Diamonds are made under pressure.

SLUTAT ETTAN! Vilket år det har varit! Det har hänt så stört mycket, det här året har förändrat allt. Till det bättre. Hade avslutning på Kantzowska igår, avslutningen var mest en ofrivillig komedi rakt igenom haha :)
För övrigt så har jag flyttat hem nu och ska ikväll träffa mina bff's hehe. I helgen ska jag åka på meeting i Mariefred, sen rullar det på! Skriver när jag hinner om några tillbakablickar, annars kommer jag inte vara så aktiv här under sommaren. Jag kommer ha fullt upp. Men jag hoppas att ni fortsätter följa bloggen i höst, när jag börjar 2an!
So long!

This isn't the last you'll see of me.

Tränade för Jens idag och det gick riktigt bra! Har börjat med E-vitamin igen och Rocksina känns jättefräsch! Provade att höja upp lite, men hon är inte redo än. Hon spänner sig då och hoppar inte genom kroppen, men vi får tänja på gränsen. Blir bättre och bättre! Jens sa att jag alltid kommer tillbaka och har utvecklat min egna ridning sedan gången innan, det är kul att höra! Dessutom tyckte han att jag hade en bra plan för sommaren, det känns också bra.
Imorgon flyttar jag hem igen! Jag har nog aldrig längtat så lite till ett sommarlov, även om det ska bli skönt att komma hem också!
Bilder från tävlingen på JumpClub. Tack Ellen!

Top of the world.

Klarade helgen! Det har varit Grand National och på tisdag är det dags för nya antagningsprov så det är mer folk än vanligt här. Rätt kul :) För övrigt så är det nu bara 2(!) dagar kvar i ettan! Det är ju helt stört.. Hade avslutningskväll med klassen igår nere vid slottet. Grillade och hade det allmänt jättebra! Ungefär så är livet just nu, allmänt jättebra!
Sonora, skolhäst som jag red igår.
'
livet ♥

If we ever meet again.

Nu är vi inne på sista helgen i ettan, vilket jag och mina kära vänner firar med stalltjänst hela helgen.. :) Nej då ingen fara, vi roar oss också kan jag lova! :)
Idag red jag ut två hästar, Rocksina och Delivery, som är en skolhäst. Rocksina red jag ut med Jossan och Moa mitt i värsta ovädret med åska, blixtrar och spöregn. Mys. Speciellt när vi både innan och efter höll på att avlida av värme i solen som gassade.
Dressyrtränade igår också, sista gången för Lotta. Gick braa! Fick lite att träna på över sommaren.
Varje dag nu är sista nånting, näst sista KZ-dagen hade vi i torsdags, orienteringsdag. Klarade MVG efter att ha gått ganska rejält fel, men träffat på några ganska generösa vänner där ute i skogen :) Sprang omkring som galna älgar typ.
Aja nog om det, later!

Kvällsdopp.


Destination.

Skrittade ut i solen idag, rätt skönt. Känns av att det är nära sommarlov, vi glider bara meeed nu i slutet :) Imorn har vi sovmorgon till 9! Det händer inte ofta kan jag tala om. Iallafall, softat allmänt ikväll bara, på stora ås. Helt ok!
En vanlig dag.
Så stört bra.

Hot damn.

Jag kan inte ens beskriva i ord hur roligt och gött det är på Strömsholm nu! Superhärlig stämning, fint väder och i slutspurten av terminen! Red ut idag i skolan och kollade på terränghindrena som dom hoppade på fälttävlan nu under strömsholmstävlingarna, riktigt häftigt! Red banan, men bredvid hindren då. Mäktigt. Iallafall, livet leker!
Jag & Rocksina i en 110 framför slottet ♥
Glada funktionärer!
Såhär fin bränna fick man efter en dag! ( Notera att moa till och med har solbrillebränna)
funktionärsband!
Idag åkte vi och badade i Borgåsund efter att ha flyttat hundramiljoner hinder från slottsbanan upp till Röda ridhuset i typ 30+ och stekande sol. Ingen överdrift..! Snacka om att det var sköönt att bada sen!
Dessutom är man ju liite bortskämd med kändisar nu. När jag red på stallplan här om dagen så stod självaste Jan Brink och kollade på, han tränade en annan som också red där. Idag och imorn så är Kyra Kyrklund här och har träningar! Här om dagen när jag red i Röda ridhuset så får jag sällskap av Ulla Håkansson. Peder Fredricsson och Lisen Bratt Fredricsson har ju tränat här en del på sistone. Ja, vad ska man säga. Vilken metropol Strömsholm är.

We don't waste no precious time.

Här på Strömsholm är det full fart från tidig morgon till sen kväll. Idag har jag haft stalltjänst, ridit Rocksina och Etus, en skolhäst. Dessutom har det idag ridits final lag-SM på ponny, Lilla rundan och stora Grand Prix:en, som vanns av Malin Nilsson. Har också varit på stor funktionärsmiddag och åt så jag typ.. sprack? Iallafall, har tusen saker i huvet, men nu ska jag sova. Imorn är det min tur att tävla på Gröna banan framför slottet!!!

Stand up for the champions.

Heldag i solen på Slottsbanan! Jobbat idag och nu på kvällen, 22:30 så var det höjdhoppning på schemat. Anna Olsson och Tom Krog vann, dom hoppade 1.91. Sen räckte inte hinderstödet till.. Jaja, nu måste jag sova några timmar innan jag ska upp och ha stalltjänst! Kommer ha stora svårigheter att ta mig ur sängen!

Strömsholmish.

VARM DAG! Alla är mer eller mindre brända. Jag jobbade på banan i en 140 och en 150, kvalen till lilla och stora GP:n. Red i Röda ridhuset idag igen, trimmade vidare och det gick bättre idag än igår. Idag har det också terrängmomentet i fälttävlan gått!

Dag 1.

Idag har det varit 120, 130 och 140 cm hoppningar. Det har också varit en del klasser i dressyr, bl.a. kval juniorSM men det har jag inte så mycket koll på ;) Dessutom har dressyrmomentet i fälttävlansklassen gått idag på stallplan. Jag har varit ledig idag och kollat på tävlingarna. Det har gått rätt bra för RS-ryttarna, lärarna plockade några placeringar, främst Jens som var 5:a i 140 med RS Lunatic, dagens största klass som vanns av Caroline Kamensky på Tiesto.
Har också shoppat lite, alla utställarna har varit generösa med rabatt!! Köpte ett par Gersemi ridbyxor, en Kingsland tävlingsskjorta och ett par Roeckl handskar. Vilket märkesnörd man är när det gäller ridkläder alltså... Köpte även liniment och nya gräsbroddar tills på måndag, då det är min tur att tävla på slottsbanan! Bästa mamma var här idag också!
http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/05/FullspackadhelgpaStromsholm/

Du har varit för länge på Strömsholm när du...

Strömsholm är ju en egen liten bubbla, en egen liten by. Och det är klart att då får man en del konstiga vanor och beteenden..
Du vet att du har varit för länge på Strömsholm när du..


... drar ett skämt om att ditt tuggbehov inte är tillfredställt, och människorna runt om kring dig faktiskt skrattar, för de är lika nördiga som du.

 

... kommer på att trots att din favortifärg faktiskt är grönt, består mer än halva din garderob av marinblått

 

... känner dig halvnaken och lätt generad utan pikékragen på.

 

... kliver utanför dörren och utbrister - Vad härligt att det är vindstilla! (fast det blåser kuling)

 

... blir väckt mitt i natten och första frasen som kommer ur dig är något i stil med "hästen är en gräsätare".

 

... kommer på dig själv med att hälsa glatt och tillgjort på alla främlingar du möter, även när du inte är på Strömsholm.

 

... är så lycklig över din sovmorgon att inte ens århundradets största jordbävning kan väcka dig.

 

... vid nervositet eller uttråkning tar du till överslagshandlingar, t ex väver lite, eller krubbiter lite på blocket. (Det här kan du dessutom relatera till att du inte har något att tugga på.)

 

... har påbörjat de senaste 10 samtalen med frasen "men jag hade en häst..."

 

... Du blandar in norrländska, västmanländska, stockholmska och tio andra dialekter i din tidigare dialekt.

 

... så fort du stöter på något nytt, blir tyst, rynkar pannan, och frågar "finns det forskning på det där?"

 

... kommer på dig sjäv med att du faktiskt ätit 8 mackor, på en och samma dag.

 

... i princip utför vad som helst för gratiskläder och mat

 

... börjar komma till insikt att alting kan vara rätt eller fel, beroende på vem man frågar

 

... är bra sugen på att springa fram och skälla ut den snygga, kända, toppryttaren för att han rider utan hjälm. Eller hör och häpna, med luvtröja!!!

 

... Du vill smacka åt din cykel i uppförsbacken.

 

... Du har gett upp tanken på att vara ren på riktigt och har börjat bära kläder där "det inte syns så mycket i alla fall".

 

... Du vet att en cykeltur genom allén kan ta allt ifrån 15 minuter till 30 sekunder, beroende på åt vilket håll det blåser.

 

... Definitionen på årstiderna
bestäms av antalet täcken på hästarna.

 

... Du seriöst funderar på vad vår motsvarighet till halm är, så att du kan ge dig själv fri tillgång på det.

 

... Du känner dig lite nedslagen när du inser att svaret är spenat.

 

... Du näst intill svimmar när
det är två halmstrån i gången i stallet där hemma.

 

... Du använder dig alltid av en hovkrats som verktyg när du ska rensa ogräs.

 

... Du kan foderstaten till
skolans alla hästar, men av någon anledning förträngt vad du själv ätit
idag.

 

... Du har duschat och tagit på dig jeans tror folk i din omgivning att du ska på fest.

 

source: Hippologbloggen på Hippson.se


Hela världen är min.

Idag har vi tränat dressyr för Agneta. Det var lösgjordheten som det slipades på. Vi red på Norra koängen, som är en gräsbana. Det gick fint! För övrigt så har vi idag laddat, fixat och spekulerat om allt inför strömsholmstävlingarna som börjar imorn! Har till och med provsmakat korv med bröd från ett av restaurangtälten. Hindren, tälten och allt annat står uppställda och glänsande rena nere vid slottet och runt hela tågbanan är det tävlingsstall. Lastbilar och transporter har rullat in under hela dagen. Vi har också fått våra funktionärskläder! En piké, en collegetröja, en keps och ett inträdesband. Nuuu kör vi!
googlebilder från tidigare år

RSS 2.0