Det stora kaoset.

Som uppstod.. Haha. Håller på att flytta, sälja häst, leta ny häst, söka jobb, träffa alla jag inte sett på länge osv osv. Hoppas att mycket faller på plats snart så att jag kan planera mitt liv.. 

Hometown glory.

Åh.. Det är så skönt att vara hemma. Jag är verkligen jättetrött och tar mig också tid att vila! Trött efter att ha jobbat hårt länge, och för att det har blivit höst och så blir man ju trött när man kommer hem och slappnar av. 
Iallafall.. Har lite planer på gång och tror och hoppas att det blir riktigt bra! Och så ska vi snart flytta. Blir nog bra till slut även om jag äääälskar det här huset som vi bor i nu... Iallafall, får ett nytt rum att inreda, någon som läser detta som sitter på massa bra idéer kanske? Jag funderar på mörkgråa väggar och vita gardiner, möbler & sänghimmel, en stor vit matta och sen röda textiler, sängkläder och sånt (som är lätt att byta ut om jag vill byta färg i rummet). Just nu har jag klarröda väggar och vitt/svart i övrigt. Älskar det men har redan haft det i två rum så jag vill prova nåt nytt!
Och så ska jag skaffa ett jobb och stallplats och så ska jag börja träna och äta nyttigt och sen ska jag övervinna världen. Ungefär så. God natt.

Seasons of love.

Idag åker jag hem!! Ska bila hem med mamma och Klara, som också ska hem efter att ha jobbat här en period. Det ska bli så himla skönt att komma hem! Även fast vädret tydligen är mycket kallare hemma? Fast det gör mig ingenting, stämningen är mycket varmare än här ändå! 
TCHÜSS DEUTCHLAND, AUF WIEDERSEHEN! 

There's an endless road to re-discover.

Nu är det lite tomt på gården. Anneli och Felix är på Irland och spanjorerna och ryssarna har åkt till Spanien för fyra veckors tävlande i solen. Nu är det bara tyskar, finnar, polacker och vi då (svenskar) kvar! Internationellt var det här! Iallafall, jobbar fyra dagar till sen är det tack och heeeej!
Den här låten har jag hört massor på radio och jag älskar den, men har inte hittat vad den heter förrän nu.. Äntligen! 
 

askan är den bästa jorden

Idag är jag ledig. Det var två veckor sen sist då vi hoppade över våran lediga dag förra veckan. Skönt att bara göra ingenting. Få ligga kvar i sängen när klockan ringer. Ha lite eget höstmys i Tyskland. Elin jobbade idag så jag har varit ensam. Men snart kommer hon hem med pasta, lax, cola och Grün-Ohr Hase ( världens bästa tyska godis(låter dessutom extremt roligt att säga)) (betyder Grön-örad ( haha det är inte ens ett ord) hare) ( slut på alla dessa paranteser). Så jag har det bra helt enkelt.
gammal bild- gula ridhuset strömsholm
 

Nu är det dags att åka hem!

Japp, så är det. Åker hem nästa fredag. Av flera olika anledningar. Jag trivs inte på det här stället eftersom att det är för mycket grooming, för lite ridning, för dryg chef, extremt jobbiga arbetstider ( snitt 12 timmar utan lunch) med mera. 
Kan ju byta jobb igen, men känner att jag behöver en liten paus från detta då det är extremt påfrestande. Har liksom längtat hem varje dag i fyra månader, känns som en evighet. Har varit väldigt ensam ( blev såklart mycket bättre sen Elin kom hit och jag kunde bli lite mig själv igen). Har jobbat väldigt hårt. Stressiga miljöer och höga krav. Första året utan sommarlov. Helt ensam i ett annat land. Åkte direkt efter stundenten, alltså från att ha roliga saker att göra hela tiden och ha massor av kompisar runt omkring mig till att bli helt ensam med mina egna tankar. Jag har insett hur tuff och svår den här branchen egentligen är och just nu vill jag inte ge upp allt för det här, jag har för mycket att förlora. Samtidigt så har jag ju så många år på mig. Kan åka hit och satsa helhjärtat om 10 år och jag anses då fortfarande som ung i branchen. 
 
Sen skulle jag vilja bli duktigare innan jag kommer tillbaka. Just nu är jag lite för duktig för att jobba som jag gör nu ( med såhär lite ridning) men för dålig för att jobba som proffs-ryttare fullt ut. Skulle behöva träna mer kravlöst ett tag till så att jag känner att jag klarar av utmaningarna här nere bättre. Här är det liksom inte riktigt okej att misslyckas med en häst, eftersom att hästen då sjunker i värde och pengar styr denna värld, hästägarna har därför inget tålamod med snedsteg. Därför blir det lite läskigt att försöka om man inte vet att man klarar av situationen. 
 
Nu ska jag åka hem, ladda om, försöka att inte få för mycket ångest över mitt liv.. Och sen får vi se vad jag hittar på. 

Måndag, Monday, Montag.

Helgen blev lugn! På lördagen slutade vi vid lunch och sen åkte vi till Ikea och hämtade sängen.. och åt köttbullar... och köpte lösgodis.. :) Söndagen blev också en lugn dag.. Red igenom alla hästar men det gick rätt fort. Sen åt vi pizza med Anneli och den var den dagen också slut! 
Idag har det varit kanonväder, soligt och varmt. Och så grillade någon i närheten.. Eller det luktade som det iallafall. Så sommarkänslan var på topp idag! Red bl.a. en ny häst, som har gått 160 med Jos Lansink. En Grand Prix-häst deluxe alltså. I solen på stora utebanan. Så härligt! Man behöver ju lite guld-ögonblick ibland.
 
 
 
Här är en bild av Elin i förra veckan. Hon frös och sov på en luftmadrass på golvet.. Det är inte lätt...
Såhär såg det ut när sängbyggandet drog igång! 
Tyvärr har jag ingen efter-bild men rummet är städat, sängen är på plats, Elin är varm och glad, alla är nöjda, slutet gott, allting gott. 
God natt!
 

Ikea!

Idag har vi besökt Svenska Ambassaden. Nej inte riktigt men nästan.. Vi åkte till Ikea. Vi åkte dit med Felixs ( som vi jobbar för) bror, en riktig sköning som glatt pratade på om varför man borde göra prostitution lagligt i Sverige och andra spännande ämnen. Han har varit här några dagar nu med sin häst och hälsat på. Himla rolig människa. Men iallafall.. Målet var att köpa en säng men istället blev det ett sängbord, kudde, täcke, köttbullar med potatismos (fryst för vi hade inte tid att stanna och äta), flädersaft ( Elin köpte Rabarber och det är hennes bild nedan) och lösgodis. Sängen hade vi varit tvungna att vänta i 1 h 45 min på (?!) så det hade vi inte tid med. Detta fick vi dock veta efter att vi hade betalat. Så nu har vi kvittot på en färdigbetalad säng som vi måste hämta imorn.. 
Men vi var glada ändå. 
Hästarna gick bra idag för övrigt. Lacorado var såklart bäst ( hehe). 
Nu blir det film och sen är det god natt!
 
 

Såna där bra stunder!

Finaste hästen i stallet enligt mig.. 5 år, valack efter Lancer III x Caretino. Så rolig att rida och passar mig perfekt. Till salu, liksom alla andra hästar i stallet. Har inte vågat fråga vad han kostar.. Men för mycket för mig är jag rätt säker på ;) För nöja mig med att träna honom hemma. I hoppningen funkade allt bara direkt, härlig känsla. Iallafall- hittade en tävlingsfilm på honom!
 Någon som vill köpa en häst åt mig eller??
 

A lot can happen in a year!

 Det blir en ganska lugn helg igen! Efter några långa och tuffa dagar i början av veckan så har chefen nu åkt på internationell tävling i södra tyskland över helgen. Så nu är det jag och Elin som styr i stallet igen :) Det blir ju bäst så haha. 
Idag slutade vi vid 15, då alla hästarna var ridna och klara. Nu har jag precis tagit mitt årliga bad. Skämt åsido, vi har faktiskt ett badkar, vilket ger den här lägenheten ett + i kanten. Snart ska vi ut och äta. Har kollat in ett ställe som ser väldigt mysigt ut, vi åker förbi där varje morgon på väg till stallet. 
 

2 Oktober.

Det rullar på här. Har inte mycket att skriva faktiskt.. Är det någon av er där hemma som undrar något? Mina bloggidéer är tillfälligt slut. Fast det händer saker som jag inte kan skriva här än.. 
 
Men jag kan ju alltid berätta att snart kommer troligtvis alla McDonalds i Sverige få ett tillhörande McCafé. Det finns på alla donken här nu iallafall och det är faktiskt helt ok! 
 

RSS 2.0