Homerun.

Nu är jag hemma från Göteborg och både Rustica och Rocksina står i stallet och äter hö. Idag kollade vi först på när ryttarna trimmade inne på arenan innan tävlingsstarten! Superkul att se och det är verkligen inget hokuspokus, precision och detaljer som finslipas. Ungefär samma markarbete som jag tränar på- men mycket bättre! Efter det åt vi hotellfrukost och sen har vi shoppat på nordstan! Fyndat massor återigen! Vi räknade ut hur mycket pengar vi har sparat sammanlagt under hela resan på rabatter osv och kom upp i nästan 9000 kr! Vilka kap vi har gjort! Det här har varit världens bästa resa!
Marcus Ehning på banan i skandinavium


Göteborg Horseshow!

Åkte hem i torsdags kväll efter kvällsfodring i röda och gäst. Rustica fick stå kvar några dagar ( Elin fixar, tack tack tack!) för jag är nu i Göteborg! Göteborg Horseshow är det ju som lockar såklart! Vi har hittills kollat på 1.40 hoppning, världscupsdressyr och mounted games med busiga ponnisar. Nu har vi tagit en paus och softar på hotellrummet medan det är mera dressyr och paus. Vi ska tillbaka till 18.00 då det är 1.50 hoppning! Bland andra så rider Linda Heed som jag var hos i somras. Hejar ju lite extra på henne ;)
Shoppning har vi också hunnit med, vi har hittat världens kap och sparat tusenlappar!


Charmig häst liksom :)


Sunny day.

Nu börjar det bli vår på riktigt! Sol och plusgrader på Strömsholm idag! Har haft hoppträning på Corazon på förmiddagen och på eftermiddagen ska jag rida ut på Rustica. Livet leker!
Rustica i hagen just nu:


-


Livet är orättvist, men ibland är det orättvist till din fördel.

Idag har jag dressyrat för Agneta på Qubik (Electro-Solid). Vi tränade galoppfattningar och det gick braa :)
Rustica har blivit omskodd idag och så har vi hälsat på sadelmakeriet och provat ut en sadel. Köpet är ju inte helt klart än men det lutar åt att det blir min drömsadel!!! En CWD, fattar ni vad underbart?? Bästa sadlarna som finns!
För övrigt så har snön nästan smält bort helt idag på Strömsholm. Våren är påväg!!

Statement of the day.

Jag har märkt att man inte kan se min header om man har internet explorer som webbläsare. Mitt råd till alla er som har det- skaffa google chrome, firefox eller vilket ni nu vill istället! Av två anledningar, det är bättre och ni kan se min header ;) Jag vet inte varför det är så men jag kan inte få bort det!
Godnatt!

Paradise.

Idag var det snabba ryck som gällde när jag kom hem med bussen från KZ ( som idag bjöd på bl.a. engelskaprov och galna ridtjejer som gör allt för att vinna dom små lekarna på idrotten) vid kvart i 6. Halv sju skulle jag nämnligen vara ombytt och ha hästen iordninggjord, framriden och klar inför hoppträning i Röda. Men med hjälp från Tessi gick det bra!
Rustica gick alltså hoppträning för Daniel. Vi började med travbommar, på marken och upphöjda. Sen upphöjda galoppbommar. Sen började vi hoppa lite och sen hoppade vi bana! Rustica var pigg och glad! Riktigt bra första träning blev det! Hon är så schysst och ställer verkligen upp på hinder. Hon bara köör oavsett om det blir lite tokigt. Så braa! Det var dessutom dunderhärligt att äntligen kunna vara med och träna igen! Jag känner att jag uppskattar det på ett helt annat sätt nu när jag inte har kunnat det på så länge. Det spelar liksom inte så stor roll längre hur det går, bara jag kan vara med över huvud taget! Skön känsla ändå :)
Nu ska jag gå och lägga mig efter kvällens Big Brother- tittande med polarna! Ha det bra då! :)

Changes.

Jag åkte hem i helgen och tog med mig Rocksina. Hände mycket roligt och det var härligt att komma hem en liten stund :) Rocksina red jag ut på båda dagarna, galopperade lite på snötäckta gärden och sånt! Hon trivdes :)
Nu är jag tillbaka och idag hände något stort! Rustica, min nya häst, anlände på strömsholm! Nu står hon där i stallet och äter hö :)
Rustica är ett 11-årigt holsteinersto efter Raphael.


Härlig dag på RS!


Walk of life.

Den här dagen började med morgonfodring i gäst och därefter ridning! Hoppade Vivaldi, en ganska ny häst för rsg. Kan vara hästen med stallets sötaste huvud, svart med bläs. Har främst gått dressyr innan, så han lär sig fortfarande. Han var gärna lite spänd och gick med huvudet högt i början. När han sen slappnade av och tog stödet så blev han hur rolig som helst! Hoppade bockar på serpentinbågar, serie och hinder med galoppbom framför. Hade riktigt roligt!
Efter det rullade det på med lunchstalltjänst, lunch och fika på markan! Åt kladdkaka och hade det bra med kååmpisarna!
På eftermiddagen, så hade vi våran sista ridläralektion i dressyr! Fick tillbaka sista provet och blev superglad över resultatet så det känns bra :) även fast det såklart är trist att inte få ha det nåt mer, det är så givande att diskutera ridkonsten på sal.
Därefter skrittade jag och tessi ut på rockan och cavat. Ca 45 min och rocksina kändes super! Nu blir det longering imorn, klättring lör eller sön och joggning i ridhus den andra dagen.
Dagens stora händelse var iallafall att en häst som jag vill köpa gick igenom veterinärbesiktningen idag och ska därmed bli min!! Vågar inte presentera henne något närmare förrän hon står tryggt i stallet, vilket sker på söndag eftermiddag! Men en suddig bild kan jag visa! :D det är jag som är piloten på bilden! ( nehe, det funkade inte.. Ni får vänta lite mer då..;))


Solnedgång över Strömsholm.

Såhär fint var det när vi tog ut hästarna från röda stallet för att rida i röda ridhuset.


White light.

Idag var en såndär dag då man minns varför man håller på med hästar. På förmiddagen hade vi pdl, kollade på film och diskuterade allt möjligt intressant inom idrott för unga, elitsatsning mm. På klassrådet bjöds det på fika också ;) lunchstalltjänst, lunch hos Eva+ fika för min del ( hehe hon bjöd mig på morotskaka) därefter ridning av 2 skolhästar. Red ut till rakbanan på Ontario och galopperade. Så superhärligt och vilken galopp man fick efter att hästarna hade fått sträcka ut lite! Red med Mäki som red sheridan. Vädret var fint och snön var perfekt. Efter eftermiddagsstalltjänsten red jag Corazon, ett skimmelsto e Cortez-Pepe. Red självständigt i röda med Jossan på Disco och elin på Cayenne. Alla vi bara njöööt av passet! Det gick så bra och det var så kul att trimma välutbildade skolhästar självständigt!
Rocksina longerade jag idag, pessoasele, alla 3 gångarterna, över bommar. Hon var fin.
På kvällen tänkte vi plugga men stördes av våra ypperligt sällskapliga killkompisar, fast det gjorde inte så mycket, provet är inte förrän på fre. Vi åt muffins och hade det bra. Fikade 4 ggr idag, fick fudge av eva vid kvällsmaten också. Jag som försökte ha en nyttig vecka.. Haha. Men jag klagar inte :) Halv 11 drog dom och då gick vi ner till gymmet, haha vilka idioter gör det då? Kom iallafall upp nu och ska soova lite innan morgonstalltjänsten i gäst ;) G'night!
Jag och Corazon!


It's easy to be tuff, but it's harder to be strong.

Idag va Rocksina mycket bättre i ryggen. Blir longering imorn och förhoppningsvis ridning därefter. Idag blev det promenader :) har ju varit på kz också, prov och grejer. Gymmet nu på kvällen och efter det hamnade jag i tvsoffan med kompisar, locals, godis och skräckfilm! :) när filmen tog slut drog vi på en till, den har hållt på i en timme och vi har bara snackat hittills.. Hehe :)
Klart att rs-gymet ska ha en mekanisk häst haha..


Utsikt från gödselrampen.

Var bara tvungen att sno bilden från Tessis blogg!
Hur fint är det inte?
http://www.stromsholm.com/rsg-blogg/

Det måste kännas i ditt hjärta på riktigt.

En måndag i Februari kan man ägna sig åt följande:
- Man kan gå i skolan och luncha på en pizzeria! ( Rekommenderas om skolan serverar rotmos och strimlat fläsk)
- Man kan förlåta sin skola för det misstaget när den bjuder på varm choklad.
- Man kan longera sin häst, samt lösgaloppera den så att den får ryck och bockar omkring.
- Man kan skriva jobbansökan
- Man kan leta efter sommarjobb och en ny häst.
- Man kan få sitt hår avklippt av sin granne Josefin Salming. (Oroa dig inte mamma, det är bara lite och det kunde ha varit en piercing)
- Man kan försöka plugga NO inför ett prov, men istället sitta och sjunga gamla låtar med kompisarna.
No-pluggartavlan och Josefin Salming, the hairdresser.

Mylo Xyloto.

Jag har varit så duktig den här helgen! Städat rummet, lagat riktig mat (inte i micro hehe) och gymmat! Har även fått en del plugg gjort, även om det kommer att fortsätta ikväll. Bra att man bor med sina kompisar och kan plugga tillsammans så man får det gjort. Vi gör faktiskt det, pluggar tillsammans alltså.
Rocksina promenerade i drygt en timme idag och stod även i mer än en timme i solariet medan jag masserade och fixade med henne. Ryggen börjar bli bättre nu :) Tror att jag kommer börja rida på onsdag eller så igen :) Det är så drygt att inte ha en häst att rida på! Speciellt här! Riktigt frustrerande..
En ridtur på Pyret i höstas!

Set you free.

Hade en jätterolig kväll igår. Lite småironiskt bara att alla skulle upp tidigt idag, senast 7 i princip, och vi kom hem vid 3. Hästfolk ;)
Idag joggade jag Rocksina på lina med pessoasele. Ville bara att hon skulle slappna av i en låg form och ja, det gjorde hon. Kommer inte att rida henne på ett tag då hon är ryggöm och spänd i ryggmusklerna. Kanske lite överansträngd? Vet inte, men kommer inte att rida förrän det är helt bra igen. Kommer att leda henne mycket och longera ibland. + liniment och back on track.
Ikväll blir det en lugn kväll på röda, ha det bra!:)

Cosmic.

Fredag igen, det var det ju nyss? Jaja, dagen började i kaos. Förstår inte vart allt kaos har kommit ifrån nu såhär helt plötsligt?! Hade iallafall en halvt dålig Umet-lektion i hoppning och missade Rocksinas hovslagartid samtidigt. Sen gick jag 10 min i onödan till en sal där jag trodde vi hade lektion, fick vända dit jag var innan och kom lite sent då.. Efter lunch vände det lite smått. En uteritt med Hanna blev det, travade massor och hoppade även lite stockar. Rocksina känns hur bra som helst mot hinder!! På marken- inte så bra fortfarande.. Linimentade hela hennes rygg, masserade och la på ett extra täcke, hoppas spänningarna släpper lite.
Hoppas att lite spänningar släpper hos mig också i helgen. Den här veckan har gett mig ticks! Går och gör typ som hästar gör när dom "luftsnappar".. Psykfall nästa ;)
RSG2:or på uteritt! Bild från Strömsholms facebooksida!

Spain..

Lyssnar på:
Utan att veta vad texten betyder.
Äter:
Drömmer om:
Borde:

Paradise- Coldplay.

Idag gick det mycket bättre med Rocksina. Red i Röda, över små bockar bl.a. Red för små hjälper och krävde inte mycket. Hon slappnade av och blev riktigt lösgjord så det är så jag kommer fortsätta jobba! Inte gå på så hårt utan låta det ta tid i början. Till slut lyssnade hon jättebra för bara sitsen! Inte perfekt, men bra nog gick hon :)
Red ut på Delivery idag också, han är känd för att kunna bocka rätt rejält så jag körde på SSIK ( Sitt Stilla Invänta Katastrof) men katastrofen uteblev, hehe som tur var!
Annars så har det kaosat idag också. Veterinärbesiktning av häst nummer två i ordningen som jag vill ha. Gick inte igenom, fanskap. Men för att citera en viss Nalle Puh:
"Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att prova ett annat snöre."

Du borde veta bättre.

Dagen innehöll stalltjänster, utvecklingssamtal och dressyr på Qubik och Rocksina. Red samma huvudövning med båda, red på A-volten och red igenom volten mot spegeln på kortsidan varje gång jag kom till öppna sidan. Red upp rakt mot spegeln, ställde och böjde, red ut i ena varvet och flyttade ut för innerskänkeln med böjd häst. Bytte varv hela tiden så det blev som en åtta. Qubik var superfin och han är verkligen så himla härlig att sitta på när han blir bärig osv. Rocksina gick det sämre med.. Framförallt var det jättesvårt att få igenom det jag ville för vänsterskänkeln. Ska trimma vidare och försöka få igenom henne i helgen. Hon har ju vilat mycket nu ett tag, så nu är det nog dags att gå på lite hårdare ett tag. Vi ska även kolla upp henne nu när hon är mer igång efter konvalecenstiden. Vi ser väl vad som händer.
Den här dagen förgylldes av fika gånger 2! Om det är något en RSG:are uppskattar av hela sitt hjärta så är det just fika. Vi bara älskar fika och har infört att när man ramlar av får man bjuda på fika på nästa klassråd. Idag var det Carolines tur, god oreocake! På kvällen bjöd husmor Camilla oss på chokladkakor, mjuka och hårda. Lyckan var gjord ;) Satt kvar läänge där på kvällen. Stannade kvar sist med Moa och 2 roliga rig:are! Ända tills alla var tvungna att kvällsfodra i olika stall ;)
Nu sitter jag med Moa och Jossan i Moas rum. Alla med näsan i sina datorer, socialt som bara den ju :)
Jossans fingrar och Moa :)

Ett inlägg tillägnat min kära bror!

Ungefär så.. Fattar du? :D Eller ska jag ta det på kinesiska?


Where's the fire? What's the hurry about?

Idag har Rocksina promenerat i sammanlagt en timme, 20 min innan KZ och 40 min efter! Sen ordentlig rykt och så såklart. Kollade på träningen där jag har en utlånad plats.. Längtar tills jag kan vara med igen, så längesen!
Nu blir det dressyrplugg i tv-soffan med Jonna och Salming! Tv-soffan... vi vet nog hur det kommer sluta :)
Elin fejkar ett leende framför tavlan som är full av andragradsekvationer och sånt kul ;)
Rocksina softar.

Låten som får alla problem att kännas små!

Billy Joel- Vienna

Att tävla mot sig själv.

De flesta som någon gång har tävlat i något, stort som litet, har nog någon gång fått höra att de ska strunta i de andra och "tävla mot sig själva". Det har iallafall jag hört många gånger, men det tog lång tid innan jag fattade vad det verkligen innebär. För på allvar, hur enkelt är det att koppla bort motståndet? Man är ju i princip programmerad för att analysera andra och jämföra med sig själv. Nu för tiden ser jag det här uttrycket annorlunda. För mig innebär det att vara glad och nöjd för förbättringar hos sig själv, även om man inte vinner. Man måste vara realistisk och se vart man befinner sig tillsammans med sin häst, en del gånger kanske man är besviken för att man inte red lite snävare, lite snabbare, och blev lite högre placerad. Andra gånger kanske man är överlycklig för att man gick i mål trots svåra omständigheter. Det gäller att se detaljerna som är bra! Rider man ett dressyrprogram och får låga poäng så kanske man ändå är superlycklig över dom där ökningarna som man har har kämpat så mycket med. Hästen kanske hade superfin bjudning inne på hoppbanan, fast man glömde ett hinder. Man måste lära sig att glädjas åt sina egna framsteg, för i grund och botten är det det som är lyckan i allt. Alla framsteg, stora som små, ska uppmärksammas. Anna-Clara sa till mig en gång att det spelade ingen roll hur högt jag hade satt ribban, så fort jag närmade mig målet så satte jag bara ett nytt, högre mål. Jag var tvungen att stanna upp och inse hur mycket jag egentligen hade utvecklats under det senaste halvåret. Det är så otroligt viktigt, och livet blir så mycket härligare när man glädjer sig åt detaljer. För på riktigt, det finns många bra detaljer att fokusera på hos alla och i alla situationer. Det här är mitt sätt att "tävla mot mig själv", att helt enkelt se mina egna framsteg, och att dom är lika mycket värda oavsett om jag råkar gå och vinna klassen eller om jag kom sist. Just denna förmåga att se det positiva i det man själv gör, oavsett om andra lyckas bättre, är så himla viktigt att lära sig i allt. I hela livet.
Och med dessa ord säger jag godnatt!

Inevitable.

Måndag igen då! Igårkväll blev det inte heller speciellt tidigt då vi hade gäster och grejer, filmkväll ända tills datorn pajade! Men det gjorde inget för jag är så utvilad efter helgen!
Rocksina gick promenader idag, morgon och kväll. Eller ja, på morgonen går jag alltid med henne en sväng för att hon ska komma igång i kroppen efter att ha stått stilla en hel natt.
På kvällen efter KZ var det dressyrtävling i röda, Moa och Hanna försvarade RSG-maffians ( vi kallar våran klass det) färger i MSV:C. Nöjda tjejer och fina ritter! Dock så får man väl säga att dom föll lite offer för det här med att dressyr är en bedömningssport.. Kan bara föreställa mig hur frustrerande det måste vara. Bättre med hoppning, spelar ingen roll vad någon tycker så länge bommarna ligger kvar ;)
Elin, jag, Latin Lover (Love), Hanna, Lovisa, Jossan efter Hannas ritt :)

Ny design.

Om du inte ser, tryck F5 :)

When life gives you a hard time don't say why me, say try me.

Lördagen blev en riktig kanondag! Annd bara flöt på och jag var så glad! Red ut på Rocksina med Hanna och vi hade det otroligt härligt. Solen var påväg ner, stor och orange, vi galopperade på Österängarna med supertaggade hästar och skuttade över några små stockar. Rocksina har ju inte hoppat än efter vilan och tusan vad taggad hon var!
Mamma och pappa var här och hälsade på och bjöd på lunch på Markan!
Och på förmiddagen fotade vi faktiskt! En idé vi har haft och nu var det ju så fint väder :)
Så nu kommer jag komma ihåg hur jag såg ut i början av 2012 ;)
Idag är vi lite segare eftersom att det blev sent igår. Vi umgicks med några locals och hade riktigt kul! Men somsagt, så mycket sömn blev det ju inte. Fast för min del gjorde det inget för när jag hade gjort klart stallet imorse så gick jag och la mig igen och sov till lunch.
Rocksina gick ett lugnt pass ute idag. Skrittade först en sväng på området innan jag gick till skogen bakom Röda ridhuset och red runt träd och över stockar, det är som gjort för lösgörande arbete där bakom! Travade lite men skrittade mest och jobbade lösgörande. Gick braa!
Såhär glad var hon i hagen igår hehee :)

Had I feeling I could be someone.

Fredag! Veckan swishade förbi. Idag blev det dressyr på Harrison och Rocksina fick gå lågintensivt i nästan 2 timmar! Inspirerad av Nina, våran skolveterinär som vi hade lektion med på eftermiddagen, skrittade jag först ut i drygt en halvtimme, sen gick jag in i ridhuset och jobbade lösgörande och lite så. Rocksina behövde verkligen den här tiden och först i slutet var hon riktigt fin. Hon kräver långa pass! Fast jag tror att alla hästar mår bättre av långa, lågintensiva pass än av korta intensiva. Här på Strömsholm är ju hästarna ganska mycket stilla också, små hagar och så. Visste ni förresten vilken funktion dom faktiskt fyller? Förrutom att det inte skulle gå att ha tillräckligt stora gräshagar för alla hästar eftersom att man då ska ha max 2 hästar/ hektar? Jo, gruspaddockarna gör att det inte blir någon parasitspridning! Nödvändigt när många olika hästar går i hagarna. Nu vet ni det!

Upgrade u.

Den här dagen har också varit kaos och konstig! Oj vad det händer grejer jag inte kan skriva på bloggen.. Önskar att jag kunde det så att jag själv ska komma ihåg ;) Men skoldagen idag var väl också rätt ovanlig. Det kan hade på schemat var att rida ut på Sheridan med Tessi på Harrison (kalltkalltKALLT!) och rida en pay n' jump bana på Giacometti! Superbra schema enligt mig ;)
Giacometti (" Gurkan" *01 San Quintero xx-Chapman) gick superbra! Sist jag hoppade han drog han en del åt vänster i språnget, men den här gången hade jag ridit fram honom mycket bättre till högertygeln (svaga sidan) och hade allmänt bättre koll på bakbenen så nuu gick det bra! Har väntade så fint och det flöt verkligen på! Fick såna fiina distanser tack vare detta! Och dessutom bockade han bara en gång, på framhoppningen efter första oxern. Inte illa! Lyckat med andra ord.
Rocksina longerades idag. Pessoaselen på och trava över bommar. Det märks att hon har blivit mycket starkare!
För övrigt har det varit sjukligt kallt här idag! Sådär så att ögonfransarna fryser.. Längtar efter våååår!

Release me.

Har haft en rätt skön dag! Red Giacometti på dressyren och tränade ryggning. Nu kändes han bra inför imorn på det är banhoppning á la pay n' jump!
Rocksina gick ett hårdare pass i ridhuset och det gick riktigt bra! Mycket galopp. Proteinfoder och E-vitamin, nu ska det byggas muskler!

RSS 2.0