C'est la vie.

Idag åkte vi in till KZ och hade 1 st lektion.. Vi skulle ha haft idrott också men den blev inställd pga vädret ;) Det regnar idag och det är sånt där höstväder som man vanligtvis blir deprimerad av.. Men jag har sånt flyt just nu att jag inte kan vara annat än glad!
När vi kom hem red jag ut med Jonna, Moa, Hanna & Maya. Vi skrittade till slottet och på galoppbanan runt stora gräsbanan där.


Ikväll ska vi ut och ha det kul. Ett stort gäng, blir nog hur roligt som helst :)


glory days.

Åhåå vad jag mår bra just nu!
Den här dagen har handlat 100% om hoppning. På förmiddagen var det två demon där hopplärarna gick igenom hoppning strömsholmsmetoden, från början till slut och visade på sina hästar och skolhästar. Såklart har jag hört det mesta förut men det är alltid bra att bli påmind och repetera. Dessutom blir man sådär härligt sprängfylld med inspiration och motivation! På eftermiddagen var det hoppträning och det gick såå bra!! Vi gjorde några serier som 5 galoppbommar-oxer, 5 1/2:an och studsserier över hinder och bommar. Jag tänkte på det där med sitsen från i tisdags och fick till en riktigt bra känsla! Splendid!
Nu ligger jag och kollar på film och har det bra. :)
Två från igårkväll.

to the top of the world.

Idag var en bra dag!! Lång KZ-dag visserligen men jag skrattade mycket så tiden gick fort. Sen har jag skrattat ännu mer med mina fina vänner. Jag skrittade ut i solnedgången med elin. I typ 1,5 timme. Vi pratade och mådde bra. Sen har jag skrattat med mina fina vänner på boendet. Som vanligt blev det lite för sent men det gjorde ingenting. Livet leker!
 

2nd day of 2nd week

( det här inlägget skulle ha publicerats igår)
Idag har varit en riktigt bra dag! Jag har varit så glad! Hela förmiddagen gick åt till två dressyr-demon. Gick igenom sitsen och utbildningsskalan, mycket repetition för oss såklart men muy intressanto!

På eftermiddagen hade vi sitsträning på lina och det var en väldigt bra och lärorik lektion!! Jag ska tänka på: att lägga vikten mer på utsidan av foten och knät så att underskänkeln kommer intill mer och knät bara ligger avslappnat intill, att följa med mer, vara med mer med överlivet och bara sitta emot starkt när det behövs ( i halvhalter bl.a.), lyfta upp bröstkorgen utan att svanka och tänka på att händerna inte ska komma för nära mig utan vara lite längre fram. Vi tränade på detta och en del andra övningar i alla gångarter, samt över en bock. När jag klarade av det så kändes Stickan helt fantastisk! Hon lyssnade på min sits och var avslappnad i balans. Magic!

På kvällen åkte vi in till Västerås och gick på bio, tessi bjöd mig, underbar som hon är! Hade en jätterolig kväll! När jag kom hem umgicks jag med dom grymma människorna jag bor med så klockan sprang iväg lite, man vad gör det om hundra år? :)
Bilder från dressyrdemot, kungsgårdsstallet och -ridhuset i morgonsolen :)


Lights will guide you home.

Hej hopp i lingonskogen! idag är det måndag och redan vecka nr 2. På måndagar är det dressyr för Linda som gäller för SportHopp. Vi red i kungs och jobbade mycket med lösgjordhet och lydnad, samt att ha koll på båda bakbenen ordentligt. Mycket grunder alltså. Vi red på volter, sidvärts, övergångar m.m. Det gick rätt bra och Linda tyckte att det var stor skillnad på Stickan sen i våras, så det var ju kul att höra! Framför allt så känner jag att vi har lärt känna varandra mycket mer!
Idag var det klarblå himmel och sol hela dagen, och det är ju Augusti. Tror ni det var varmt eller? Tänk om! Det var riktigt höstkallt! Täckjacksvästen på! Men det gör inte så mycket :) Rätt mysigt.
 
På eftermiddagen hade vi historia, vilket mest blev en sagostund. Först av våran lärare Per och i "pausen" underhöll Hanna oss med en saga som innehöll allt från en prinsessa till ett kokat ägg och allt därimellan.. 
 
Nu på kvällen har jag umgåtts med en hel hög roliga pojkar och flickor på Nya plugghästen som ett av grannboendena heter. Elin bakade till oss och vi kollade på Scary Movie bl.a. Och jag mådde så bra. Härliga kompisar!  
Några av dom- Jossan, Hanna, Jonna & Moa. Såhär seriösa brukar dom inte se ut.. Skumt ;)
Förresten, jag vet att de senaste inläggen har sett väldigt konstiga ut.. Det blir något knas när jag uppdaterar från mobilen.. Har fixat till det nu och ska försöka lista ut varför det blir så :)
Och med det säger jag god natt!
 

Hur man livar upp måndagar!

Kvastflygning, kvastridning och annat konstigt på stalltjänsten idag :)


Pictures.

Bild 1: våran gång i stallet från insidan.
Bild 2:  boxskylt 
Bild 3: mina fina, Tessi och rocksina
Bild 4: Rustica i sin box
:D


the show goes on.

Nu är första veckan avklarad! Den här söndagen tillbringade jag, som så många andra, i stallet såklart! Jag och Jonna red ut till slottet. Vi galopperade på galoppbanan framför slottet några varv. Sen joggade vi till Löten, där det nu har flyttat in körhästar och islandshästar(?), och tillbaka. Stickan var fin och lydig! Fina hästen. När vi kom tillbaka fick hon bada och sola, det uppskattades ;) 
För övrigt hade jag stalltjänst idag, morgon, lunch och eftermiddag. Inte alls jobbigt, känns lyxigt! Ändå är det här den "tuffaste" veckan, men helgstalltjänst, alla stalltjänster i veckan och dagelevsvecka dvs. att man har extra ansvar. 
Tänkte att jag skulle ladda upp några bilder från idag, men nu är internet så himla segt att jag får sitta uppe hela natten om jag ska göra det, så jag gör det imorn istället :) God natt!!

Weekend!

Fredag betyder KZ igen så där var vi. Vi har jättesköna fredagar, bara tre lektioner varav en är idrott. Dock så kommer vi ha unghästlektion på morgonen innan vi åker in till Hallstahammar från och med nästa vecka så då blir det nog lite stressigt ändå!
Tjejerna i idrottshallen idag:
Våran fiina planering av höstens idrottslektioner! Vi ska prova på mycket nytt och jag tror att det blir hur kul som helst! :)

Efter skolan var red dags för ridning! Red Stickan i Kungsridhuset med Moa och Hanna, två av mina bästa vänner. Dom bloggar också, på adressen sportdressyr.blogg.se! Jag jobbade iallafall mycket basic och fokuserade mycket på lösgjordheten och lydigheten. Det gick bra!
På kvällen gick vi ut och åt i Västerås, jag och mina bästa kompisar här på Strömsholm! Det var huur kul och mysigt som helst, dom är ju bara för underbara! Det hela slutade iallafall med en spontan utgång vilket var väldigt roligt. 
Idag, lördag, skrittade och joggade jag Stickan i skogen. Red runt träd, över nedfallna träd, klättrade och använde mig av naturen så bra jag kunde! Hon blev så fin! Framåtbjudningen fick jag ju på köpet!
På eftermiddagen provred jag två fina hästar och en av dem kommer troligtvis att komma till mig på Strömsholm inom en snar framtid! På foder. Men mer om det när allt är klart!
Som ni förstår så går livet lite sådär i 180 just nu, men det här var de senaste två dagarna i korta drag. Livet är härligt just nu!
 

Presentation :)

Tänkte dra en kort presentation av mig, mina hästar och mitt liv i det stora hela såhär i början av det här blogg- och skolåret! :)
Jag heter Sofia Sundqvist, precis 18 år fyllda och jag kommer från Vingåker/Katrineholm. Jag bor där på en gård med min mamma, pappa, lillebror och djuren. Jag går mitt sista år på Ridsportgymnasiet Strömsholm med inriktning SportHopp, och därför bor jag på Strömsholm under terminerna.
Jag har för tillfället två hästar. Rustica, som är min bästa häst och som jag precis har börjat tävla 130-klasser på. Henne har jag haft sen i Februari. Hon är en häst med otroligt bra psyke, att hon dessutom passar mig väldigt bra rent ridmässigt gör ju inte saken sämre. Jag lär mig och kommer att lära mig väldigt mycket på denna häst! Hon är 11 år gammal, Holsteiner e: Raphael- Spitzweg.
Jag och Rustica, även kallad Stickan:
Min andra häst heter Rocksina och henne har jag haft sen Februari 2010. Jag har alltså haft med henne till Strömsholm sen ettan. Hon är en väldigt speciell häst, hon har massor av kapacitet egentligen men hon är lite för försiktig av sig för att kunna visa det än. Våran väg har varit lång. Vi köpte henne i Tyskland och hon var väldigt svår för mig i början. Förra hösten var vi tvungna att operera bort en lös benbit som hade börjat flytta på sig i ett bakknä. Rehabiliteringen tog väldigt lång tid men nu är hon helt frisk och fräsch! Just nu, från skolstarten så har jag lånat ut henne till en kompis som också går SportHopp p.g.a. att hon har fått problem med hästen som hon egentligen skulle ha i utbildningen. Rocksina är Westfahler e:Rockwell-Pilot och hittills har jag tävlat 115 på henne.
Jag och Rocksina, även kallad Rockan:
Jag har ridit sen jag var väldigt liten och jag har haft en rad olika ponnyer och hästar som jag har tävlat hoppning på under alla år. Efter gymnasietiden siktar jag på att jobba med hästar. Gärna utomlands till en början. Jag vill tävla hoppning på högsta nivå och jag tänker jobba så hårt jag kan för att nå dit. Hur lång tid det än tar!
Jag och min första storhäst Top Gun, 154 cm hög. Världens bästa första häst.
Jag och ett litet tokigt rödhårigt ponnysto jag en gång ägde.
Det var mitt hästliv lite kortfattat, mer om mig kommer ni att få veta under årets gång. Om ni väljer att följa den här bloggen dvs :)

Snabb uppdatering!

Idag har vi haft två lektioner- den unga hästens utbildning, då gick vi igenom utbildningen från föl till 3-åring. Sen hade vi hoppträning, och då hoppade vi lite bana och så. Det gick rätt bra :)
Hade även besiktning av hästarna för skolveterinär Nina. Det gick också bra!
Så har dagen sett ut i stort + stalltjänster :) Alltså en rätt lugn dag!
Nu ska jag snart gå och äta middag! Lateer!

Wednesday.

Idag gick vi våran första dag på KZ, alltså gymnasiet i Hallstahammar där vi har alla "normala" skol-ämnen. Den har gjort om väldigt mycket så vi kände oss lite vilsna haha.. Dom har stängt ner stora delar av skolan så nu är hela skolan i en del som vi aldrig har varit i förut. Känns lite som en ny skola.. Men det där ska vi nog klara av :) Vi går ju bara två dagar i veckan där, så vi klarar oss!
När vi kom hem så red jag ut med Jonna, Moa och Hanna. Vi skrittade bara, ner till slottet och runt lite där. Tog en dryg timme. Pratade massor om viktiga saker så det var härligt!!
Från vänster: Love (Hannas), Ture (Jonnas), Stickan, Lewis (Moas)
Nu på kvällen har vi suttit i soffan och pratat, alla på boendet. Det började med att vi skulle ha husmöte, men vi hade inte så mycket att säga så sen satt vi mest och pratade om allt möjligt :)
Det var mysigt och så, men nu måste jag sova! God natt! :)

Go your own way.

På eftermiddagen hade vi först uppstart av unghästkursen. I den ingår det alltså då inridning av den unga hästen, mest praktiskt. Det blir nog kul!
Sen hade vi träning, markarbete med Anna-Clara och Daniel. Det gick helt okej men jag är besviken på lite grejer som inte har med hästen eller mig att göra.. Hoppas att det löser sig så att jag kan fortsätta att utvecklas så som jag vill! Lite tungt just idag bara.. Det ska ju vara kul att träna!
På kvällen har vi umgåtts med våra kompisar som är härifrån, jag har knappt träffat dom på hela sommaren så det var kul! Träffade dom igår också men ändå :) Vi spelade fotboll mot några ettor och hade oss. Kul hade vi :)
Nu är det sängen! Hinner inte med något jättelångt inlägg idag heller!! Behöver min sömn mer ;) God natt!

Nothing to fear but fear itself.

Imorse började dagen då med fodring och stalltjänst 06.30- 08.00. Det tar ju alltså lite tid men det var inte alls mycket att göra! Vi kunde ta det lugnt. Jag börjar med min tuffaste vecka, som dagelev. Det innebär flest stalltjänster samt helg. Lika bra att ha det gjort nu i helgen när jag inte har någon tävling och ändå ska vara kvar här.
Nu har jag lite rast och snart ska jag gå upp till Röda ridhuset för lektion, ämnet Arbete med Häst :)
(Update: det här inlägget kom upp lite senare för det funkade inte så bra.. har nu varit på den lektionen och nu är det luunch :))
Lite bilder från stallet:
Stickan (Rustica) i stallet, från utsidan
Arbete utanför våran del av stallet, som alltså är byggt i två vinklade delar som en fyrkant runt centrumhuset.
En del av centrumhuset. Här finns skötplatser, spolspiltor, sadelkammare, toalett, kontor, hästsolarium mm.
"Våran" länga. Stickan står i box 2 och Rockan i box 3.

Första dagen på sista året.

Ja, jag tänkte ju då att jag skulle hinna blogga ordentligt nu ikväll. Så optimistiskt av mig. Nu är klockan 23.04 och jag ska vara i stallet 06.30 så något långt inlägg blir det inte :)
Idag har vi iallafall inte haft några lektioner, men det fanns saker att fördriva tiden med ändå kan jag lova. Har iallafall rätt bra koll i stallet nu, det är en hel del nytt! Trivs iallafall superbra i både stallet och på rummet än så länge! Allt är så fräscht och fint.
Jag tävlade ju igår, så idag joggade jag bara Rustica på stallplan, och så gick hon i skritten också. En lugn dag för hennes del helt enkelt. Hon sover nog gott inatt ändå för hon var lite orolig idag. Hon och Rocksina gick ute i hagen olika tider och dom blev faktiskt lite smått oroliga när dom inte var tillsammans. Men dom vänjer sig :)
Tessi red Rocksina för hon ska låna henne nu.. Kanske bara tills imorn, kanske veckan ut, kanske betydligt längre. Jag hade ju tänkt att hitta en till häst att ta hit och jag har väl lite på gång. Inget bestämt men vi får se hur det blir med hästar helt enkelt.
Annars så har vi haft uppstart av läsåret idag, gått igenom tusen saker och så. Någonstans där emellan hann jag gå till Sadelmakeriet med Rocksina och prova ut en ny hoppsadel också!
Det har iallafall varit väldigt roligt att träffa alla igen och man har ju en del att prata om!
Men nu ska jag sova, hoppas att jag hinner blogga mer imorn :)
Västra Plugghästen, där jag alltså bor nu!
Två rätt fula bilder på rummet, har ju toalett och hall också, men det tyckte jag inte var så värt att visa :)
Och för att kompensera det, en lite finare bild på mig och Rustica från en tävling på Hammarö i somras!
God natt! :)

Nu kör vi!

Så var det dags för skolstart och bloggstart igen! Är påväg till Strömsholm med Rocksina och Rustica nu. Det blev väldigt sent eftersom att jag tävlade Rustica idag i Nyköping. Det har alltså varit en lång med bra dag idag! Var felfri och kom trea i 120 och hade två nedslag i 130, i princip min första 130. Som tur är så har vi redan varit på Strömsholm och förberett lite, så vi har inte supermycket att göra när vi kommer fram.  Jag kommer dock inte hinna blogga ikväll, men imorn kommer ett långt inlägg om sommaren och hösten jag har framför mig. Vi hörs imorn! 

RSS 2.0