Free fallin'

Idag hade vi hand om intagningsprovet igen, med ett nytt gäng nollor ( blivande ettor.. Hehe) hade också föreningskunskap i en sal som har fönster ut mot röda ridhuset där
Daniel och Jens tränade på Sylve Söderstrand. Det var svårt att avgöra vilket som var mest intressant när vi kom in på hur man ska hantera media, journalister och sponsorer på ett sätt som gynnar ridsporten samtidigt som dom hoppade för fullt i ridhuset.. Jag satt vid ett av fönstrena och försökte koncentrera mig på både och, gick hyffsat ;)
Rustica tränade jag för Linda på idag. Hon tyckte att det hade blivit mycket bättre sen sist och vi kunde ta ett steg vidare :) kul, kul!
Nu på kvällen tog jag och Jossan en trip ner till Östra Plugghästen där Linda väntade med skräckfilm, godis, popcorn, chips och nötter. Det tyckte jag att jag förtjänade eftersom att jag både har sprungit en sväng och gymat idag :)
Nu ska jag sova, imorn har jag lite utav en sovmorgon :) nice!
Jag närmast och Jossan bakom mig. Smygtagen bild av Linda under skräckfilmen!


Ibland måste man knäcka några ägg för att göra en omelett.

Idag har vi då alltså hjälpt till med fixet runt de blivande ettorna och deras antagningsprov! På förmiddagen hjälpte vi dom att fixa hästarna och annat runt ridprovet. Väldigt roligt att kolla och inse att det händer väldigt mycket under en tid på Strömsholm! Att vi andra också såg ut sådär en gång..
Rustica red jag till slottet och sen joggade jag henne i ridhuset. Anna-Clara red också där så hon hjälpte mig lite. En av alla fördelar med Strömsholm, konstant tillgång till hjälp!
På kvällen pratade vi alltså med de blivande ettorna i vårat vardagsrum. Det var kul men dom var vääldigt blyga.. ;) Tror ändå dom fick bra info om det dom ville :)
Nu har jag suttit uppe altför länge med mina favorittjejer och -killar igen, men nu ska jag sovaaa :)

Det är fest nu, på röda röda röödaa!

Eller nej, vi ska bara umgås med blivande ettor som är här på prova-på och ridprov! :) vi ska samlas här och prata, dom ska få ställa frågor osv.
Husmor har köpt chips och saft ;)


You might be a big fish in a little pond.

Livet är bra underbart iallafall! Tränade för Jens idag på Tågbanan och det var superkul! Jag var lite orolig innan för jag kände att jag inte hade fått full koll på galoppen än. Men i uppvärmningen galopperade vi över bockar på volt och jag fick bra med beröm från Jens sida och jag kände själv för första gången att hon verkligen fattade vad jag menar! Vi jobbade mycket i lätt sits också och tränade på att kunna rida hästen i balans, oberoende av handen, och sen kunna ta tillbaka för sitsen.  Det är inte hundraprocentigt än, men vi jobbade tillsammans nu!
Sen hoppade vi bana med långa transportsträckor, bank, pulvermangrav, små vattengravar och även "vanliga hinder" bl.a. en linje med 7 galoppsprång oxer-räcke. Vi tränade på att ha kontroll i alla tempon, även i ett högre tempo som krävs inför utomhussäsongen. Det kändes att jag har tränat på galoppen hela veckan, det har gått framåt kände jag nu! Hur kul som helst!
För övrigt var det KZ-dag idag igen, och alla trodde det var måndag eftersom att vi var lediga igår. Hade boxercise på idrotten och det var kul. Annars en helt vanlig dag!

"Life in March?"

Idag är det måndag och vi var lediga från skolan! :) Istället var vi i Västerås och shoppade. Hade det riktigt bra och köpte en vårjacka, svarta jeans, skjorta, tröja, bustier, scarf och en donken-menu. Det var nog allt för att vara exakt hehe..
På kvällen hoppade jag Elins häst Coriograf ( Affe) eftersom att hon är sjuk. Jag red han en gång förra veckan också och jag tycker att han är jätterolig :) Hoppade studs, bockar på volt och även några enkelhinder.
Hoppade Rustica också. Försökte få henne att hoppa mer rakt, men det gick sådär. Hon hoppar antingen rakt eller med tryck just nu.. Men hon ska stärkas så att hon orkar med att hoppa både rakt och med bra bakbensaktivitet samtidigt. Kom iallafall en liten bit på vägen idag! Imorgon är det Jens-träning!
Det här, mina vänner, är äkta stall-lycka! När man inser att man inte behöver krångla med att öppna en ny pall spån eftersom att det finns en enda spånbal kvar, ämnad till just dig. Jag vet inte om det framgår på bilden hur höga och överdrivet inplastade dom är men, dom är dryga att öppna...
Och med dom orden säger jag god natt ;)

Sunny sunday.

Idag red jag Rustica på Tågbanan. Jobbade med galoppen, att hon ska öka intensiteten istället för tempot för skänkeln och sånt. Tränade även på rakriktningen. Red över bockar, bank, pulvermangrav, torrgrav och hon var så duktig! :) Trodde hon skulle bli lite spänd där nere, men hon funkade jättebra! Red fram på Åsen också, klättring och lösgörande över stockar och runt träd. Det har varit fint väder idag också så det var superhärligt!
Nu ska jag snart in till Västerås och äta med mina fina kompisar. En anledning är att vi ska fira att Tessi blev moster idag! :) Vi har studiedag imorn så vi ser det här som en extra helgdag ;)

Årets tolfte helg.

I fredags kom Carro, Alexandra och Filippa hemifrån hit! Vi åt i Västerås och kollade på film. Dom sov också över, och vi hade såå roligt! :) igårkväll blev det en bio med nästan alla kompisarna härifrån! Kvarteret Skatan, så himla rolig!
Stickan gick på galoppbanan i fredags, Och klättrade på åsen också. Det har varit helt fantastiskt väder den här veckan så det kan varit superfint att rida ute! Igår trimmade jag dock över bockar i ridhuset. Försökte få riktig kontroll på galoppen och att hon skulle vara rak över, hon drar sig gärna lite till vänster, skjuter ut den bogen, för att hon är starkare där. Gick till slut väldigt bra iallafall! :)
Idag ska jag nog klättra lite på åsen och sen jobba på galoppen i ridhuset igen! :)
Första bilden är från våran supermysiga kortspelskväll (plump) i torsdags och den andra är från i fredags! :)


Imorgon är det freeedag

Hade världens härligaste tur på galoppbanan, stickan fick galoppera på och jag kände att kan verkligen fick koll på galoppen, kunde öka och minska osv. Det var perfekt underlag, perfekt väder och det gick bra så det var verkligen kanon! Vårat främsta samtalsämnet just nu bland tjejerna är hur bra vi har det :) och det är ju trevligt ;) nu ska vi snart spela kort och äta popcorn och imorn, då kommer mins kompisar hemifrån och hälsar på :D
Ha det bra!


Sunshine.

Den här veckan har gått superfort hittills. Jag har hopptränat med Rustica för Daniel och med skolhästen Zeus för Anna-Clara. Jag har dressyrtränat med Gangster Boy för Linda också. Jag har haft superont i mitt ena knä, men det börjar bli lite bättre nu, har knästöd och så. Och så ar det varit superväder!! Nu är den ultimata tiden att ha häst! Lagom temperatur, inga eller kanske några få flugor och mjukt i marken! Snart ska jag ut och galoppera Rustica framför slottet i solen med Hanna och hennes Love. Livet leker och jag bara älskar det!


Hästfolk.

Ja när man åker från stallet halv 6 och kommer hem vid 21 för 2 ynka starter, så kan man ju börja undra!
Men det var det värt, andra klassen var lätt bästa rundan vi har gjort tillsammans. Dock gick det inte så bra för laget, en fick till och med åka ambulans från tävlingen, sånt är aldrig kul. Men det var inte jätteallvarligt ändå så det var ju bra.
När borde man egentligen gå upp en söndag?


Competition.

Är på tävling i Södertälje! Tessi är med som groom och även mamma och pappa då ;) har ridit första klassen och är nöjd och glad! Det blev en tidigt morgon, halv 6 åkte vi från stallet. Red första klassen strax efter 8, nu väntar vi på lagklassen, men det tar nog ett antal timmar till. Men vi håller oss sysselsatta :) Det blir en lång men rolig dag.


Fredag, Lördag.

Härliga dagar!! Har hunnit med att träna för Linda två gånger med Rustica och ja, jag är supernöjd! Vilken kanonlärare och vilken kanonhäst! Utveckling på gång här :)
Annars så är den här helgen väldigt lik den förra, vilket jag tycker är kanonbra. Fredagkväll- festligheter i Västerås, sova två timmar och sen morgonstalltjänst, precis som förra helgen. Nu är det lördagkväll och imorn ska jag tävla, precis som förra helgen! Klockan står på 04.15, så det blir väl inte jättemycket sömn inatt heller. Men jag har rutin på det här nu, att klara mig utan ordentlig sömn. Det sitter mycket mer i hjärnan än vad man tror!
Imorn ska jag till Södertälje med mamma, pappa, Tessi och Rustica. Det blir en lång med troligtvis väldigt rolig dag! :)
Godnatt!

Onsdag, Torsdag.

Den här veckan har jag inga stalltjänster i Röda. Det är riktigt skönt efter dagelevsveckan, har det hur lugnt som helst. Igår (Onsdag) hoppade jag skolhästen Cayenne på förmiddagen. Cayenne är ett litet fuxsto, stallets sötaste och tjejigaste häst. En riktig Barbie-häst är hon och väldigt fin att rida! Vi red relaterade avstånd och det gick väldigt bra! Svårigheten med henne är att kunna länga ut galoppsprången utan att hon springer iväg och sprången blir "tomma". På eftermiddagen hade vi föreningskunskap, då lär vi oss om hur en förening fungerar, och även allt "övanför" dvs alla organisationer osv.
Rustica hade en lugn dag igår, gick promenad med Moa och hennes Lewis. Vi gick runt lilla Strömsvik, vilket är ca 40 min skulle jag gissa..
Idag hade jag världens skönaste morgon! Hade morgonfodring i gäst kvart i 7. Gick upp och kände mig riktigt utvilad. Sen gick jag in och åt frukost i lugn och ro innan jag tog ut Rustica. Sen hade jag en timme över och då la jag mig i sängen, läste och lyssnade på musik. Myste riktigt ordentligt. Därefter gick jag till stallet och fixade Lotus för uteritt. Red med Caroline, först några varv på galoppbanan vid slottet och sen till Löten och tillbaka. Det var superhärligt!
Efter det var det pannkakor, lite rast och fix i stallet och sen lektion- Häst- och stallskötsel. Då började vi räkna på vad det kostar att ha häst och ja.. det var väl inte så roligt kanske hehe....
Iallafall så ska jag ut och springa nu och ikväll ska jag rida dressyrlektion för Linda på Rustica.
Ciao!

Damn...

Såg att det superfina inlägget jag skev igår aldrig kom upp.. Irriterande. Orkar inte skriva om men måndagen innehöll bl.a. Matteprov, skridskoåkning, joggning och lösgörande av fina Rustica samt firande av Jens SM-guld på Knytpunkten!!
Hade två bilder, en på en av tårtorna och en segerbild på Jens, men nu får detta duga ;)
Jens och Lunatic, svenska mästare.


Ett fel närmare rätt.

Idag red jag ut med tessi och Elin vid halv sju, i soluppgången. Skrittade och travade till Löten och tillbaka, tar ca 40 min. Varför så tidigt? Jo, idag åkte vi till stockholm på klassresa! Vi var på nordiska museet och livrustkammaren. Gled runt och stekte i våran privata buss. Åt på moderna museet också. På kvällen skulle vi gå på Dramaten, men världens bästa mamma hämtade hem mig till Strömsholm för att jag skulle träna för Jens. Lite nördigt kanske, men Dramaten finns kvar och den här träningen var väldigt viktig för mig! Och den levde upp till mina förväntningar! En lite omskakande och otroligt nyttig träning. Fick klart för mig vad jag ska jobba på. Grunder såklart. Få henne fram till högertygeln och följa med i vändningarna och sitta upp mot hindrena. Allt det där som man behöver bli påmind om. Super!
Nu ska jag sova. Är helt själv på boendet då alla andra inte har kommit hem än. De kommer ca 24, skönt för mig att få lite extra sömn ;)
En bild från imorse och en på tessi i nordiska museet, ett sånt där ridhus vill vi ha i framtiden! ;)


Weekend!

Har haft världens bästa helg, en av dom bästa på Strömsholm so far! Inledde med stalltjänst vilket kanske drog ner helhetsintrycket på den här helgen så att säga. I fredags kväll var det party med bästa tjejerna och killarna. Kom hem från Västerås vid 4. Stalltjänsten började halv 7 och höll på till 20 på kvällen. Mums. Hann också rida igenom Rustica på stallplan i solen. Så härligt! Sen blev det melodifestivalmys med fredagens partygäng. Tidig kväll för mig eftersom att det var dags för tävling idag! Var i Eskilstuna och red 110 och 120 med Rustica! Världens härligaste tävlingsdag och jag är så himla nöjd med hästen! Nu ska jag sova och tagga matteprov imorn. God natt!


En dålig och en bra nyhet på Strömsholm!

________________________________________________________

Kvinnodagen.

Nu har jag en liten paus i dagens schema och då passade jag på att packa upp datorn som har legat i sin väska sen jag kom tillbaka från lovet för fem dagar sen. Sen dess har jag bara bloggat från mobilen, only for you guys ;) haha..
Iallafall så har jag hoppat Vivaldi för Anna-Clara idag. Vi hoppade bana med bl.a. en linje med räcke-tre galoppsprång-räcke-tre galoppsprång-räcke. Vi red först på fyra mellan men sen när vi satte ihop banan så red vi på de tre som avståndet var anpassat för. 14,5 meter. Vivaldi var så duktig, fast han inte riktigt har hittat balansen i hoppningen än. Han hoppar så runt så i landningarna tar det ett tag innan har får tillbaka balansen. Men jag kunde ändå rida rytmiskt och med ett jämnt tempo osv så jag är nöjd!
Vi hade också en väldigt rolig dressyrläralektion. Vi pratade problemlösning. Linda gav oss ett problem så skulle vi komma med lösningar, som en öppen diskussion i klassen. Problemen kunde vara till exempel att hästen, vid ryggning, sänker huvudet och backar jättefort. Vad gör man då? Hur löser man det? Väldigt roligt och lärorikt!
Nu ska jag snart gå ut och ta hand om Rustica!
Dagens stora samtalsämne har för övrigt varit det som jag antar att många pratar om idag, nämnligen:

Rosor i ett sprucket glashus är ändå alltid rosor.

Då började stalldelen av veckan! Den här veckan är jag dagelev tillsammans med mikaela vilket innebär att man har flest stalltjänster och fodringar och att man har ansvar över att leda övriga gruppen och se till att allt blir gjort. Man har även extra uppgifter såsom tvätt, göra schema för hagtider och hagbyten mm. Skulle jag skriva upp alla uppgifter så skulle det ta ett tag, men jag kan lova att dagen har varit fullsmockad! Från 06.20- 22.00 har jag bara suttit still två gånger, 30 minuter per gång- vid lunch och vid middag. Har också haft ansvar för in- och uttagning i hagar för fyra hästar i gäst. Inte så mycket kanske men alla skulle gå olika tider så det blev en del pusslande! Har också ridit dressyr på Gangster Boy för Linda. Jag kan lova att man får jobba när man har honom. Han har stora och luftiga gå farter men han är rak i kroppen och väldigt långsam. Idag tränade vi på lösgjordheten och att rida hästen mellan hjälperna. Mycket böja, ställa, flytta undan och lösgöra både fram-och bakdel samt få igenom hjälperna. Tusan vad jag fick rida men järnspikar vad bra det blev till slut! :D Rustica har bara gått promenader idag, dels för att hon antagligen har träningsvärk efter igår och dels för att det fanns noll tid till ridning idag.
Dagen har iallafall gått väldigt bra och jag har varit på superbra humör! Alla andra också. Solen bidrar ju till det och så blir det en kedjereaktion mellan oss, glädje sprider sig! Livet är bra härligt just nu, och att jag känner så hjälper ju till rejält mycket nu när jag får köra järnet under dagelevsveckan. Får ju dessutom betyg på den.. :)
Nu är det straight to bed för att sova. I med en ipren och en vitamintablett. Imorgon väntar en likadan dag till!
Hehe fast vid middagen la vi oss 5 minuter. I hallen. På golvet. Helt normalt :)

 


Hemligheten bakom framgång är att göra vanliga saker ovanligt bra.

Vilken superdag! Är så lycklig nu så jag vet inte vad! Dagen har bl.a. innehållit superbra väder, löpträning och kompisar som är taggade på livet. Vi hade ju föreläsning med Mia Börjesson och herregud vad bra det var! Temat var ledarskap. Bl.a. Innehöll det hur barn och tonåringar känner och bemöts och hur man får dom engagerade och nöjda. Ca 50% av det hon sa var exempel från verkligheten och hon har verkligen erfarenhet. Skulle kunna skriva hur mycket som helst om vad hon sa, är det någon som skulle vara intresserad av att läsa det? Isåfall kan jag nog knåpa ihop ett litet inlägg. Kan ju inte skriva allt men lite om tänket och så! Annars avslutar jag med att säga att jag rekommenderar alla att gå på en av hennes föreläsningar! Det var så otroligt nyttigt!
Annars då? Jo, Rustica gick träning för Daniel och hon var såå duktig! Vi gjorde övningar för att utveckla hästens teknik och så hoppade vi även lite bana. R kämpade på som tusan och hon lär nog ha ordentligt med träningsvärk för hon blev väldigt trött. Men vilken inställning hon har, helt super! Övningar vi gjorde var bl.a. Serier som var lika kombinationer, men med bommar och bockar mellan och framför, och studs. Även linjer med "vanliga" hinder. Daniel tyckte att det hade hänt en del sen sist och ja, visst lär hon sig mina signaler och vad jag vill fort! Så duktig!
Lite softeri i solen hann vi ju med idag också!

 


5 mars.

Så nu var man tillbaka på Strömsholm! Har haft ett superliv med kanonväder! Men det är också skönt att träffa mina små plommon igen. Nu efter lovet så är alla så taggade på livet och på våra gemensamma planer. Plusenergi som tusan!
Rustica är med mig hit men Rocksina är kvar hemma.
Jag ska bara njuta av den här våren, nu kör vi!!


Living the dream.

Har världens härligaste lov! Vårväder som bara den! Vännerna går ju dock i skolan men vi får ses på eftermiddagar och kvällar. På dagarna har jag ju ändå hästarna! Rustica och Rocksina går bra och jag rider även grannens häst en del, en fin dressyrhäst! Rustica gick en pay n jump på Strömsholm i tisdags. Hoppade två felfria 1.10-rundor, känner mig nu redo för tävlingsstarten!
Laddar upp två bilder på en fin Rocksina under longering!

 


RSS 2.0