torsdag

Dagens lyckopiller var helt klart Rustica! Hade banhoppning på henne och hon gick såå bra! Fick till den ridningen jag ville och hon var taggad och glad. I måndags, dagen efter tävlingen, red vi ju för B-tränarkursen. Det var roligt och alla vi fick bra med beröm, men jag fick inte till det som jag vill då.. Berodde nog på att hon hade tävlat dagen innan. Sen longerade jag tisdag och skrittade ut onsdag, och så idag var hon bra igen! :)
 
Tessan har ju då gått super i veckan, hon gick dressyrträning i måndags och hoppning i tisdags. På hoppningen hoppade vi en lång serie där hästarna skulle tänka själva, vi skulle bara sitt i position och följa med. Vi travhoppade också med samma tänk, att hästen skulle tänka själv. I slutet red vi lång anridning på ett räcke, som vi höjde upp. Gick bara bra allting! Så fin :) Det här är en film från hennes senaste tävling, våran första tillsammans:
Idag klättrade hon. Sen galopperade jag lite på galoppbanan, bara rullade på i en avslappnad form. Så hon började frusta och fick röra på kroppen på det sättet efter klätterarbetet i skritt. Sträcka ut lite och så. 
 
Just nu är jag hemma. Imorn ska jag till körskolan igen. Inte långt kvar nu! 
God natt :)
 

Jag lever!

Trots att det på bloggen verkar helt dött..! Skrev nyss ett väldigt långt och detaljerat inlägg men det försvann såklart i samma sekund som jag skulle publicera det. Otroligt irriterande. Tog dessutom ett bra tag så nu orkar jag inte skriva om det, måste sova.

Men kortfattat- Tessan går otroligt bra och jag njuter av varje sekund med henne! Hon gick dressyr för Linda igår och hoppning för daniel idag. Mer om det imorn.

Rustica tävlade i helgen, gick väldigt bra i 120, inte fullt så bra i 130, bara att träna vidare. :) igår gick hon träning för elever i B-tränarkursen. Väldigt roligt, skriver mer imorn.

Nu måste jag sova, har en tuff vecka och imorn väntar en lång KZ-dag. God natt.


Stressiga dagar!

Ja det här med körkortstagning tar ju lite tid kan man säga! Igårkväll efter mina lektioner åkte vi till Strömsholm för att fixa hästarna. Jag red Rustica på stallplan och hon var helt fantastisk!! Så himla fin! Tessan fick klättra först, hon var väldigt duktig och fick jobba på bra i backarna! Sen red jag även henne en stund på stallplan. Hon var också väldigt fin då! :) båda hästarna gick alltså väldigt bra och sen åkte jag tillbaka hem, glad och nöjd!

Idag hade jag halkkörning, det tog ju i princip hela dagen.. Så nu är jag påväg till strömsholm för att motionera hästarna även idag! Sen är det helg! Och då är det hopptävlingar på Strömsholm! Både lördag och söndag! Superkul, jag är taggad :)
Kommer kanske inte hinna blogga så mycket dock.. Men så kan det ju vara ibland :)


Imagine

Sitter just nu på körskolan i Katrineholm. Åkte hem igårkväll för att åka hit idag, har 3 lektioner och efter det ska jag rida rocksina! :) i eftermiddag åker jag tillbaka till Strömsholm och rider dom två pållarna :)
Tessan tog det lugnare måndag och tisdag, igår trimmade jag på igen! Hon var väldigt fin! :)

Rustica hopptränade i tisdags. Vi tränade på att få koll på galoppen, kunna rida på långa och korta språng, på böjda och raka spår osv. Det gick väldigt bra! I början var hon lite för taggad men sen lyssnade hon bättre :) vi hoppade lite extra och lite högre eftersom att vi inte skulle ha någon hoppträning idag (torsdag). igår longerade jag henne lite, samt gick i backar med inspänning och tränade lydnad från marken. Eller snarare kollat av så att allting funkar. Hon vet hur det går till nu ;) stanna när jag stannar, gå när jag går, backa när jag backar. Gå undan och följa efter. Endast för kroppsspråket. Hon kan det där nu.
Det ska bli så kul att rida rocksina sen! Men först ska jag ju alltså köra lite bil :)

Ikväll tror jag att jag hinner ladda upp lite bilder och filmer från tävlingen i helgen också!


Monday

Idag har jag ridit dressyrlektion för Linda med Rustica! Vi hade en rem i sadeln som vi höll i för att handen skulle vara helt stilla. Sen skulle vi för skänklarna och sitsen rida in bakbenen till handen, tills hästen gav efter och trampade under sig. Få in hästen i ramen helt enkelt. Eller ja.. Helt enkelt var det ju inte, men det blev väldigt bra resultat och man fick verkligen känna hur man satt in bakbenen och aktiverade med skänklarna. Bra träning! Rustica gjorde det bra också :)
Tessan red jag ut på, skrittade och travade. Hon kändes väldigt fin!! Alltid lika rolig att sitta upp på, hon passar mig perfekt i ridningen :)

Idag löshoppade vi remonterna också! Dom var duktiga allihopa! Vi pratade om vad som bedöms på protokollet vid bedömning av unghästar vid löshoppning och även om hur man tränar unghästen för att få det så bra som möjligt. Samt mer om hur det går till. Roligt var det iallafall :)

Bild: från tävlingen igår, eller snarare hemresan :)


Pursuit of happiness.

Igår var det ju tävling med Tethys! Hoppade 100 och 110 cm och hon var felfri i båda. Jätteduktig verkligen! Det var våran första tävling så det var roligt :)


Lucky ones

Igår, fredag, hade jag en lugn dag på KZ. Hade bl.a. Kroppsscanning på idrotten, väldigt intressant! T.ex. Min biologiska ålder är 14. Nöjd med det!

Hästarna hade en lugn dag. Tessan longerade jag, sen kom Jocke och Felicia ( ägarna) och hämtade hem henne. Idag åker jag efter och imorn ska jag tävla henne tillsammans med dem. Roligt!
Rustica promenerade bara, en bra bit :)

På kvällen kom Matilda och hälsade på. Hon gick i våran klass i ettan men slutade innan tvåan. Vi hade en lugn kväll på nya! Bra mysigt :)

Idag ska Rustica ridas igenom sen åker jag till Katrineholm :)


Lyx-torsdag!

Äntligen torsdag, dagen med en lektion-hoppning. Tessan gick idag och vi hoppade bl.a. Studs, relaterade avstånd och hinder med galoppbommar framför. Red sen en liten bana över dessa +fristående hinder. Tessan var väldigt duktig idag!! När vi höjde upp lite backade hon dock av lite för mycket i början och "frös till". Men det var bara de första sprången, då krävdes det bara lite mer skänkel så flöt det på sen igen! Nyttigt ändå att höja upp lite kände jag.

Rustica red jag på tågbanan. Red travbommar och på en 8-volt över en bock i galopp. Tränade på att hon skulle bära sig och vänta hela vägen fram till bocken. Det gick bra på böjt spår, sen gjorde jag spåret över bocken gradvis rakare och gjorde vikterna mer ovala så att jag kom på en längre, rakare anridning. Det är ju det som är svårt med henne nu, att hon ska vänta i balans under långa anridningar. Det blev bättre och bättre under passet med jag var inte helt nöjd förrän de absolut sista varven. Så det blir att träna vidare på det. Det gäller liksom att göra det för sitsen, för tar jag i handen så går hon bara emot och gör sig lång och flack. Försökte ändå att lirka lite i handen när hon inte lyssnade på sitsen och det funkade bra. Måste också hela tiden passa med skänklarna så att hon inte går ut med en bog eller ett bakben. Hon har en del sätt att komma undan på minsann! Jag är dock medveten om dem och nu är det bara att nöta!

Fler måsten än såhär hade jag inte idag! Jag och Tessi jobbade lite på vårat projektarbete också! Vi ska göra en plan för att starta upp ett stall från grunden, med allt vad det innebär! Stort men väldigt nyttigt och användbart! :)

Nu har jag precis kollat på en film med " grannarna" och nu ska jag sova! :)Million voices.

Onsdag betyder lång dag på KZ! Även fast dagen är lång så är det bara fyra lektioner, vilket gör att den känns kortare tycker jag. Vi fick dessutom skjuts hem så vi var hemma rätt tidigt, ca halv fem tror jag..

Idag red jag ut på Rustica med Elin och Moa. Vi red Löten-rundan i skritt och trav, det tar ca 1,5 timme. Vi hade det väldigt bra och Stickan var fin! Nu kändes hon bättre på marken igen så jag var nöjd :) mjuk och bärig!

Tessan fick sin "vilodag" idag. Dvs promenader. Hästen är för övrigt född till att bli fotomodell! Det är väldigt enkelt att fota henne då hon står stilla när jag ber henne om det och hon har spetsade öron jämt! Och så är hon vacker förstås :) Den här bilden är från stallplan nu på kvällen.


Tuesday!

Idag har Rustica hopptränat för A-C! Vi hoppade en liten bana utan stigbylgar och la in extra galoppsprång överallt! Väldigt nyttigt och precis rätt i tiden! Nu börjar ju inomhussäsongen och jag tyckte ju att det var lite svårare på tävlingen i helgen. Vi jobbade alltså idag med sitsen, positionen och balansen för att kunna inverka i en kortare galopp. Banan bestod mest av relaterade avstånd på normala 6-8 språng, men vi skulle alltså lägga in 1-2 extrasprång överallt. Red också över bockar med 2 språng mellan varje på långsidan för att hitta rytmen.
Stickan var inte riktigt lika fin på marken som igår, jag fick kämpa lite mer i början, men runt banan var hon super! I början hoppade hon knappt utan "klev" över hindrena som hon gärna gör när det är lågt. Jag ska då försöka engagera mera, fortfarande i balans och eftergift, samt ge mera eftergift språnget. Då blev det mycket bättre!
I slutet red vi banan med stigbyglar igen och lite högre. Hon väntade väldigt fint på alla distanser då!

Tessan red jag ut på idag. Skrittade mycket och tog även ett varv i galopp runt galoppbanan vid slottet. Det var jag, Moa och Hanna som red. Tessan var väldigt modig och fick gå först under tunneln och över broarna! Hon är så söt, för hon tittar väldigt ofta på läskiga saker (som en prasslig plasthög idag) men hon går ändå om jag ber henne. Försiktig men modig!

Annars så har vi haft Arbete med häst-lektion och dressyrdemo idag, tema takt och gångarter. Jag var även med när de jobbade med remontrarna, unghästarna, som idag longerades. Väldigt kul med unghästar! :)

Två från idag: Kungsgårdsridhuset i kvällsmörkret och Elin som kopierade sig själv i kopiatorn!


Dressyrdag!

Idag har jag trimmat båda hästarna med hjälp av Linda. Rustica red jag på lektion för henne på förmiddagen. Vi jobbade lösgörande, flyttade för skänkeln hit och dit, gjorde volter osv. Rustica var jättefin idag!! Guldstjärna :)
Tessan red jag på stallplan på eftermiddagen. Linda hjälpte mig lite med henne också. Flyttade undan skänklarna med henne också, samt gjorde övergångar och tempoväxlingar. Hon har ju ganska lätt för sig, men det är mycket styrka som ska till! Såklart, hon är ju fem :) hon var också väldigt duktig idag! Bra dag! :)

Annars så har jag pysslat rätt mycket i stallet idag. Med hästarna och utrustningen och så. Fixade hagen också, la grus på några ställen där det var lerigt. Riktigt tungt var det, som jag kämpade haha! Skönt att ha det gjort :)
Har också haft det riktigt kul med vännerna, hur ska jag klara mig utan dessa underbara människor i framtiden?? Jaja det är ett senare problem :)

RGB kommer snart till strömsholm! Han var ju här för två år sen också och jag kan garantera att hans clinics är sevärda!2/9 2012

 

Mitt hjärta


Wide awake.

Igår var det då tävling. Första inomhus, en 130. Det var väldigt ovant. Det var så trångt överallt och ett nytt tempo dessutom. Plus att stickan har tagit det väldigt lugnt i veckan, lite otrimmad och övertaggad var hon. Rundan hade väl sina highlights, men till slut blev det 12 fel +ett tidsfel. Får träna lite mer banor inomhus och komma igen, det var absolut ingen katastrof :)
Hade sen en jättebra kväll hemma i byn! Idag har Stickan gått i stor gräshage och galopperat och skrittat i skogen. Lite motivation för henne, hon trivdes! :) snart ska vi åka tillbaka till Strömsholm. På tessans schema står det longering idag :)


Spirit indestructible.

Igår, fredag, var det friluftsdag med kantzowska. Hela skolan var då på österängarna nere vid slottet och tävlade i massa olika grenar som pilkastning, dragkamp, irländsk julafton (snurra & springa) och trebensstafett ( två personer knyter fast sig med ena benet så att man springer tillsammans på tre ben). Sen avslutades det med fotboll. Vilka vann totalt då? Jo, VI! och då ska det tilläggas att vi är enda tjejklassen, alla andra klasser är rena killklasser. Smr-ettorna och -tvåorna är ju såklart också mest tjejer men dom var inte med av nån anledning. Våran klass är så himla underbar när det gäller sånahär grejer! Förra året vann vi ju insparken på Strömsholm före alla andra kurser och klasser. Vi samarbetar verkligen och kör järnet!! Då blir det ju så himla kul också :)

Efteråt så skrittade jag ut på Tessan tillsammans med Moa. Vi skrittade av bra stund!
Sen trimmade jag Rustica på tågbanan, hade olika bomövningar och lite så. Det gick väldigt bra men hon var superpigg! Hon har ju tagit det lugnt några dagar efter skoningen.

Nu sitter jag i bilen påväg på tävling med henne. Tessan red jag på tågbanan på förmiddagen. Red bomövningar med henne också och hon var duktig!! Det är en stor utebanan med mycket att titta på så lite fundersam var hon, men sen lugnade hon sig :)


Happy days!

Tessan gick ju som sagt banhoppning idag för A-C och Daniel. Det gick hur bra som helst! Det känns som att vi har lärt känna varandra helt trots att jag bara har ridit henne tre gånger, jag har aldrig känt så med någon annan häst! Tränarna var också nöjda och glada så det var jättekul! :) Jag är så glad att jag har fått möjlighet att ha henne.
Stickan var också mycket bättre idag. Hon promenerade bara men såg ut precis som vanligt igen! Skönt. :)
Firade att livet är så bra just nu med en fika på markan tillsammans med kompisarna, det var mysigt det :)


Lugn dag!

Idag har jag ju som sagt inget mer än hoppträning på schemat. Eftersom att Rustica var ömfotad igår så får Tessan gå då! Vi ska hoppa lite bana :)
Nu på morgonen har jag pysslat i stallet som vanligt. Promenader och hagsläpp :) Nu ligger jag och gör mest ingenting för ovanlighetens skull! 
Bjuder på lite hästfolkshumor ;)
 

Wednesday!

Efter skolan blev det såklart stallet! Tessan promenerade idag, hon fick ta det lugnt efter träningen igår. Hon har nog dessutom en massa nya intryck att ta in ändå! Det är viktigt att komma ihåg att hon är ung :) hon promenerade iallafall ett bra tag både imorse och nu ikväll.
Jag promenerar med hästarna nästan varje dag, är iallafall mån om att dom ska bli ordentligt stimulerade varje dag. Jag tycker det är viktigt då hagarna här inte är så stora. Varje dag går mina hästar i hage, rids/longeras och promeneras en eller två gånger ( en extra gång om de inte rids eller longeras). Jag ger dom också halm utöver hösilaget så dom har alltid något att tugga på i boxen.

Rustica skulle jag trimma, men hon var öm i hovarna efter skoningen igår. Är iallafall 99% säker på att det är det som spökar. Så hon fick bara skritta..Tråkigt, men om det är skoningen som jag tror så går det snart över! Red då med Elin och jag fick hoppa upp på hennes häst lite! Den stora fuxen. Hästen var huur härlig som helst! Vilken känsla!

Nu ligger jag och pluggar körkortsteori. Har umgåtts med kompisarna en del ikväll, så nu är det lite sent. Men det gör inget för jag har inget mer än hoppträning på schemat imorn! Hur underbart? :)
En bild på snygga Tessan och en bild från kvällens ritt på Rustica, i ljuset på stallplan. Elin syns också i bild ;)


Kantzowska.

Idag är vi på KZ. Sköt nyss pilbåge på religionslektionen. Konstigt samband men ändå!
Innan skolan var jag i stallet och mockade, promenerade och släppte ut i hagar.
Nu har vi iallafall dagens sista lektion, sen ska jag hem och rida! :)


Tethys!

Idag har jag tränat markarbete på den stora nyheten själv! Hästen Tethys marblesienne ( även kallad Tessan) som jag ska ha här på Strömsholm och rida fr.o.m. nu :) Ägare är fam. Wallenberg. Hon är ett franskt sto född -07. Vi hämtade hit henne igår kväll och hon har skött sig så bra hittills! Hon är väldigt vaken och pigg och är med hela tiden. Hon passar mig väldigt bra i ridningen, hon är känslig, lyhörd och väldigt bra i psyket! Det här ska bli så kul :)
Idag på träningen red vi små banor över bockar, med relaterade avstånd, svängar hit och dit osv. Väldigt bra träning! Jag hittade lite knappar på hästen och det var väldigt roligt :)
Red för Anna-Clara med Elin, som också fick hit en ny häst igår, en stor fuxvalack! Så de nya fuxarna gick tillsammans ;)
Rustica och Rocksina skrittade ut på långtur idag, dom var nöjda :)
Här har vi henne, Tethys:


Det rullar på!

..bättre än nånsin! :) tävlingen gick för himla bra egentligen! Först en 120 bed.winning round dvs de bästa går till
Omhoppning. Red felfritt i grunden, och sen satsade jag rätt rejält i omhoppningen. Vände innanför där det gick och tog alla svängar jag ville! Rev dock ett hinder, andra hindret i en räcke-räcke kombination. Annars superfin häst och rätt bra tid! I 130:n sen var hon ju såklart lite trött efter två rundor men hon gjorde det ändå väldigt bra! Banan var på 11 hinder, 14 språng. Fick två nedslag. Först in i en kombination, hinder nr 3, och sen sista hindret. Jag är mer nöjd med den rundan än 120:n, så väljer att inte bry mig så mycket om nedslagen. Nästa helg går hon bara en 130, ska bli kul då att se hur hon klarar det med krafterna kvar!! Ska bli kul! :)


Idag har jag ridit dressyr för Linda på rocksina och det gick rätt bra till slut :) fick kämpa lite men det gav resultat! Rustica joggade jag bara på tågbanan, den stora utebanan. Hon kändes fräsch :)

Har en väldigt spännande nyhet på gång, men den skriver jag om imorn! Måste bara få klartecken att det är okej att skriva om det i bloggen först :) tills dess- god natt!


We think too much!

Nu är vi påväg! Ska till en tävling i Kumla och hoppa 120 & 130 men Rustica. Det är flera strömsholmare som ska dit, kommer bli så kul! :)


Imperfection is beauty.

Vi hade väldigt kul igår, mina polare & jag! Idag har jag dock tagit det lugnare. Trimmade både Rocksina & Rustica i Kungsgårdsridhuset. Kollade av lösgjordheten och lydnaden. Det gick helt okej med båda :) Inte mer än så, men det kan ju inte gå jättebra jämt.
Ikväll ska jag sova tidigt och ta igen en del timmars sömn! Imorn är det tävling men vi behöver inte åka förrän vid 11 :)
Rustica & Rocksina i Centrum ♥

RSS 2.0