It's all in your f*cking mind.

Dressyrtränat! Gick som vanligt helt okej bra. Jobbade på som vanligt! Har även hunnit med att springa en runda efter skolan. Nu har jag minimalt med tid tills vi ska plugga i tvrummet. Sen ska jag städa också och så har jag tvätt i maskinen. Sola ville jag ju också göra.. Klockan är 21:50 och jag ska va i stallet fem i 7 imorn. Det här går ihop sig känner jag! Bra planering, sofia. Oslagbart.

Prove them wrong.

Idag hade vi brandföreläsning hela förmiddagen, kollade även brandsäkerhetsplanen i alla stallen. Jag somnade typ.. Inte för att det va ointressant men det var för mycket stillasittande! Snacka om att man är van vid att röra sig om dagarna nu.
Iallafall så trimmade jag Rocksina i Nya tills det kom in massa b-ponnyer med ungar på ryggen, mammor, pappor, syskon, far- och morföräldrar.. Så sjukt söta! Det var träning för Daniel som var på gång. Rockansmockan va iallafall riktigt fin idag. Fick resultatet på hopprovet också, gick bra! Har även hunnit med att springa! Riktigt bra dag. Dessutom har solen lyst och vi har solat :) Nu är det kvällsfika!
Jossan & moi!

We stay up all night, we don't waste no precious time.

Hade hopp-prov idag på en skolhäst som heter Latina. Hon är pigg och känslig och det gäller att få ut längden i galoppsprången utan att hon blir stark och springer. Provet gick ut på att hoppa en liten bana på fyra hinder med varierande långa och korta anridningar och långa och korta vägar efter hindrena. Jag tyckte att det gick ganska bra och det var roligt! Sabrina red Rockan och det gick bra det också! Nu ska jag och Mickis ner till gymmet, hörS!

-Photos-


Love, laugh, live.

Fotosession idag. Här är bara två av alla bilder! Fina rockansmockan ♥

Slowly, the pieces are coming together.

Bild från i onsdags.
Familjen kom hit en stund ikväll & vi åt på markan! Helt okej alltså! För övrigt så red jag ut med jossan idag och vi hade riktigt kul! Nu ska vi glo på tv hela kvällen. Eller ja, vi får väl se iallafall.

Youth.

Remonter kallas dom unghästarna som RSG tar hand om och som utbildas på Strömsholm för att senare bo hos beridna högvakten. Det finns krav på dessa hästar. Dom ska vara fuxar. Och valacker.
Och våra remonter tycker om att vara smutsiga..
väldigt smutsiga.

Alla sätt är bra..

Genom boxdörrarna i Röda stallet kan hästarna stoppa ut huvudet.
..eller svansen.

more than words can say.

Världens underbaraste vänner har jag här! Helt otroligt vad sköna människor det finns. Dom peppar mig när jag har prestationsångest eller är nere och säger helt rätt saker! På pay n' jumpsen har jag hejaklack på läktaren och då blir jag så glad! Grymmaste humorn har dom dessutom. Åh, bästbästbästbäst!
Bra tuffa är dom dessutom.
Det bästa är att när jag kommer hem till molke så har jag grymt underbara polare där också! Jag är så lyckligt lottad!

New soul.

Busiga hästar i våran hage i molke.
Bilderna är från lovet.
Jennys hästar, hur söta?!

Så ni vet det..!

Snubben i sängen på bilderna lite längre ner, ja det krävdes en hel garderob med kläder för att tillverka han. Det var moas garderob.. Och dom båda L:ens verk! Om ni undrade.. :)

sommartid.

Har hon tagit semester? Har hon fått ett superuppdrag i yttre rymden? Är hon kidnappad? Eller har hon helt enkelt bara försvunnit från jordens yta? Nej, faktum är att jag lever. Datorn däremot har varit på turné, till moas rum bl.a. så därför så har jag inte kunnat hålla på med detta.. Iallafall, sen sist så har jag hunnit med att rida en hopplektion, vricka foten, fixat smärta i hela kroppen, rida två skolhästar, moffat godis, umgåtts med grymma människor. Vad jag inte har hunnit med däremot är att sova. Shit happens. Iallafall.. Snart ska jag och jossan till galoppbanan och busa lite med hästarna.
Fin skolhäst.

would you destroy something perfect in order to make it beautiful?

Dressyrträningen gick bra! Vi tränade på att ha dom i en låg och rund form i högre tempo. Det gjorde mycket, bakbenen aktiverades ordentligt och både hästen och jag fick jobba på bra. Syftet var att få ett ordentligt påskjut från bakbenen och sen kunna behålla det genom volter, skänkelvikningar etc. Vi skulle ha hästarna lösgjorda i ett högt tempo kan man väl säga. Väldigt nyttig övning!
Förresten så låg det en mystisk snubbe i moas säng i förrgår när vi hade kollat skräckfilm..:
Hmm...?

Put your problems aside and start living.

Har hoppat pay n' jump nu på kvällen. Jag gjorde mina två bästa rundor hittills på "tävling" med Rocksina! Så jävla nöjd med dagen. Skönt att det går bra lite då och då! Blev klar i tid till hindrena och hon väntade och lyssnade på mig, då är det ganska enkelt att rida! Har gått så himla bra nu efter att jag red för Nico. Han är gud. Jens också såklart!
Imorn sadlar vi om till dressyrträning för Lotta! Men först är det KZ.
Ha det bra alla glada! Och sura också.

Been there, done that, messed arround.

Lyckoruset från igår har lagt sig lite och kryddas av att himlen är blå idag. Solen är framme! Nu på morgonen har vi Hästkunskap och jobbar med den där avelsuppgiften. Efter så står uteritt på schemat! BRA!

Everytime I look at you..

Hopptränat gånger två idag då och det här var nog mina två bästa träningar rent resultatmässigt sen jag kom hit. Helt otroligt bra har det gått och jag fattar det här mer och mer. Imorn är det också hoppning då jag ska hoppa pay n' jump här på ströms. Iallafall så har vi en natt där emellan och den ska utnyttjas den också. PLUGG JAO! God natt.. För er som ska sova alltså.

I wanna get there, just give me a chance.

Tillbaka i världens härligaste rush här på Strömsholm. Tränade som sagt för Nico i helgen och det gick såå bra! Han tyckte att det hade hänt mycket. Han sa att jag skulle sätta under bakbenen mera och vilka språng jag fick sen! Helt stört. Höjde upp något också för att testa lite, gick kanon! Så jäkla härligt, jag ville inte sluta! Som tur är så är det tisdag idag och det betyder två hoppass! Så det duger. Även fast jag skulle kunna hoppa femtioelva pass till.. Iallafall, igår efter skolan så körde vi på ordentligt i gymmet. Tessi är en jäkel på att peppa kan jag säga! Riktigt nice. Livet blir ju inte sämre för att det är sol och varmt ute heller!
Ikväll ska jag träna för Jens som är hemma den här veckan. Förra veckan, nästa och nästnästa vecka är han i Arezzo och tävlar. Det hade tydligen gått riktigt bra nu i veckan. För er som är intresserade av att följa honom så lägger han in lite inlägg på Ridskolan Strömsholms facebooksida. Gå bara in och gilla Ridskolan Strömsholm så kan du läsa inläggen och kolla på bilder som dom här:
RS Donna Karan, RS Cavat BTB, RS Lunatic & RS Lucy Show. 4 svårklass hästar med Utrillo blod i! Dom 4 som fick följa med ner till Toscana Tour i Arezzo.
Jens och RS Donna Karan.
Idag har det varit några internationella gäster här på Strömsholm och det har varit clinic. Riktigt bra som vanligt. Peter Eriksson fanns också bland publiken!
Legend! Här på Cardento i VM när Sverige tog lagsilver.
Nu ska jag ut till stallet och fixa rockan inför dagens första hoppträning, för Anna-clara.
Hörs!

Forget the troubles from the past, i'm coming home.

Just nu sitter jag i bilen påväg hem i snön. Snö alltså, vad hände? Nåväl, har ridit dressyr idag och tränade skänkelvikningar. Gick väldigt bra och Rockan var mjuk och fin! Det svåra var att hålla koll på ytter bak så att inte bakdelen går före framdelen. Ett ganska litet problem! I helgen kommer nico och jinke, det ser jag fram emot! Dessutom ska jag ju busa med polarna! Ha det bra!

At least I can say I tried.

Tränat dressyr nu på kvällen och det gick väldigt bra! Jobbade på att ha kontroll på båda sidorna- hela tiden. Inte enkelt. Men hon blir sååå fin när det funkar. Och så är hon väldigt fin i allt just nu, lyssnar fint och är mjuk och balanserad. Svinkul att rida då.
Iallafall så ska jag vara i stallet vid 7 imorn för en timmes stalltjänst. Om jag inte hade haft morgonstalltjänst just denna vecka så skulle jag inte börja skolan förrän 14.. Shit happens! Nåväl, kommer väl hinna med massa bra saker där emellan iallafall. Typ sova. Heh :) Iallafall så ska jag rida dressyr där strax efter 2 och efter det åker jag hem till molke! Nico & Jinke kommer nämnligen och då ska jag träna!

Glöm aldrig att låsa ditt rum på Strömsholm..

jäkla busungar som passade på att vandalisera Hannas rum i ett obevakat ögonblick..!

Got my gun loaded, ready to go.


Tänk att den hästen var min en gång!
Mer bilder finns på min facebook.. Hehe.
Den roligaste perioden i mitt hästliv innan Strömsholm, helt klart!
Att tävla en sån häst var en ones-in-a-lifetime-upplevelse.

Someday, somehow, just try.

Dagen avslutades med en promenad i kvällssolen och kladdkaka i ridhuset där det var hoppträning. Det var helt otroligt härligt ute. Solen gick ner över Strömsholm och himlen blev rosa, orange och lila. Luften var så himla frisk och superfina vänner var på som toppen på glassen! Tänkte rida en till gång idag, men bestämde mig sen för att inte köra overkill nu när det går så bra! Om jag fick välja så skulle jag träna precis hela tiden, men nu måste jag tänka på hästen också, ni vet.. Min egna träning fick också en paus idag då jag har en träningsvärk som skulle få Batman att gå på knäna! Typ.. Men som tur är så är jag en hårdkokt jäkel, så jag nöjer mig med att hoppa över gymmet idag.
jag och isabelle, årtal? 08 skulle jag tro!

It's not about the money.

Dressyr idag och vi jobbade med lösgjordhet. Rocksina var jättefin och supermjuk! Lärde mig en bra sak igår, när jag spänner magen och "sitter till" så spänner jag lätt hela kroppen. Jag ska alltså slappna av i armarma och benen även fast jag använder magmusklerna. När någon säger till mig att slappna av så säckar jag ihop i bålen. Magen ska alltså vara spänd även fast jag slappnar av i övrigt. Det är ju där min stadighet sitter.
Det jag jobbar en del med nu i dressyren är att min vänsterhand gärna åker upp när jag tar en förhållning, mer än högerhanden. Träna, träna! Om några år kanske jag också kan åka till Arezzo och tävla! Där är bl.a. Jens just nu.. En vacker dag säger jag bara..
4 veckor där i värmen skulle jag nog inte dö av...
Men nu ska jag sluta drömma och jobba vidare med föl-uppgiften. Ska ta fram 2 föl med härstamningen u: Flip's Little Sparrow e: Camaro M & u: Restless e: Contendro I. Elithopphästar! Ja.. jag ska iallafall ta fram fölen rent teoretiskt. Hehe.

Glory days!

Vilken dag alltså! Började med stalltjänst vid fem i sju, sen ridlära med agneta. Hade dessutom hoppning idag och hoppade Sonora. Sabrina hoppade rockansmockan och det gick superbra för båda, verkligen roligt! Vi hoppade en liten bana med varierat långa och korta anridningar, och korta och långa vägar efter hindren. Sonora va pigg som tusan och låg på, men sånt är bara roligt! Kanonbra dag helt enkelt! Sol och hela paketet. Har ju också tränat intervallträning :) Nu ska jag sova!!

Springtime, let your heart fly.

Ute i solen, hur härligt? Värmde på riktigt bra idag! En stund senare gick vi in och kollade på Troja. Det uppskattades. Jag säger inget mer, denna bild säger nog det mesta..
Sådär ja!

You think you're cooler than me?

aka hästen med ögat!

I believe in you.

Idag var jag i Köping och hoppade en pay n' jump som sagt. Två felfria rundor satte vi och rockan kändes riktigt fin! Nu är jag taggad på att se vad den här våren kan ge!
Dagens outfit, hehe ;)

Catch me if u can.

En springtur och en go middag senare, melodifestivalen eftersnack hos hanna @ the moment. Har haft en grym dag och mår alla tiders! Nä nu ska vi umgås vidare, höööööörs då!

I'm about to show them, the critical ones.

Trimmade i hoppsadel idag, tills imorn då jag ska hoppa pay n' jump. Gick så bra så jag knappt visste vad jag skulle jobba med. Hon var riktigt mjuk och lyssnade fint. Känns bra inför imorn :)
Nu ska jag ut och springa! Ikväll ska vi ha melodifestivalskväll, bara för att det är final och grejer! Gewdis.

Sunny day.

Behöver jag säga att ingen på hela Strömsholm har likadant täcke?

Words.


SLOTTET IDAG.

En timmes löprunda i solen och vårvädret med fotopaus vid slottet. DEN SATT FINT!

cause baby, I was born this way.

Gick suuper på dressyren igår. Tog det till nästa nivå enligt Lotta, braaa! Men jag vill ju hoppa.. Jaja, iallafall.
Nu på morgonen har vi haft Hästkunskap i våran fina lektionssal med utsikt över ridhuset. Dom hoppade i ridhuset. Gick bra med koncentrationen då.. Eller? På andra sidan klassrummet sken solen in från fönstren, vååååår! Nu har vi fritt arbete så jag sitter på rummet och pluggar avel :) Eller typ bloggar. Men kvinna som jag är så kan jag ju göra två saker samtidigt.

I'll fight.

Hemma från skolan som idag var härlig! På engelskan har vi fått en irländare som vikarie då våran lärare har blivit mystiskt sjuk och blir borta i tre veckor. Inget fel med det eftersom att irländaren, Danny, är den bästa läraren jag nånsin träffat helt på allvar. Lektionerna är superroliga, åhå såhär ska det ju alltid vara! Iallafall, dom övriga lektionerna kollade vi på film ( Troja, tror ni det dreglades eller?), lyssnade på Ias snack om styrketräning och hade matte, som iofs inte var så helsoft men.. Jaja lite kanske man ska jobba.
Annat var det när vi tog över lektionen, då blev det grejer! ( och nej, jag var inte så mongolidaktig som denna bild antyder..)
Iallafall så har jag en liten paus nu innan det är mat och dressyrträning. :) Någon dag när jag har mer än en halvtimme över så ska jag fixa alla bilder jag har samlat på mig den senaste tiden. Någon annan dag med andra ord. over and out.

Just can't get enough.

Idag var det inte sol, men vår i luften ändå! Började dagen med hästkunskap. Uppgiften som vi har fått nu är att vi ska välja två ston, kolla upp dom på BLUP, där man ser vad dom har fått för poäng på 3-årstest, kvalitetsbedömning samt egna tävlingsresultat. Sen ska vi välja en hingst och betäcka stona ( inte på riktigt men..) ta fram två föl alltså. Vi ska veta vad vi har för mål, vad vi vill ha för föl, sen ska vi tänka ut precis allt. Allt ifrån ekonomi till smittoskydd o.s.v. Förklara hela förloppet grundligt fram till fölet är ett år. PIECE OF CAKE, eller? Nja alltså.
Iallafall så var det dressyr sen. Och liksom är det typ meningen att jag ska vara nån slags dressyrlirare eller vadå?!?! Gick så himla bra! Har ridit grannens häst hemma och den sadeln förbättrar min sits massor. Hela lektionen var ett Halelujah moment, rakt igenom! Mjuk och fin häst, kontakten var kanon. Bra bra. Dressyr imorn igen. Då för Lotta.
Nu ska vi kolla på the social network. Mysigt vaaaaa :) Ha't!

Help is on it's way.

Uteritten idag blev precis lika härlig som jag hade trott. Vi red först mot Löten och sen ett varv på galoppbanan framför slottet och vi galopperade nästan bara. Rocksina var superfin och jag bara njöt. Därefter var det eftermiddagstjänst och sen upp och äta innan det var dags att göra iordning hästen för Jensträning. Det har med andra ord gått i ett sen lunch.
På träningen så hoppade vi bana med många relaterade avstånd. Hon kändes fin på marken, men jag glömde att det var hoppning jag höll på med kan man väl säga. Det är så otroligt svårt att förklara exakt vad som gick fel och vad jag ska ändra på, men jag kanske har tänkt ut lite mer konkret tills imorn. Iallafall så slappnade jag av och finlirade för mycket om man ska ta det hela i stora drag. Det är så svårt att göra lagom! Åh vad frustrerande.. Men det går ju frammåt.. Jaja iallafall så ska jag ta och sova på saken. Kanske är lite klokare imorn.
GODNATT.

Oh what a superstar.

Enligt Strömsholms hemsida så kommer Adelinde Cornelissen att ha clinic på Strömsholm i Maj. Fattar ni? Hon är riktigt grym och har legat i dressyrvärldstoppen ett tag nu med sin Parzival. Dom enda som egentligen slår dom är Totilas och Edvard Gal. Och det ekipaget har ju splittrats nu, det har nog ingen i hästvärlden missat. Därmed har alltså Adelinde tagit steget upp och ligger just nu etta på världsrankingen. Och hon kommer till Strömsholm? Wow.

Alive.

Idag skiner solen på Strömsholm. Hittills har vi hunnit med hästkunskap och snart ska vi rida ut, antagligen mot slottet. Inte fel nånstans!
Nja, inte riktigt sådär grönt än kanske.. Men snart så!

Maniac.

Vi kan mer än hästar,
och våra idrottlektioner får taket att lyfta.

Did you get my message?

Jag är tillbaka ordentligt och har idag varit på KZ. Kom hem i vanlig ordning vid 6 och efter det var det stallet och gymmet som vanligt! Så oerhört motiverad man blir av att vara här, av dom här fantastiska människorna och allt hopp om framtiden. Så lycklig så jag tror jag spricker. Igår satt vi uppe och pratade in på småtimmarna och ikväll är det filmkväll på schemat.
Tider alltså.
Har köpt nya springskor också, übersköna, det behövdes! Nu ska jag nog klara mig lite lindrigare från ont i benen kan jag tro. Only time will tell!

And that's how it goes on.

TILLBAKA! Har haft ett grymt lov! Ridning, skidor, vänner, party, spa, sol och vårkänslor! Men härligt att vara tillbaka också. Alla här blir så glada när man ses efter t.ex. ett lov. Hehe nu kom tjejerna in i rummet, slut på lugnet, TJARRÅ!

RSS 2.0