Closing Time.

Dåligt med dom senaste dagarna: På onsdagskvällen blev jag helt rödflammig på överkroppen och fick hjärtklappning. Blev en låång natt och på torsdagen åkte jag hem med mamma och pappa till vingåker och el vårdcentralo. Fick konstaterad lunginflammation, hostmedicin som gör så att jag börjar hosta (..?), penicillin i tablettform ( fobi för flytande penicillin sedan barndomen..) samt under en halvtimme inhalera något som inte gjorde någon nytta, det gav mig bara hjärtklappning, yrsel och bortdomnade händer. Tyckte att febern hade gått ner massor, och det konstaterades att den låg på 39.2. Hade varit kul att veta vad jag har haft dom senaste dagarna!!
Bra med dom senaste dagarna: Anledningen till att mamma och pappa var på Strömsholm på torsdagen var ett återbesök på kliniken med Rocksina. Jag hade ju somsagt inte så stora förhoppningar, men joodå! Helt ren var hon och färdig att sätta i träning. Långsamt förstås men ändå!! Hittar dom ingen hälta på den kliniken så finns det ingen hälta att hitta!

Grupparbete RSG2- Häst, Ryttare, Hingst- Worldcup level.

Jobbigare skoluppgifter har man ju varit med om...
Åh, du jobbiga skolgång..!

Runner Runner.

OKEJ, senaste dagarna har jag inte rört mig så långt från sängen. Blev smällsjuk på måndagen. Somnade direkt när jag kom hem och sov i 17 timmar. Mamma kom hit på kvällen och tog hand om hästen och mig. Jag var i princip helt väck. Kommer inte ihåg sist jag var såhär sjuk..! Har världens bästa vänner och mamma som hjälper mig så mycket. Pappa också såklart, fast på avstånd.
Nu såhär på onsdagskvällen börjar jag bli människa igen. Ska vara ledig imorn också iallafall. Fast imorn händer spännande saker ändå. Rocksina ska på återbesök på kliniken. Fast jag är väl inte alltför optimistisk...
Nu- vatten och sömn!!

Into the rush.

Kaos på förmiddagen! Hade ju stalltjänst och fick veta igår kväll att jag skulle visa Blues inför dagens Ridskolemästerskap i hoppning. Men det gick att pussla ihop ändå, även fast det blev lite spring hit och dit. Blues är en Hippologhäst, 11 år och valack. e: Feliciano-Electro. Hip Hop's helbror faktiskt! Han var stark och blev lite stressad inne på banan med publik och så. Vi fick också hoppa på ström, vilket inte alltid är helt enkelt. Men det var kul ändå och ja, visad blev han ju :)
Förutom det har jag haft stalltjänster hela dagen, promenerat och fixat med L och ja, jag har gått och blivit sjuk också. Ont i hela kroppen och feberkänsla. Firade att helgstalltjänsten var över med glass, choklad och fanta... Kanske var det lite för att jag tyckte synd om mig själv som var så sjuuk så sjuk. Haha :) Imorgon är det KZ! G'night!

Different City.

Visade Ontario EL inför dagens ridskolemästerskap. Det är alltså ryttare från flera olika ridskolor runt om i landet som tävlar i hoppning och dressyr här på strömsholm under helgen. Idag var det dressyr. Vi var såå fina med vita lindor och shabrak, knoppar och ja, uppfixade som tusan :) Visade hästarna i alla tre gångarter och på eftermiddagen så sprang som galna älgar mellan röda ridhuset och röda stallet med hästar åt ryttarna. Eller ja, galna kanske vi inte var ändå :) Hade också stalltjänst idag, så det har varit fullt upp! Tar ju hand om L i gäst också, hästen som förhoppningsvis blir min!
Imorgon blir det troligtvis ännu mera fullt upp. Fler stalltjänster har jag. Ska också visa hästen Blues inför hoppningen. Det är hippologernas häst så jag vet inget mer om den än att den är stor. Väldigt stor. Har ju faktiskt iofs sett den hoppa under elittävlingarna också. På kändishoppningen eller vad man ska kalla det. Showen på kvällen iallafall. Då såg den fin ut :)
Nu äre sova som gäller, som alltid när jag har bloggat :) God natt!
Rocksina som föl. Pluttan, blev så rörd när jag såg den här bilden första gången kommer jag ihåg :)

I know you're right behind me.

Fredagen blev bra! Red ut imorse, kallt med riktigt fint var det :) Hade även Nina-lektion som alltid är lika kul. Kvinnan är ju grym! På kvällen blev det Jensen's Böfhus i Västerås med tjejerna, hela 9 st var vi :)
Jag och Jossan!
Tänkte även visa hur det kan se ut bakom kulisserna i den stonecold verklighet vi lever i på detta elevhem. OBS! Varnar känsliga läsare!
Kommentar överflödig...
Helgen blir iallafall fartfylld och så, helgstalltjänst och ridskolemästerskap- woop!

Kill 'em with your kindness.

Vilken vecka! Vad fort det gick.. What's up whit att veckorna bara flyger iväg liksom? Fredag imorn och vad betyder det? Jo, i mitt fall middag i Västerås på bästa Jensen's med bästa tjejerna.
Nu kanske ni undrar vad den stora grejen som hände i veckan var. Jo, har hittat min drömhäst och vill köpa den. Så går den inte igenom besiktningen till 100 %.. Fortsättning följer! Börjar bara bli lite less på alla trasiga hästar..! Återbesök med Rocksina om en vecka är det också!
Ridningen i veckan har väl inte varit alltför speciell. Tur ändå att jag får rida skolhästar, annars hade jag stått helt utan häst att rida på. Är dock tråkigt att jag har missat hela hösten vad det gäller tävlandet och utveckling tillsammans med en häst..
Men ja, nu ska jag sova. Hoppning imorn på förmiddagen, kör baraaa.

There's no giving in.

Det händer väldigt mycket just nu. Jag lever i en dröm! Imorgon på förmiddagen får jag veta om denna drömmen blir sann eller om det stannar vid att vara just en dröm. Håller tummarna! Avslöjar imorgon vad det är jag snackar om. Det jag kan berätta nu är att jag var på KZ idag igen :) Alla är verkligen fulla av kraft efter lovet. Kanske lite FÖR energiska..
I rest my case...

Håller tummarna!

Är ju då tillbaka på Strömsholm och ja, det har hänt en hel del i helgen! Vad kommer jag nog att avslöja på onsdag, om allt går vägen! Hoppas, hoppas, hoppas. Idag var det KZ iallafall, tror alla hade lite nya krafter efter lovet, glada miner! Även fast jag inte direkt var den enda som jobbade på lovet.. Men nu kan jag faktiskt inte skriva så mycket mer just nu, drar och sover lite istället. Good night ppl!

They don't even know you, all they see is scars.

Idag fick jag äntligen lite hårdare träning. Fick rida fina Casano och Linda sa att jag inte fick gå av hästryggen innan jag hade fått honom i en låg, stadig form! Precis så vill jag träna! Fick försöka och försöka och fixa och dona tills det föll på plats! Superhärligt :) I övrigt har jag ridit ut Lillen och lite sånt där vanligt! Dagen avslutades med fix inför imorgon då en del av hästarna ska tävla. I början av veckan visste dom inte riktigt om det skulle bli i Wien eller i Södertälje( tror det var södertälje haha...) Det blev i vilket fall det sistnämnda :)

=)

Anledningen till att det bjöds på tårta i måndags:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=4785501
Clara ( Chausett Polo)
Läste också nyss på Svenska ridsportförbundets hemsida att Linda får rida i Globen i år! Tillsammans med bl.a. En viss Jens.. :) Kul!!

Castle made of sand.

Dagens höjdpunkt, men även dagens kämpigaste stund var att Linda hjälpte mig en stund med Clara. Fick kämpa på bra ordentligt, eftersom att hon är stor och rätt svår, inte minst nu när hon testade mig! Men det var precis vad jag har längtat efter- att få kämpa på hästryggen :) För övrigt har även den här dagen glidit förbi smärtfritt! Kanske inte har en av topp 10 intressantaste bloggarna för tillfället, men det blir lätt så när man är utan häst! Ska dock kolla på 3 st i helgen, spännande utav bara.. den  :)

Days of our lives.

Den här dagen har också rullat på bra! Red ungefär likadant som igår, Kalle gick ett lättare pass i ridhuset igen. Jobbade med samma saker, och det gick bättre idag. Framförallt i galoppen. Hur härligt som helst, han har ett sånt himla tryck i galoppen! Helt stört :) Sen så är han ju inte så himla liten heller haha..
För övrigt så har linda och Thunderbird fotats med spikmattstäcke i stallet och Kalle och 3-åringen Rut pajade staketet i hagen. Hehee nej men annars en helt vanlig dag :)
Fin kväll blev det iallafall :)

Levels.

Dag ett avklarad på Stall Heed! Red ut på Lillen (Cerrado Z) och Clara ( Chausette Polo) och efter det red jag Kalle ( Columbus H) med Linda, som red Bibbi ( Bee Wonderful), ett lätt pass i ridhuset. Riktigt roligt att vara här igen! Det är lättare att komma in i arbetet den här gången. Dels för att jag vet hur det mesta funkar, men också för att jag kommer direkt från Strömsholm. Sist gick jag ju från att ha sommarlov till att jobba 7-17, vilket är en ganska stor omställning. Nu ska jag snart sova så att jag orkar imorgon också :)
Sist hade jag ju med mig den här snyggingen, saknar!

Höstlov.

Den här veckan har jag höstlov! Det kommer jag att tillbringa hos Linda Heed! Var ju här i somras och ja, nu fick jag komma tillbaka :) Har installerat mig i huset och börjar imorn vid 7! Hur kul som helst! :)

Hickstead.

Satt som ett frågetecken hemma i soffan! Vilken chock för alla inblandade! Tragiskt.
http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning_/Nyheter/2011/11/HicksteadavledpabananiVerona/

Checkpoint.

Och så blev det höstlov! Vad fort det har gått! Idag avslutade vi med att rida programridning för Agneta. Jag är supernöjd med mina 67% och 6:a i klassen! Spände mig lite väl mycket men, det går frammåt för min del! Är fortfarande glad över resultatet i hoppningen också :)
Nu ska jag packa väskorna och åka hem! Härligt!
Har blivit lite sådär med bilduppdateringen på sistone, här kommer lite bilder från den senaste tiden!
Jossan sugs upp i tratten på NKn.
Jossan och jag försökte grilla under elittävlingarna.......
Sett på Hemköp i Kolbäck! Det gäller att vara tydlig ;)
Rockan myser i solariet!
'
Lovisa! Och lite elin ;)
Dresscode i stallet..? Jossan, Lova, Tessi.
Myyskväll!
Jag och Pyret!
Nu hinner jag inte mer just nu, fortsättning följer!!

Failure is success if we learn from it.

Idag red vi ut med hela klassen på förmiddagen. Jag hade Aragon igen, bästa hästen! Satt bara och njööööt! På eftermiddagen kollade vi på en film om säkerhet, kommer inte ihåg vad den hette men den är från Svenska Ridsportförbundet och delvis inspelad här på Strömsholm! Kände igen våra fina skolhästar och våran fd dressyrlärare Agneta!
På kvällen åkte Rocksina hem! Imorgon följer jag efter :) Det var även dressyrtävling hör på kvällen, så jag har suttit och kollat på massa fina hästar!
En av våra skolhästar, Blue Nun ( Smulan). Anna-Clara tog bilden i onsdags på banhoppningen!
Nu ska jag plugga på ett dressyrprogram som jag ska rida imorgon, sen är den sängen!

Titanium.

Idag var det banhoppning med stilbedömning på förmiddagen. Som en liten träningstävling. Hade Prins Aragon och hade för himla roligt! Fick klassens högsta poäng, lycklig tjej!!
Kul att känna på själva tävlingsupplägget lite. Vill ut nu! Men är hästlös. Rocksina var på återbesök igår, och vi kom väl inte så långt. Tillbaka den 24e. Känns som att det kommer ta tid!

Figure it out.

Igår blev det inget bloggande, hade nämnligen myskväll med tjejerna :). Platsen var Stora Åsvillan och på schemat stog tacos och skräckfilm! Blev sent då vi är bra på att prata. Mycket. Blev en riktigt härlig kväll iallafall! Gick sen hem genom den mörka skogen med magen full av polly och huvudet fullt av bilder från filmen..!
Igår på dagen red jag dressyr på Evelina, som jag ska ha på programridningen på fredag. Jobbade mycket lösgörande, många volter och mycket sidförande. Gick bra! Känns bättre inför fredag nu.
Idag var det hoppning i Röda på Aragon för min del. Så himla rolig häst! Bara njöt! Tränade lydnad, vilket behövdes på våra busiga och pigga skolhästar! Ferrari-varning ;) Vi gjorde iallafall många halter och framdelsvändningar innan och efter hinder. På kvällen var det pay n' jump i Röda ridhuset och sen stod banan kvar. För imorn ska vi ha stilhoppning! Hoppas Aragon är lika taggad som jag.. :)
Nu ska jag sova och ta igen timmarna jag missade förra natten... God natt!

RSS 2.0