhus med uteritter, klättring och longering, eftersom att det upplägget funkar så bra på Rockan! Men nu ska jag sova, skriver bara lite snabbt så ni vet att jag lever! Med massa utropstecken! För det är typ så jag känner just nu!!!!!!!!!
;)

...och plötsligt känns allt så bra.

Skaburbian Collective

The show goes on.

Idag hade jag då helgstalltjänst hela dagen, red ut på Evelina bland annat. Rocksina fick klättra i en timme i skogen! Hon gick så bra sist jag red i ridhuset ( kommer inte ihåg vilken dag det var) så efter det han hon tagit det lite lugnare! Så jag inte går för fort fram.

Nu ska jag snart kvällsfodra, sen ska den här söndagskvällen ägnas åt pluggeri!
solnedgång med Moa, Jonna, Jossan!
Och en bild på mig och tessi från i fredags!

Flow.

Och så blev det helg! Den här veckan har det hänt så mycket konstigt, annorlunda & ovanligt så det är inte klokt! I torsdags hoppade jag Giacometti (-01, San Quintero-Chapman) , som jag ska ha på banhoppning nästa vecka! Vi hoppade bl.a. en tvåkombination med 2 språng mellan en oxer och ett räcke, och så hade vi galoppbommar innan, i och efter. Hoppade också fristående hinder bl.a. räcke med galoppbom innan. Giacometti ( kallas Gurkan)är ganska liten och hoppar faktiskt riktigt bra! Han kan dock bli lite busig och bocka, gäller att snabbt få tillbaka balansen efter hinder. Men jag tycker han är superrolig!

Igår hade jag Umet-lektion i stall! Tema stallapotek och bra gick det! På kvällen kom saknade Matilda som gick i våran klass i ettan! Sen åkte vi på inflyttningsfest hos Mickis som också gick i våran klass förra året. Vi var hela "gamla" gänget samlade och jag hade superkul! Mickis och hennes kille hade fixat lekar och grejer, längesen jag skrattade så mycket!
Idag började dagen med morgonstalltjänst och uteritt på skolhästen Ontario. Har även fixat lite hos Rockan och nu är jag inne på lunch :)
fr.v. Matilda, Hanna, Jossan, Moa, Jonna, Lovisa, Therese, Lova, Elin innan vi åkte!

Freakshow.

Den här dagen har varit lång, händelserik och lite konstig. Nu är jag megatrött. Men ska försöka mig på att skriva så ni fattar någorlunda ;)
Dagen började med morgonstalltjänst, sen fixade jag med Rockan fram till 10 då jag fixade Evelina (Electro-Bartok) för ridning. Red själv för två stycken som går C-tränarutbildning här just nu. Jätteduktiga! Fick några nya tips. Vi kom tillbaka till stallet kvart över 12 och då blev det ruschen! Hopplektionen hade kaosat och en hade fått hjärnskakning, och en annan åkte ambulans till sjukan och blir kvar där över natten. Allt hade därmed försenats.
På eftermiddagen hade vi iallafall klassråd och PDL innan jag hade eftermiddagsstalltjänst, middag och efter det tid för att rida Rockan! Red i Gula ridhuset och det gick riktigt bra till slut! För övrigt så har alla varit allmänt nippriga idag, det var väldigt länge sen jag skrattade så mycket som jag gjorde vid middagen t.ex.! Bara massa knas. Nu är klockan halv elva och jag är äntligen klar med dagen.
Så god natt!

Ironic.

Idag hade vi också en rätt skön KZ-dag. Slutade redan vid två eftersom att svenskan och engelskan var inställda! På idrotten lekte vi gladiatorer och grejer, hehee. Som jag har nämnt förut är det battlefield på våra idrottslektioner! Kuul!
Rocksina longerades idag, hon börjar få upp musklerna nu, blir rundare och rundare i överlinjen.
Snaart har hon dom här musklerna igen.. snaaaart! ;)

Yeessss!

Ååh vad grym Jens var! Han fullkomligt ägde ju tills den andra sidan inte hade något mer att komma med! Helena satte några riktigt vassa kommentarer också! Jag är så glad att Lasse anrell har väckt den här debatten, tack för det! Den andra flotthåriga, trångsynta lilla hockeyspelaren kan ju bara ta och dra & bada.. ;) det här kändes bra innan läggdags!


tick, tick, tick, BOOM.

Idag hade vi en jätteskn dag i skolan, Bara tre lektioner. Tog 10-bussen hem och 15-bussen hem! Engelskanoch idrotten var inställda. När jag kom hem red jag Rocksina i Röda ridhuset. Galopperade en del och det gick riktigt bra. Nu börjar hon komma tillbaka mer till formen hon hade innan.
På kvällen blev det gym med jossan! Körde igenom hela kroppen på en timme.
Nu ska vi sitta uppe till 23, då är det Kvällsöppet och det ska diskuteras angående Lasse Anrells påhopp efter RGBs vinst i jerringpriset. Gäster är Lasse Anrell, Helena Lundbäck och RS stallmästare Jens Fredricsson! Det här blir kuuul!! Hoppas jag.. På han ba!
Jens & Lunatic i Globen!

I'm coming home.

Jag tog med mig hästen och åkte hem över helgen. Hade det bra :)
Nu är jag tillbaka och taggar två veckors jobb innan nästa lediga helg. Tänkte faktiskt börja hoppa rocksina lite snart så det blir kul! Blir nog nästa tisdag..
Nu ska jag försöka sova, sovtiderna blev lite knas den här helgen så vem vet, kanske inte kommer lyckad få ihop det alls med John blund, but it's worth a shot! Goder afton


Ready, steady, go.

Hoppade Delivery (D'avenir-Wolkenstein II) idag igen på förmiddagen, tema rytm och anridning. Tränade galoppbommar innan hinder. Stina S och Stina L höll i lektionen :) Han var lite pigg och busade men det var bara kul!
Efter Nina-lektion om Parasitbekämpning och lunch så bestämde jag och moa oss för att skritta ut. Det var riktigt kallt idag, så vi klädde på oss ordentligt! Ville verkligen inte frysa!
Sen red vi ut i solen, i 1,5 h. Om vi frös? Knappast. Var det en grym ridtur? Absolut.
Moa & Lewis
Jag & Rocksina

När du minst anar det..


One step forward.

Hoppade Delivery på förmiddan. Delivery är en liten och spinkig häst som är uppfödd på lövsta! Balansen sätts på prov då den där lilla kan bocka en del.. Han kan även stanna upp rätt häftigt när man bara vill göra en liten halvhalt. Huvudövningen var att vi skulle travhoppa in och sen rida relaterade avstånd ut till antingen en oxer (vänster), liten bock (rakt fram) eller ett räcke (höger) avslutade sen med en liten bana. Det gick faktiskt väldigt bra! Fick honom ganska jämn, han har lätt för att bli lite "av och på".
Hans horn hade ju för övrigt träningar idag också, så hängde i röda ridhuset lite idag :)
På eftermiddagen hade vi teoretiskt prov i hoppning, antar att det gick okej för mig, även om frågorna var lite skumt formulerade..
På kvällen red jag Rocksina i nya. Höjde nivån lite idag och hon var riktigt duktig! galoppade en del :)
Senare var det dags för Harry Potter 6, fast vi orkade inte kolla klart hehe.. I ettan kunde vi vara uppe supersent många nätter! Antar att vi börjar bli lite gamla..;) andra halvan av filmen sparade vi iallafall till en annan dag :)
Jag och Rocksina på kvällspromenad!


Words.


Goals.

Idag hade vi dressyr och jag red Qubik. Vi red för Agneta och lektionen var riktigt bra! Bl.a. tränade vi på skänkelvikningar, att känna när inner bakben lyfts upp, det är nämnligen då man ska inverka med den skänkeln för att flytta det benet framför och förbi det andra. vi jobbade även med att fortsätta inverka på yttersidan samtidigt så att man så småningom kan öka kvalitéen på skänkelvikningen. Det där kanske var lite svårt att förstå för vissa av er, men hoppas att det uppskattades av någon ;)
Idag har det varit förbundsträning för seniorer. Tränare: Hans Horn.
Red gjorde:
Jens Fredricsson
Linda Heed
Malin Baryard-Johnsson
Lotta schultz
Daniel Svensson
Emma Emanuelsson
Helena Persson
Helena Lundbäck
Jannike West
Jens får coaching av Hans
Med andra ord riktigt duktiga ryttare, superkul att se!!
På eftermiddagen han vi också med en snabb föreläsning i Knytpunkten om olika modeller för att jobba med ett projekt. Sen var det tårta för att fira RGB:s Jerringpris!
Bilder från Strömsholms facebooksida, gå in och gilla! ;)
http://www.facebook.com/RidskolanStromsholm

Tips på bloggar...

...som drivs av andra strömsholmare!
Sabrina i min klass:http://svorskanbree.blogg.se/
Tessi, och även Maria i rig, bloggar för Strömsholm:http://www.stromsholm.com/forum/
Även de duktiga dressyrkandidaterna har en blogg: http://dressyrkandidaterna.blogg.se/
Mikaela som gick i klassen förra året, hon bor fortfarande väldigt nära: http://mikaelalarsson.wordpress.com/
Jens hästskötare My: http://showgroomjf.blogg.se/
Hanna & Moa, dock verkar det inte vara så värst uppdaterat men ändå ;) :http://sportdressyr.blogg.se/

Give me the magic.

RGB VANN JERRINGPRISET! Såå grymt! Viktigt för ridsporten! Ni ska bara veta vilket liv det blev i tvrummet här när dom sa vem som hade vunnit ;) Sen finns det ju alltid dom sura, trångsynta människorna som inte har det minsta koll på vilken otrolig prestation Rolf-Göran har gjort! Tänk er att han har tränat hela dagarna, varje dag i 30-40 år. Har hört historier om att han under perioder tränade hästar fram tills ett på natten, sov några timmar, för att sedan vara igång igen 6 nästa morgon med en lika lång dag. Driven av sin passion! Och nu är han etta i världen!

För övrigt så var det KZ idag. Bl.a. hade vi beep-test på idrotten innan vi fick åka hem. Väl hemma så longerade jag Rocksina med Pessoaselen, över travbommar bl.a. Nu ska jag plugga lite hoppning innan jag somnar! :) Tagga 3 dagars intensivt hästnördande!! En lektion på KZ kan se ut ungefär såhär:

Oh happy days!

Idag var rockan en riktig stjärna!! Red i nya och hon var så superfin! Började med en halvtimmes skritt då jag red med korsade tyglar ( kyras övning som alla tränare på Strömsholm sprider vidare) för att inverka med sitsen och skänkeln och verkligen arbeta sidorna utan att fixa och trixa med händerna. Gjorde då framdelsvändningar och skänkelvikningar tills hon släppte igenom för båda skänklarna. Då blev hon såå mjuk och bärig! Sen kunde jag rida henne i riktigt bra form i trav och galopp med lika stöd på båda tyglarna och hon lysnade super bra på halvhalterna. Hon orkade dock inte så himla länge men det gjorde ingenting, den där tiden ska ökas på mer och mer nu, vi är på rätt väg. Det finns hopp! Det är sånahär dagar man lever för :D
Skolan var väl kanske inte superhärlig, men bra nog ;)
Vi är det idrottsgalan och telefonerna går varma, alla röstar järnet på RGB!!!!!! Kom igen nu!!


Sunday morning.

Dagen började med morgonstalltjänst. Sen, efter lite fix i stallet, blev det promenad med Rockan! Tessi var också med med Cavat. Soluppgången var inte att leka med!!

Time for heroes.

Kvällen igår blev superbra!! Det blev kinarestaurang och bio i Västerås. Filmen var riktigt bra och alla var glada. Vi kom hem nån gång efter tolv, sen satt vi och pratade, skrattade, körde sanning & konka och ja, bara hade det bra till 2.
Jag & Jossan!
Strömavbrott n shit
HAHA
@Kinarestaurangen! Ser ni där bakom moa och jossan? (Översta bilden av dom här 3) Ser ni killen som kollar snett på dom? Jag tror att vi låg risigt till..
Har numera varit på samma bio som Björn Skifs en gång var på.. coolt?! (haha)
"Party på mitt rum, NO UGLY ALLOWED"
Det var den lördagskvällen det!!

First of the year.

Så, nu var det 2012 och jag har nu genomlevt årets första skolvecka!
Jag har med mig Rocksina! Hon är påväg igång, men det kommer ta lång tid!
I måndags och tisdags var det då KZ för oss, det blev två långa dagar! Här på Strömsholm var det lärarfortutbildning för Kyra Kyrklund så när vi var här på onsdagen och red dressyr för Linda så blev det sits, sits, sits och lite inverkan! Linda var superinspirerad och resultatet blev väldigt välsittande ryttare och nöjda hästar! Superkul!
Även markarbetsträningen på torsdagen för Anna-Clara gick väldigt bra! Hon hade också fått mycket ny inspiration. Jag hade skolhästen Harrison båda dagarna. Han är en ganska liten men maffig dressyrhäst med stoor gång! Skumpig trav som bara den! Därför var det bra att ha sitsträning dag 1, efter det satt jag stadigt som tusan! Svårigheten med den hästen är att eftersom att han har så stor gång så blir han lätt långsam och över t.ex. travbommar som vi jobbade mycket med på torsdagen så kan han ibland "hänga kvar" i varje steg istället fr att kliva på framåt. Försökte alltså få lite kvickare steg och det har faktiskt gått riktigt bra! Speciellt torsdagen då det var mer fokus på inverkan, inte lika mycket sits.
På fredagen hade jag dressyrlektion för min grupp på UMET (Undervisningsmetodik). Temat var Ridbanans vägar, men jag hade begränsat mig till Vänd rätt upp och serpentinbågar över medellinjen. Det gick faktiskt riktigt bra! Blev lite stressigt men jag hann med alla övningar jag hade planerat. Planeringen, ja. Tror inte ni anar hur mycket planering det ligger bakom en lektion på en ridskola!
Rocksina har den här veckan jobbat väldigt varierat, men ganska lugnt. Har hunnit med 2xlongering, 2x ridhuspass, 2x uteritter med klättring. Idag klättrade jag i skogen i en timme med Elin. Eller ja, vi klättrade ju inte hela timmen, red över stockar, runt träd och sånt där bra :) Gick super!
En annan rolig grej som har hänt i veckan är att Tessi har fått ansvar för en häst, som hon kommer att ha som sin egen. Och det är inte vilken häst som helst, utan självaste Cavat BTB! Jens häst som ska ta det lite lugnare ett tag, vilket förtroende hon har fått, vilket hon är grymt värd.
Nu ska vi snart åka in till Västerås och kolla bio, vi fick biobiljetter för ett tag sen när vi stod på en gymnasiemässa och nu tyckte vi att det var dags att utnyttja dom ;) The darkest hour blir det! Och så restaurang på det, smack!
Igårkväll blev det strömavbrott på hela Strömsholm. Man såg inte ett smack, i vanliga fall är det ju gatlyktor igång plus att det lyser i och på varenda byggnad i princip! Vi samlades i mitt rum och tänkte massor av ljus och lyssnade på lugn musik och bara pratade. Supermysigt! Sen tröttnade vi och började bli lite hungriga, så vi drog till Max och Donken för käk. Sen köpte vi lite godis och åkte hem och kollade på Harry Potter 5!
Den här helgen har såhär långt varit superbra. Bra väder (förutom den mindre stormen i fredags em) och dessutom har junior- och YRlandslagen träning här för Pether Markne och Henrik Lannér. Superkul att titta på!
Nuu efter mycket text kommer mycket bilder också!
Rocksinaa my love! I fredags longerade jag, sen släppte jag henne lös i Spottlådan. Hon följde efter mig vad jag än gjorde! Vi sprang och busade, hon gjorde små lyckoskutt. När jag stannade gjorde hon det också, och hon vända tillochmed riktigt kvickt när jag gjorde det. Känslan♥
Jossan med Ridhandboken i handen och Hanna i OnePiece, posar precis som vanligt...!
Pluggkväll med Moa och Jossan inför provet i teoretisk hoppning på torsdagen.
Jossan blev skraj...
Den där Salming...
Cavat och Rocksina!
Utsikt från Spottlådan, Röda stallet, Gula och Vita ridhusen!
Vita och Norra stallet!
Rocksina, med vinterpäls och allt! Ni kan ju tänka er hur hon ser ut bredvid Cavat då ;) Luurv!
Får ladda upp fler sen, nu måste jag snabba på lite! Mot Västerås om en halvtimme!

RSS 2.0