Vårsol.

I förmiddags höll jag då alltså i en dressyrlektion med ämnet halt och jag är väldigt nöjd faktiskt, gjorde mitt bästa :)
Rustica gick på Tågbanan idag. Hon gick superbra i slutet! Tänkte ganska mycket på att jag inte får glappa i tygeln i eftergifterna utan hålla kontakten och mjukna bara. Då blev hon stadigare. I slutet var hon också väldigt mjuk. Tog några språng i pulvermangraven också :)
En av vattengravarna med blåfärgat vatten, utsikt från Rusticas rygg idag :)


Electric Feel.

Rustica fick promenera i dryga halvtimmen. Elin hängde också på med Fiffi :)
Nu på eftermiddagen/kvällen har jag varit riktigt seg. Det är den är känslan man känner när man vet att en långhelg startar imorn och man ska åka hem. Man slappnar av och kroppen ställer in sig på vila liite för tidigt.. ;)
Iallafall så ska jag hålla i en dressyrlektion imorn på morgonen, så riktigt än kan jag inte slappna av. Men innan dess ska jag sova så.. god natt! :)

Terräng :D

Idag ahr vi haft en terrängshoppningsdag! :) På förmiddagen red vi ut mot terrängbanan på andra sidan slottet och hoppade terränghinder! :) Jag hade Corazon som överraskade med att lyssna på mig och vara ganska lugn ;) hade superkul!
På eftermiddan var det städning och fix på schemat! Alla på RS samlades på Tågbanan och sen delades olika uppgifter ut, bl.a. fixa vattengravarna och måla banken. Vi fick dock bli skräpplockare runt röda och nya ridhuset.. ;) Agneta var våran gruppledare och hon var så gullig att hon hade en tävling för roligaste skräpfyndet! Städningen avslutades med korv och bröd på Knytpunkten och demo på tågbanan med tema terränghinder! :) Alla-Clara och Daniel red och Jens pratade.
Nu ska jag ner till min pärla som ska ta det lugnt idag också för återhämtning!
Ett litet pris i städtävlingen ;) "skräpets bästa kompis.."
Demot! :)
Också från idag, stallkatten Jessica som alltid vill dricka vatten direkt från kranen! Som tack gav hon oss en ltien present igår, en halv råtta som låg i sadelkammaren. Omtänksamt av henne.. ;)

Push push.

Idag har jag slagit personligt stalltjänst- rekord. I röda hade jag morgon, lunch och eftermiddag och i gäst hade jag lunch och kväll. Men jag har varit full av energi och inte blivit det minsta trött! :)
På dressyren hade jag gangster boy och vi hade en riktigt rolig lektion! Vi red med korsade tyglar ( höger tygel i vänster hand och tvärtom) och utan stigbyglar. Sen red vi på kvartslinjerna och flyttade undan skänkeln med framdelen kvar på linjen. Vi ställde också både utåt och inåt och vi skulle göra så mycket som möjligt för skänkeln. Vääldigt nyttigt och bra! Man fick tänka en hel del, träna koordinationen och Kämpa med sitsen! :)
Rustica ledde jag runt Strömsvik med Elin, Jossan, lina och amanda, väldigt mysigt! :)
Nu sitter jag vid tvn med polarna och ska göra det ett tag till, sen ska jag sova. God natt :)


Time is money.

Gårdagen började lite motigt med att jag först missade bussen pga krångel med hagen och sen när jag väl satt på den andra bussen så tappade jag plånboken där, dåden har tillbringat natten på bussbolagets kontor ;) sen blev det bättre och på kvällen skrittade jag ut på Rustica, bl.a. Över stockarna i skogen på åsen. Hon gick väldigt bra! Senare åkte vi in till donken och hade en bra kväll :)
Idag efter skolan hade jag bästa ridpasset på länge! Jag red ut till slottet med Elin och Jossan och red på gp-banan. Det hade regnat och solen sken så vädret var helt underbart att rida i!! Rustica gick dessutom bättre än hon har gjort någon gång hittills med mig! Gp-banan är så bra för galoppbanan går runt den och gröna banan så man kan välja att ta ett varv runt mitt i passet och sen trimma vidare, bra för bl.a. Framåtbjudningen! :)
Vill också visa hur gulliga dom var på Hallsta ridklubb på tävlingen i helgen! Det syns inte men på lappen stod det också " varsågoda att ta alla duktiga ryttare!" På toaletten fanns också stövelputsningsstation, små enkla saker som gjorde allt så mycket trevligare! Cred till dom! :)


Fina hästar!

Tävlingen med Rocksina gick hur bra som helst! Hon var så glad och positiv och hoppade runt felfritt i en meter! Så nöjd är jag :) det kändes väldigt enkelt.
Rustica galopperade idag första gången efter vilan. Hon var pigg men fin! Båda hästarna är riktigt på g nu! :)
Rustica i vattenhindret vid bankbanan i helgen:


Rocksina & Rustica.

På pappret låter dom så himla lika. Dom har liknande namn, är lika gamla, samma färg, båda är från Tyskland osv. Men nu när jag har lärt känna Rustica en del också så vet jag att dom är väldigt olika. Ridmässigt är Rustica mer framåt än Rocksina, Rustica är det också lite svårare att känna när det är riktigt bra på. Dels för att jag inte känner henne lika bra förstås, men också för att det är mycket mindre marginaler med henne och hon ger en rätt bra ridkänsla hela tiden, även när hon kanske inte jobbar helt optimalt. Rocksina är inte behaglig att sitta på när hon inte går bra, men när hon gör det, ja då är det man känner äkta vara! Känns det bra så är det också det. Jag tycker också att man behöver använda lika grövre hjälper på Rocksina, jag jobbar en hel del med att hon verkligen ska ta alla hjälperna för sig, speciellt vänsterskänkeln som hon kan vara väldigt nonchalant mot. En annan skillnad är att Rocksina visar verkligen om hon är trött eller omotiverad på andra sätt, medan Rustica alltid är superambitiös och energisk! Det var en anledning till att hon blev lite överansträngd nu i början, det kändes ju som att hon aldrig blev trött ;)
Sammanfattningsvis kan man nog ändå säga att Rocksina är den som egentligen har mer kvalitét i språnget, men ingen av hästarna vet om det! Rustica har inställningen att hon klarar aallt, medan Rocksina inte tror att hon klarar så mycket.. Resultaten dom har hittills i livet beror antagligen på det. Rustica har ju gått högre än Rocksina. Jag tror att en bidragande faktor till det är att Rustica har så otroligt bra psyke!! Rocksina behöver man gå långsammare fram med, så att hon tycker det är kul och får förtroende för mig och för henne själv. Det känns också som att Rustica har en betydligt bättre grundutbildning, och ja då blir det ju lättare. Rustica är nog egentligen lite mer "stryktålig" när det gäller mina misstag. Hon kör liksom på även om jag klantar mig. Båda hästarna är väldigt nyttiga för mig och jag har och kommer nog att ha otroligt mycket roligt med dom! Mina små änglar :)
image description

No doubt.

Idag har jag haft en väldigt skön dag! Den har till största delen tillbringats i stallet. Jag har fått mycket gjort såsom frisering och så. Rustica promenerade ju bara idag men Rocksina red jag på stallplan. Hon gick väldigt bra! Jag jobbade mycket med rakriktningen som har blivit mycket bättre på sista tiden! Gjorde också en del galoppslutor och öppnor, för det funkar väldigt bra för att på en bra galopp i henne! Nu känner jag mig nöjd inför imorn, så hon ska tävla för första gången sen Juli. En meter i Hallstahammar :) Det är såå kul att hoppa henne igen! Kraften i sprången ger en kick varje gång! Oavsett hinderhöjd. Hon hoppar ju ännu bättre nu efter operationen nu också så det ska bli kul att se vart hon är i slutet av året! :)

Två bilder från idag.

Bild 1- Elin myser lite med våran dressyrlärare Lindas hund medan vi lär oss om transportering av häst, hur man kopplar på transporten bl.a. Vi hade också lektion i häst vid hand idag, lite repetition, alltid bra! :)
Bild 2- utsikt från banken på tågbanan, från Rocksinas rygg.


Askan är den bästa jorden.

Dagens ridning för min del har sett ut såhär:
Zeus- Hoppning. Fokus på rytm i olika språnglängder. Hoppade två linjer på långsidorna. Räcke- oxer med samma avstånd på båda långsidorna. På ena sidan låg det galoppbommar mellan också. Såhär:
Provade att rida på både sex galoppsprång ( 3 m långa språng) och fem galoppsprång ( 3,5 m språng, dvs tävlingsgalopp)
Det gick bra idag. Zeus kan vara lite knepig, det gäller att vara tydlig men hålla honom på bra humör. Men jag är nöjd och jag hade kul :)
Rocksina: Red på Tågbanan, trimmade i ca 40 min. Hade några enskilda bommar utlagda som jag galopperade över och tog även några språng på banken. Hon var duktig!
Nu är hennes fortsatta schema i veckan såhär:
Fredag- skritta ut
Lördag- trimma
Söndag- tävling
Måndag- vila
Rustica: Skrittade ut till slottet idag och gick även genom ett vattenhinder, för skojs skull ;) Jag red med Elin på Fiffi och Rustica gick väldigt bra! Jobbade lite i skritten med rakriktning, flyttade lite undan för skänkeln osv.
Hennes schema ser ut såhär:
Fredag- skritt och travpass, helst ut men kanske på tågbanan.
Lördag- promenad morgon och kväll
Söndag- lätt pass med galopp
Måndag- skritta ut
_______________________________________________________________________________
Nu blev det en sen kväll igen, jag fick en del att göra! Tog bra med tid på mig i stallet till en början, sen skrev jag en Umet-lektion som skulle vara inne ikväll och så har vi planerat inför firandet av två nyblivna 18-åringar :) Riktigt roliga planer har vi..
Nu ska jag bara fixa lite mer fix och sen ska jag soova!

Hola amigos!

Är tillbaka på Strömsholm efter påsklov och en kanonbra Spanien-resa med familjen, Lina och Tessi! Jag har nu två fullt friska hästar i stallet och jag är redo för de sista 7 veckorna innan sommarlovet, let's goo!
Lina, Tessi & brorsan!
Jag på stranden
jag, tessi, lina, fredrik

Happy easter.

Sååå, sen sist har det hänt en del! :)
I onsdags hade vi banhoppning i Röda ridhuset och jag red Giacometti (även kallad Gurkan, *01, San Quintero xx-Chapman), en liten häst som brukar vara pigg och bocka lite här och där, men idag var han nog lite vårtrött! Har varit ganska rejäla väderomslag nu och dessutom hoppade han på tågbanan dagen innan så.. ja, lite seg var han allt! Är ändå nöjd med min runda, som ligger ute på min logg på facebook om ni vill se den :) Rundan var nästan densamma som på tisdagens hoppträning, men ena långsidan hade blivit ett enkelhinder och en kombination istället för en 3-kombination och så hade ett extrahinder kommit upp- axa-hindret.
Meddelande på stalltavlan inför banhoppningen-
Vad hände mer på onsdagen då? Jo, Rustica besökte både hovslagare och veterinär. Anledningen till veterinärbesöket var att hon har varit lite ojämn på vänster fram sen tävlingen. Efter böjprov och longering på mjukt och hårt underlag konstaterades lite överansträngning i alla benen. Anledningen till att det syns mer på vänster tror jag är att hon är starkare i vänstersidan och därför drar mot vänster över hinder osv, vilket medför att det belastas mer. Hon ska alltså ta det lugnt ett tag och vi ska ge antiinflammatoriskt. Missar två tävlingar, men det gör ingenting- det är ju ändå ingen fara med henne! :) Att en sån här reaktion kommer är fullständigt logiskt, jag har kört på lite för hårt med hoppträningar, galoppjobb osv. Det är ju en stor påfrestning bara med en ny ryttare på ryggen och dessutom hade hon tagit det lite lugnare nu på sista tiden innan hon kom till mig. Hon är ju alltid så positiv och ambitiös och det känns som att hon har hur mycket energi som helst, så jag känner aldrig att hon är trött, vilket gör det ännu svårare att veta när hon behöver vila. Dessutom vill jag ju "rida in mig" på henne så fort som möjligt. Men nu har jag lärt mig den läxan iallafall! :)
Någon dag i veckan (kommer inte ihåg vilken) busade vi ganska rejält med våran stallförman Tina. Vi lyckades lura henne till att kolla hur mycket havre det fanns i havretunnan, men när hon öppnade locket såg hon istället en nertryckt Josefin Salming och tror ni hon blev förvånad? Hon skrek rakt ut och jag har nog inte skrattat så mycket i mitt liv- det såg så otroligt roligt ut! :) Hon tog det också som ett roligt skämt till slut så det blev inget extra stallarbete eller liknande som straff ;) Kul att liva upp en väldigt seriös stalltjänst lite ;)
___________________________________________________________________
Torsdagen bjöd på programridning- LB:1 red vi och Agneta Aronsson var domare! :) Jag hade Delivery ( D'avenir- Wolkenstein, uppfödd på Lövsta stuteri) och jag är väldigt nöjd! :) Fick fina ord av både Agneta och Linda så det var superkul!
Därefter gick flyttlasset hem och nu är jag hemma med båda hästarna! :) Dom skrittades ut idag i snöovädret(!!!).
Nu är det nämnligen påsklov!! :)
Lite andra bilder från sista tiden:
Tessi och Elin i stallet.
Jag och Rustica i Södertälje!
Jossan och Svante på bushumör
Banan inför klassens banhoppning :)
Nu ska jag njuta av mitt lov, på onsdag åker vi dessutom till Spanien så det här blir braaa! :)
Glad påsk på er alla!

CWD

Rocksina hoppade idag med Rusticas sadel, eftersom att den faktiskt låg bättre på henne än hennes egna, hon har ändrat sig lite i kroppen. Jag sitter dessutom bättre i Rusticas sadel som är av mitt favoritmärke! Min drömsadel! CWD. Har dessutom pimpat den lite med namn-skylt på bakvalvet! En väldigt fin detalj tycker jag, beställde den på Göteborg Horseshow för 100 kr tror jag det var. Enkelt men fint!


En bra dag.

Idag har varit en kanondag! Började, efter morgonstalltjänsten då, men dressyr för Linda. Hade Silas, som var Sveriges bästa 7-åring i hoppning en gång i tiden. En fin häst alltså, men stor och stel och inte helt lätt!! Det gick ändå bra tycket jag :) börjar tappa lite i aemställnibgen så idag tränade jag bl.a. På att kunna slappna av i en bättre hållning så att armarna hamnar rätt! :) axlarna bak, bröstet upp, armbågarna intill kroppen, buren hand med tummen högst, känn sittbenen, spänn magen, slappna av resten- där har vi det!!
På eftermiddagen åkte vi med klassen till Arosfortet i Västerås! Det är som BodaBorg, man ska klara av olika rum och samla poäng. Jag var i lag med Jossan och Therese och vet ni vad..? VI VAR KLASSENS BÄSTA LAG! vann då massa toblerone! 11 banor klarade vi, på olika poängsnivåer. Sen blev vi bjudna på glass också, lyckan var gjord!
På kvällen hopptränade jag ROCKSINA för Daniel. Och alltså herregud vilken känsla! Hon hoppade helt super! Rakt, runt, kraftfullt och hööögt över hindren! Hon var glad och positiv också, även om hon blev lite trött på slutet :) tar på krafterna att hoppa så ambitiöst som hon gjorde! vi hoppade bana och jag hoppade väl som högst typ 110, fast jag lovar att hon hoppade som att det var ett antal decimeter högre! Den här känslan kommer jag att leva länge på! :)
Dagens hinderuppställning:


Framåt för evigt.

Specialveckan började idag med prov i hästkunskap, för bronsmärket som vi ska ta den här veckan! :) Hoppade sen på tågbanan på Corazon! Hästarna var taggade och det var superkul!
image description
Red ut Rocksina idag, på kvällen med Elin och Lovisa. Red runt Löten och det var såå kul och gick såå bra! Hon går så bra nu :)

Finns det någon som kan leda mig fram? Ge mig skäl till att tro att min dröm kan bli sann.

I helgen- Party i Västerås, stalltjänst, besök av bl.a. mamma och pappa, tävling, Rocksina flyttade hit, berg- och dalbana.
Ja, det har hänt en hel del i helgen. Just nu står både Rocksina och Rustica här. Superkul att rida Rocksina nu!
Vecka 14 är specialvecka, dvs bara på Strömsholm! Med bl.a. banhoppning och programridning. Det här blir nog kul!

RSS 2.0