wicked games.

Då var den här korta veckan avslutad! Nu sitter jag här och väntar på pappa, sen ska vi ut och äta. Det har jag bestämt iallafall. 
Red 6 hästar idag, markarbete. Lite bommar och så men ingen hoppning. Gick bra idag iallafall :) 
Min kompis Mickis, som har Stickan nu, länkade en väldigt bra grej på facebook, lyssna på denna!
Det är så det är! Att sitta här själv varje kväll och tänka och tänka och tänka är ju inte det bästa för psyket direkt! Speciellt inte för mig. Jag tappar verkligheten lite då. Men nu ska jag se till att jag får det lite bättre här. Nu när jag har bil kan jag ju ta mig vart jag vill så det är ju bra. 
 

30 augusti.

Idag känns det som att det är tisdag, fast det är fredag. Skönt med kort vecka!
Imorgon kommer pappa med bilen, ska bli så skönt att bli lite självständig :)
 
Mina dagar just nu ser ut som så att jag börjar halv 8, rider 4 hästar, lunchar i typ 1,5 h och sen rider jag det som är kvar, 2 eller 3 hästar. Sköna, inte så långa dagar. Hästarna går bättre och bättre, alla känns lite bättre nu efter "vilan". 
Annars hade jag inte så mycket mer att tillägga idag. Det händer grejer, men jag väljer att hålla det privat än så länge :) 

Kvällstid.

Första dagen efter semestern avklarad. Hästarna gick bra och ridningen kändes bra! Dock har det skett en stor förändring här så vi får se hur framtiden ser ut!
Imorgon ska vi hoppa några hästar. Jag ska också rida en ny häst som har kommit hit. Fast den är ny-gammal, den har varit här förut. Fast den är ny för mig. Iallafall, 5 år är den och imorn för vi se vad den går för!
 

I'm back.

Åååhhhh jag blir galen! Det här hade varit mycket enklare om jag inte hade världens roligaste liv hemma..! Mina dagar hemma var alldeles för bra. bhsdknclsmckmxvmkdf. Tufft att lämna. 
 
MEN nu är det såhär och jag får göra det bästa av det. 
Ska börja med att sova.
God natt.

Studenter...

 

This is where I belong.

Sitter i bilen nu påväg hem från Arlanda. Väldigt skönt!! Går inte riktigt att beskriva mer än så, så jag låter bli att försöka.
Dagen var tung eftersom att min hjärna redan hade gått på semester och dagen till ära fick jag rida de hästar som jag tycker minst om.. Som tur var bara 4 stycken så jag överlevde :)
Bild från Coopers rygg imorse, han gick iallafall rätt bra idag!!


En ren och skär verklighet.

Imorgon ska jag åka hem för några dagars ledighet. Tänka. Känna. Andas. Skratta. Släppa lite på ventilen. Den här sommaren har jag levt som en maskin. Inte visat några känslor utåt. Tagit kritik med ett enkelt okej, lett falska leenden och sagt artiga fraser. Inuti har det sprakat och exploderat och varit full orkan. Jag har varit osäker på allt, känt mig otillräcklig, ful och dålig. Men också varit stolt. Stolt över att jag inte har gett upp. Stolt över att jag har varit i tid varje morgon och gjort mitt bästa hela dagarna. Förjävla stolt. Även fast ingen har sett de kamper jag har vunnit. Ingen förstår hur mycket det här kräver av mig. Ständig prestation. Men jag är ju en maskin, det här ska givetvis bara funka? Nej, så är det inte. Jag är människa. Jag är känslig och obalanserad och skör. Jag är tonåring och mitt liv är under stor förändring. För att hålla huvudet kallt i en sån situation så måste man hålla andan, hålla fasaden uppe och stänga in sina känslor. Tills det spricker eller tills man får andas lite. Det ena har redan hänt, imorgon ser jag till att det andra händer. Imorgon. Äntligen. 
Vad vore vägen utan gupp?

.

 

Donnerstag

Idag är jag trött! Min hjärna har gått på semester i förväg tror jag.. Imorgon åker jag hem men innan dess ska jag tvätta, städa, packa och även rida 5 st hästar imorn innan jag åker. Helst vill jag bara sova och äta.. Men jag får kämpa på i ett dygn till! 
Idag red jag 6 hästar. Hoppade lite smått på Darena, Olli och Lafayette. Darena var bra, Olli var det första gången med så han var lite svår och Lafayette testade vi ett nytt bett på, som hon tyvärr blev lite för stark på. Dagens stjärna var Ingeborg! Så fin! Red lite bomarbete och det gick bra. Hon är väldigt okomplicerad. 
På lunchen idag roade vi oss lite med en polishäst, en stor boll och en liten hund. Rätt kul faktiskt!
 

Can we make it out there somehow?

Idag red jag 6 hästar, hoppade Diventure och Stakki. 5 1/2:an och liten bana. Det som är roligt med unghästar att man kan forma dom så lätt. Av alla små saker man gör blir det stort utslag. Det är i och för sig också det svåra. Alla små misstag syns rätt ordentligt.. Men idag är jag ganska nöjd :) En annan höjdpunkt idag var Ingeborg som börjar bli lite av en favorit i stallet. Hon känns väldigt ridbar och känslig, och jag tycker att hon passar mig! Väldigt bra storlek är hon också. Vi får se vad det blir av henne, hon är ju bara 4 än så länge och under inhoppning.
Nu ska jag äta lite och kolla på film. Det blir många filmer när man lever såhär kan jag berätta. Kvällarna är ju lite för långa och lite för ensamma egentligen ;)

The lonely street of dreams.

Den här veckan har börjat bra! Igår red jag igenom nästan alla mina hästar med Norbert som tränare hela dagen. Jag är riktigt nöjd med måndagen. Jag bestämde mig i söndags för att det var dags att sluta vara rädd. Vara rädd för vad dom tycker, att jag inte är bra nog, att jag egentligen inte förtjänar den här chansen och andra tankar som inte direkt gynnar min utveckling. Jag kom på att i grund och botten är jag ju här för min egen skull. För att utvecklas. Och för att utvecklas måste man våga göra fel. Och man måste ta kritik. Jag måste sluta jämföra mig med proffs som är 20 år äldre än jag och istället försöka utvecklas så mycket som möjligt med mina förutsättningar. Med dom här tankarna i huvudet red jag som aldrig förr och fick ut riktigt mycket av dagen! 
Idag red jag, utöver tre av mina, tre ( för mig) nya hästar, som vanligtvis rids av Anneli. Väldigt roligt. Jag kände att jag har utvecklats en hel del när det gäller att hitta hästar som man sitter på för första gången. Avslutade dagen med att hoppa Lafayette, som hoppar något så otroligt bra, och sen var denna tisdag också slut. Nu jobbar jag tre dagar till och på fredag åker jag hem på semester! Jag kommer att stanna tills på onsdagen och sen åka tillbaka. Efter en hel sommar av stark hemlängtan så är det här efterlängtat!! 
 

Times change, memories don't.

Nu har jag äntligen bra, stabilt internet igen!! Firar med ett pringles, cola, ett blogg-inlägg och uppladdning av en annons på världens finaste här som nu är till salu! Jag har Rustica att tacka för allt det här. På henne har jag debuterat 130, 135 och 140, ridit Elitallsvenskan och framför allt lärt mig väldigt mycket. Men jag har bestämt mig för att inte ta med henne hit till Tyskland så nu är det dags för henne att glädja någon annan. Världens goaste Stickan. 
 
Ett fåtal av alla bilder och minnen. Tack för allt ♥
 
 
 
 
 
 
 

Man måste leva över gränsen för att komma nån vart.

Hallå! Har fortfarande uselt internet men tänkte ge en kort uppdatering från mobilen :) sen sist så har jag börjar tävla! Har två 5-åringar som jag har varit på ett par tävlingar med. Darena och Diventure. Här hemma har jag ett par till som jag snart ska starta, så jag kommer att ha några stycken att tävla, väldigt kul! Skillnaden från att tävla i Sverige är inte jättestor, men lite annorlunda är det. T.ex. så bedöms alla unghästklasser med stilbedömning. Ett väldigt bra system som gör att den bäst utbildade hästen vinner. Man ska alltså inte bara ta sig över hindren levande utan man ska göra det på ett bra sätt också, ett väldigt vettigt system om ni frågar mig. Sen tycker jag att nivån på ryttare och hästar överlag är mycket högre. Så jag känner mig lite som a small fish in a big pond om ni förstår vad jag menar! Men det är väldigt nyttigt.
Vad mer? Jo, på alla tävlingar här är en bar och en stor ryttarfest obligatoriskt.. Det kan man ju tycka vad man vill om men jag tycker att det är väldigt trevligt och det ger en annan gemenskap bland tävlingsfolket. Det finns säkert dom som dricker lite för mycket och tävlar dagen efter, men det får stå för dom. Så länge man tar ansvar så tycker jag att det är trevligt!
Kort och gott så känner jag helt klart av att jag är mitt i smeten, ryttarcentrum, Tyskland, och det är väldigt roligt. Jag utvecklas massor och jag lär mig riktigt bra ridning, steg för steg.
Två bilder från min tyska karriär so far.. Darena överst, Diventure underst :)


RSS 2.0