Stronger than yesterday.

Okej, idag red vi ut. Det var dödligt kallt, och det är inget jag bara säger! Men vi höll humöret uppe ändå och efteråt blev det varm choklad och kladdkaka på Markan :D
På kvällen var det träning för Jens. Det gick SÅ bra! Efter första övningen sa han "Man tror inte att det är sant!"
Blod, svett och tårar, men visst går det! Temat för lektionen var att man inte ska behöva rida med tyglarna alls. Bara säte och skänklar, och ha hästen i balans ändå. Hoppade t.ex. en serie med fyra studs-ett galoppsprång- räcke- två galoppsprång- oxer- ett galoppsprång- räcke utan att ta i tyglarna. Slog knut på dom och lät dom hänga, vi fick hålla i manen istället och reglera tempot med överlivet. Superbra för både Rocksina och mig. Hon fick verkligen tänka själv för att backa av och använda kroppen. Efteråt kände jag att jag kunde lita på henne mycket mera, vågade rida på mer frammåt också. BRA. Men jag kommer ha en farlig träningsvärk imorn. Dels från gymmet igår, eftersom att jag inte har träningsvärk idag, och från träningen nu då. Plus att man spänner sig konstant när det är såhär kallt!
Har också haft betygssnack om ridningen idag också, det var positivt! Kul! Mindre positivt är väl då att jag kan tappat bort min mobil.. Inte kul! Men vad ska man göra.
Sova nu! Klockan är ju ändå tolv och jag har varit igång sen 8 imorse. Ciao!

Beautiful life.

Och så blev det vinter..

If you just put your mind into it.

KZ dag idag! Fort gick det :) Nu ska jag ner till stallet och ta hand om hästen, efter det ska jag & tessi gymma! Äntligen är jag så gott som frisk och träningsvärken är borta idag!

it's an addiction.

Tillbaka på Strömsholm efter en helg hemma! Globen & Stockholm horse show i fredags med mor & far blev det! I lördags staden med kåmpisar. Men nog om det :)
Ridit nu på kvällen också, jobbade mycket i galopp för att få henne starkare, och hon blir starkare och starkare :) Jobbar mycket med att hon ska lyssna på skänkeln kvickt, gör hon det så har jag så mycket gratis. Men lätt är det inte!
Hit ska jag:
Lite Globen-bilder lånade från google :D

It's all about us.

Dressyrträningen var en enda lång följd av berömmelser. Hur kul som helst!
Snart får jag väl börja fjanta runt med dressyr istället för hoppning, för det går så mycket bättre! Liksom varför? Jaja, när styrkan kommer så funkar väl hoppningen också bättre :) Imorn är jag i skolan en liten stund, sen blir det GLOBEN! Weei!
Magi

The future seemed so bright.

Kantzowska idag! Kort dag, matte och idrott bara! Idrottslektionerna med SMR är.. galet kul. Bara hästtjejer och köra gärnet liksom :) tufft. Dom andra lektionerna va inställda, nice säger jag! :) Tog bussen hem och käkade på Gula Hästen, och efter några små incidenter ( haha) så sprang vi som galna älgar upp till rummen. Nu sitter jag här och ska skriva en svenskapryl.. Senare blir det dressyrträning. TJARRÅ.


Never easy.

Jaha, igårkväll var det ju Jens-träning. Det var tre veckor sen sist nu och Jens tyckte att hon hade förändrats till det bättre så mycket att han knappt trodde att det var möjligt! Helt otroligt kul! Men hennes inställning är fortfarande tråkig.. När det blir för jobbigt ger hon upp. Det är inte roligt och typiskt ston! Men det blir väl bättre ju starkare hon blir. Annars blire däng, hihi :)
Idag var det dressyrträning som gällde i skolan och det gick väl som vanligt, helt okej. Varken riktigt bra eller dåligt. Nu ska jag plugga, för jag och tjejerna har tagit en riktig plugg- kväll eftersom att vi har massa grejer som ska vara klara imorn och vi är såklart ute i sista minuten.. Och självklart måste man ha plugg- godis :) En tradition här liksom! MORS!
Rocksina innan dressyrtestet v.44! Den anonyma ryttaren är ingen mindre än jag själv.

You're gonna catch if I fall.

Tränade för Linda Andersson idag i skolan. Markarbete och det va SÅ kul! Började gå in mer på inverkan,vi har ju haft i princip bara sitsträning sen vi kom hit. Rocksina va så himla fin och det börjar verkligen lossna nu. Det är knappt så man vågar säga det, snart kommer väl världens bakslag.. Men man får njuta medans det flyter på! All dressyrträning har verkligen gett resultat!
Snart ner & rida för Jens!

your time will come.

Idag har jag dokumenterat typ hela dagen med min fina, ljusgröna kamera och lagt upp på facebook! Så fint blev det :) Nej, men efter skolan idag så firade vi Matilda min kära som fyllde hela 16 bast!
GRATTIS
Red gjorde jag inte, vi hittade på annat kul.
Imorn är det hoppträning 2 gånger! Tisdagar i mitt hjärta.

Let them know I tried.

Tillbaka på rummet efter att ha varit hemma en sväng lördag-söndag :) Träffat folk, lite galej och så.
Imorn blir det KZ och lång dag! Tagga..
God natt!

We'll make it, somehow.

Bild från Ponny-SM som avgjordes här på Strömsholm förra helgen.
Ikväll är jag kvar på Strömsholm med tjejerna! Har träningsvärk på de allra märkligaste ställen man kan tänka sig. Förmodligen för att vi tränade yoga igår! Mygod.

cold as ice.

En lektion med rsg1!
Tänker på er som satt i skolbänken idag. Peace.

A moment of perfection.

Ibland undrar man varför man fortsätter kämpa. Dom där mornarna när man går upp tidigt för att mocka skit, släpa hinder och borsta tills man är helt slut i kroppen. Eller när det är 25 minus och man ska ut i mörkret och ta hand om hästen i stallet. Sen kommer ljusglimtarna. Ögonblicken då allt bara funkar och man är helt sammansvetsad med sin häst och man bara känner hur man kan kontrollera så mycket kraft och så mycket muskler under sig. När det bara klickar och allt faller på plats. Då vet man, att det här är värt varenda sekund av jobb och slit. Det är värt att träna och nöta i timmar i ridhuset.  Ett sådant ögonblick inträffade idag när jag tränade dressyr. Och som jag har jobbat för det!
Det här kan jag leva länge på.

carry on.

Att gå på Strömsholm kan ibland kännas som en enda lång uppförsbacke eftersom att så fort man har satt nånting så går man vidare och börjar träna på nästa problem. Dessutom finns det så oerhört många som är så duktiga här så det är lätt att känna sig liten och rent dålig ibland. Men Jens sa en bra sak här om dagen:
Det gäller att utsätta sig för det här. Man kan vara bäst på hemmaplan för man tränar bara på det man är duktig på, men när man kommer ut på tävling är man helt plötsligt lost. Man måste våga ta hjälp, rida för en tränare och säga " det här är jag, det här är min häst. Hjälp oss" ungefär. Inte bevisa att man är så duktig hela tiden utan faktiskt blotta sina svaga sidor och bygga upp dom.
Jag är så glad för att jag vågade och jag kan inte beskriva hur galet mycket jag har utvecklats sen jag kom hit.

Magic.

Har ridit dressyr nu på morgonen och alltså... Rocksina va SÅ fin! Bästa lektionen hittills! Vad hände liksom?
Från botten igår till toppen idag. Glad är jag iallafall!
Idag är Strömsholm vitt. Helt vitt. Frost överallt och dimma. Hur snyggt som helst!
Åsen, här äter vi! :)
Andra fönstret från dörren är mitt :)
90% av alla hästar på Strömsholm har mörkblåa täcken. Resten har mörkgrönt eller typ brunt. Så kommer Rocksina med rosa täcke! Hihi snygg javet. Dessutom står det "Born to roll" på det :D
Vitt. Vitt. Vitt.

Get back in the saddle.

Vilken SKITDAG det har varit idag! Red först hoppträning i skolan & Rocksina kändes inte som vanligt. Skulle ha hoppat Pay n' Jump ikväll, men det blir ju alltså inget av det. Hoppas att det inte är nåt farligt med rockan, har lite teorier om vad det kan va. Dessutom gjorde jag illa fingret idag.. Så jag har lite klago-mode!
Dessutom lär jag ju få sitta inne hela kvällen och plugga.. Sista minuten-plugg dessutom.
Som tur va kom pappa hit idag och bjöd på pizza. Polly hade han också med sig :)
Imorn ska jag rida dressyr på förmiddan, så får vi se hur rockan smockan känner sig då.!
Rocksina, Kalle Bengtsson och Nikki i hagen på lovet.

And I'll learn how to fly.

KZ idag. Det va mörkt långt innan vi kom hem. Myskväll känns som en fin idé :) Så blir det, myskväll på röda!
Iallafall, skrittade rock-stina idag, senare ska jag plugga lite i ridhandboken 1 ( jobbigt.. inte)
Hemma. Sommar. Längesen.
Blev hemmakär när jag va hemma på lovet, så en gnutta ångest infann sig när jag skulle åka igen, men vet ni? Den va som bortblåst när jag väl kom tillbaka :) Nu är det bara ynka 5 och en halv vecka kvar till jullovet. HUR SJUKT? Vart har hösten tatt vägen? VA? Det är galet.
Det går så knasigt fort när man har roligt!

2-4-6-8

Tillbaka på strömsholm! Har hittills ridit, packat upp, pratat ( & garvat) men tjejerna samt följt deras kamp när dom skulle bygga ihop matildas nya lådor från ikea! Det var oerhört spännande. Dokusåpa typ :)
Imorn är det KZ, 2 veckor sen sist! Iallafall, sova nu.

Teenagers.

Jag och min häst har tagit siesta! Jag tänkte försöka bli frisk nån gång, och det går inte att rida i snön, för Rocksina halkar bara omkring som bambi på hal is ungefär.. Måste vintersko snart! Så vi softar lite :)
Kärlek.

10-11-10

Hur kul har vi åt det här? Jo, KUL!
Oops, krånglar med storleken. Men det får palla!
Åker snart till Brogetorp och tränar lite, ciao!

snowflakes on my window.

Jaha, lov! Ganska skönt. Skulle va bättre om inte alla andra gick i skolan...
Nån som skippar den en dag för min skull?
Iallafall,har hunnit med att träffa flera goa vänner och myyst som attan. Det är BRA.
Och btw, ser ni hur stört högt över min häst hoppar eller?

weekend.

Åkte hem i lördagskväll då, och åkte sen direkt till baggetorp för lite ferre. Och imorse (söndag) va det bara att gå upp 7, se glad ut och åka iväg på träning! Träningen gick SUPER, det va för Nico & Jinke, och dom tyckte att jag och hästen hade utvecklats massor! Kul! Iallafall, när jag kom hem somnade jag och sov resten av dagen. Haha.
Lite bilder från en träning på Strömsholm:
Foto: Linnéa Lycke

All I need is you.

En morgon på Strömsholm. ♥
Och såhär nöjd va Rockan efter dressyrprogrammet :)
Nu laddar vi för en kväll @ Strömsholm!

Välkommen till världens mest intressanta blogg.

American pie, godis & cola med tjejerna efter hårdträning. Jag mår braaa :)

More than a feeling.

Har fått tillbaka protokollet från hopptestet nu, och jag kan ju inte va annat än nöjd! Bara 8or och 9or trots att jag tyckte att jag red så illa. Så himla kul när man får lite payback när man kämpar och tränar hårt varje dag! Helt otroligt vad man lär sig fort här :) Kuul är det!

Idag tränade vi dressyr, för imorn är det dressyrprov istället! Taggar! Nu på kvällen ska jag träna dressyr igen, den här gången för Lotta Pettersson. Ciao!

Crazy.

Tack för maten jao!
OCH, vi har fått in en stor, svart katt i huset.. Bra eller dåligt? Hmm..

Holiday?

Kärlek på att rida ut 24 pers i regnet. Eller inte.
Jaja, det funka ju det också :) Nu: byta till torra kläder, äta, ut igen!
BRB

I came here to make you dance tonight.

Idag tog jag mig en liten ipren och en liten esberitox och sen va jag fit for fight.
Typ.
Näe, men ridit hopptestet iallafall. Fint då. Hur det gick märker jag när jag får protokollet, I think!
Och sen har jag även ridit Acappella, jennifers häst. Hon har lov! Alla 2:or har det.. Så hon har dratt hem & jag hjälper henne med hästen :) Det va ingen jens-träning idag heller, han va på flyinge eller va det va. Anyway, nu ska jag röra på sittfläsket, BYE!

Better together.

Vi har fått klagomål om att vi spelar för hög musik.
Förstår inte riktigt problemet? :)

Näe, vadå?..

Asleep? No.

Snodde lite av moas bilder från våran Västerås- trip.

Jag va lite rebellisk och köpte ingen biljett, hehe.
Alltid lika tuff, haha.
Golliga, ja :)
G'night!

Godmorgon liksom.

Jaha? haha. Träden utanför vårat hus imorse :)
Idag är jag så förkyld så jag undrar liksom hur jag kan stå på benen? Sovit i princip hela dagen. Ridning blev det ingen, Rocksina skoddes då. Nu har jag käkat och garvat halvt ihjäl mig med mina fiina vänner :) Bästa sättet att träna magen på! Nu ska jag sova. klockan är halv 8. Knäppt, jag vet. Men hade tänkt att överleva tisdagen!
Puss!

RSS 2.0