Jullov!

Som ni säkert förstår så har jag åkt hem på jullov! Hittills så har jag sovit, firat jul, ridit en massa och träffat kompisar! Första dagen när jag kom hem så fick jag sovmorgon och det händer inte ofta! Blev dock väckt vid ett-tiden nånting annars hade jag nog aldrig vaknat :) 
För övrigt så har jag bara Rustica här hemma nu, rider ut lugna pass i skogen ( hennes viloperiod). Tessan står hos sin ägare men jag rider henne fortfarande, idag hopptränade vi och hon var fin! :)
Jag ska vila lite från bloggandet under lovet, som jag brukar göra. Men i början av Januari så är jag igång igen. Då åker jag ner till Skåne för praktik! Jag tar med mig Rustica och det ska bli väldigt kul. En månad är jag borta! 
Men tills dess så ska jag ta det ganska lugnt. Ska vila så mycket jag kan, fira nyår på Strömsholm och träffa personer som jag har saknat här hemma :)
 
Strömsholm vintertid.

Behöver jag säga något mer?


Vann pris på Julgalan!

Ikväll var det Julgala på RS. Många roliga programpunkter, visning av roliga kortfilmer-bidrag från klasserna, lotteri, fika & prisutdelning i olika kategorier. När vi kom dit fick vi rösta på nominerade i varje kategori, t.ex. Årets kämpe, årets pinsammaste, årets citat, årets avfallning mm. I kategorin årets prestation hade någon nominerat mig(?!!) liten chock bara det, vem tipsade? Det slutade iallafall med att jag vann också! Årets prestation för att jag har kvalat en 5-åring till 130 samt tävlat det på en annan häst. Himla roligt!!!
Kvällens tråkigaste var att vi inte kunde spela in våran klass film, då den ej funkade... Den var iallafall rolig och vi hade sjukt kul när vi spelade in den! Förhoppningsvis kan den fixas och komma ut på youtube så att jag kan lägga upp den här! :)
Kvällens roligaste var den som vann Årets citat. Det var ridläraren Åsa som hade frågat Rolf-Göran Bengtsson när han var här och höll clinic om han hade ork kvar till sex. Hon menade ju såklart fram till klockan 18 men det kunde ju lätt misstolkas och Jens och Daniel kunde inte hålla sig för skratt direkt!
En rolig kväll iallafall :)


Don't let small minds convince you that your dreams are too big.

Nu är det bara tre dagar kvar! Idag har jag haft en helt vanlig, bra tisdag. Tänkte visa ett litet tidsschema på hur en helt vanlig dag på RS ser ut.

07:00- väckning. Hade jag haft stalltjänst så skulle jag redan ha varit i stallet, men det hade jag inte idag, sovmorgon.
07:30- går till stallet. Tar ut den ena hästen i hagen och går en promenad med den andra. Ta av lindor osv.
08:00- på plats i röda ridhuset för att bygga fram dagens hinder.
08:15- Demo. Eller clinic som man också kan säga. Ridlärarna hoppar, pratar och visar.
09:30- klassråd. Våran klass har många åsikter och är bra på att prata så klassråden är oftast rätt intensiva.
10:00- teorilektion- hästens träningsfysiologi med skolveterinären Nina. Idag var vi på galoppbanan vid slottet och gick igenom hur man konditionstränar och intervalltränar hästen med pulsklocka! Intressant! Mycket siffror att hålla koll på. Sabrina och hennes häst var försökskaniner.
11:30- lunch på värdshuset åsen.
12:00- hagbyte på fyra hästar, mina +2. samarbetar med en tjej som tar mina när jag är på KZ.
12:30- Går till Agria-stallet och gör iordning Snöret för ridning.
13:00- hoppträning med Snöret i Röda ridhuset. Idag hoppade vi bana med "titt-hinder".
14:00- snabbt in med Snöret i stallet, skynda ner till Kungs och börja göra iordning Rustica för träning.
14:30- går från stallet till Röda ridhuset och värmer upp innan hoppträningen.
15:00- hoppträning för Daniel. Idag hade vi banhoppning och hippologerna var även med och bedömde oss som en del i deras utbildning. Rustica var väldigt pigg då vi inte har hoppat bana på ett tag, men fin ändå!:)
16:30-tillbaka i kungs. Fixa hästen & ta in den andra hästen från hagen. Väga hö i höpåsar till nästa dygn, 8 st.
17:30- middag på värdshuset åsen.
18:30- göra iordning den sista hästen, idag Tessan.
19:00- Ridning. Idag skrittade bara Tessan så det var lugnt, hon har gått så bra i tre dagar nu så en lugn dag passade bra!
20:00- göra iordning båda hästarna för kvällen. Linda benen, borsta om det behövs, ev. Kvällsmocka+fylla på spån. Smörja utrustningen och göra iordning den för nästa dag. Allmänt småfix, någon häst kanske behöver friseras eller så.
Ca 21:00- klar för dagen! In och äta kvällsmacka. Ev. Läxor ( inte idag då jag gjorde sista provet för terminen igår). Duscha & Soova! :)

Frågor på det? ;)


Vissa på Strömsholm har tydligen fritid så det räcker :)


Lejonkungen, true wisdom.


Temadag.

I fredags var vi i Örebro och spelade bowling och tränade självförsvar med skolan :) det var ju lite kul ändå.


Pick me up.

En vecka kvar till lovet. Hur bra jag än har det så är det faktiskt så att det här livet tar på krafterna. Just nu så känns det som att jag behöver sova i tusen år. Har ingen ork kvar helt enkelt. Men som sagt, bara en vecka kvar nu!
I helgen har jag varit ute i snön med hästarna. Skönt att det är lite behagligare temperatur ute nu! Hästarna tyckte att det var roligt, gick väldigt bra och oj vad den där Tessan kan bocka :)...
För övrigt så har jag umgåtts med vännerna och haft det bra. Brorsan var här i lördags också, vi shoppade och åt i Västerås! :)
Nu ska jag plugga till morgondagens historiaprov och sooova!


Every little step...

Hästarna var jättefina idag! Snöret hoppade på utbildningskontroll för Daniel, Tessan gick hoppträning för anna-clara och Rustica trimmade jag i kungsgårdsridhuset :)
På hoppningen med Tessan hoppade vi en serie, studs, oxer, studs. Vi tränade även på att få hästarna att kröka på haserna och jobba på med bakbenen på små volter, Tessan gjorde en light-version då hon fortfarande är ung och inte tillräckligt stark för att klara av det fullt ut. Hon var iallafall väldigt pigg i början, och hoppade lite för stort, sen lugnade hon sig och blev fin! :)
Rustica jobbade jag i galopp, tränade också henne på att "sätta sig" på bakbenen och kunna vända snävt i balans, på bakdelen. Tränade också tempoväxlingar och skänkelvikningar i galopp. Hon blev så himla fin, hon utvecklas verkligen hela tiden! Hon är jätterolig att rida nu :)
Hon var dock lite tveksam innan... ;) :


Every little step...

Hästarna var jättefina idag! Snöret hoppade på utbildningskontroll för Daniel, Tessan gick hoppträning för anna-clara och Rustica trimmade jag i kungsgårdsridhuset :)
På hoppningen med Tessan hoppade vi en serie, studs, oxer, studs. Vi tränade även på att få hästarna att kröka på haserna och jobba på med bakbenen på små volter, Tessan gjorde en light-version då hon fortfarande är ung och inte tillräckligt stark för att klara av det fullt ut. Hon var iallafall väldigt pigg i början, och hoppade lite för stort, sen lugnade hon sig och blev fin! :)
Rustica jobbade jag i galopp, tränade också henne på att "sätta sig" på bakbenen och kunna vända snävt i balans, på bakdelen. Tränade också tempoväxlingar och skänkelvikningar i galopp. Hon blev så himla fin, hon utvecklas verkligen hela tiden! Hon är jätterolig att rida nu :)
Hon var dock lite tveksam innan... ;) :


Barbackahoppning!

Idag har jag rätt mycket träningsvärk, främst pga att jag hopptränade Rustica barbacka igår! Hoppade bana, kombinationer och allt möjligt utan sadel. Hon var pigg och busade en del så det gällde att hålla sig fast! Det var iallafall väldigt roligt och nyttigt! :) och det gick faktiskt rätt bra!


No place like home.

Jag var faktiskt hemma över en natt i helgen. På den natten hann jag med att äta middag hos tessans ägare och planera våren, träffa en del goa vänner och mysa med min knäppa katt Agda! Hon är världens bästa katt... Med en personlighet som inte liknar nåt annat. :)
supersnygg bild;)


Fairytale of new york.

Dagarna går i ett. Snö och kallt och mörkt. Jag hoppas att det här är min sista vinter i Sverige på många år. Hästarna jobbar på som vanligt. Rustica var ju med på öppet hus-showen i lördags. Jag skrev ju att det bara var vi två från rsg3, men vi hade missat att ridledarna i våran klass också skulle ha representanter, så vi fick rösta fram två till! Anyhow, det var väldigt kul! Vi hoppade en bana, två stycken samtidigt, som spegelritt dvs vi red samma bana samtidigt fast spegelvänt.. Skulle vara på synkade som möjligt. Och så fick vi stilpoäng på ridning och utförande, flera punkter. Jag och alex vann inte men vi var väldigt nöjda ändå! Vi var nöjda med våra hästar som klarade av att bli inlindade i glitter, hoppa runt i ett extremt dekorerat ridhus och ta applåder från en stoor publik!
Hippolog-tvåorna vann, grattis till dom! :)
Idag gick Tessan dressyr för Linda, och det gick bra. Hon var väldigt pigg, i första galoppen studsade hon fram, ivrig som bara den. Hon lugnade sig sen och gick väldigt bra.
Rustica har skrittat ut i kylan idag, hon fick gå i djupsnö och så, bra jobb :).
Red snöret i gula ridhuset idag också. K1, beridna högvakten, som äger hästarna var och kollade och dom verkade nöjda :)
För övrigt så har jag och Tessi jobbat med vårat projektarbete, att göra en plan för att bygga en anläggning, samt se vad det kostar. Hur svårt som helst!!! Men vi ska klara det! Någon som kan hjälpa till med lite tips?


One way or another.

På förmiddagen idag så red jag de två fuxarna, Tessan och Snöret, i snön runt tågbanan. Det var rätt mycket snö och hästarna hade buskul. Tessan passade på att bocka lite också, jag satt lite ostabilt där ett tag! Men hade jag ramlat av så hade jag ju landat mjukt iallafall. Nu gjorde jag inte det utan kom hem torr och vid liv :) rolig förmiddag i vilket fall! På em gick Rustica hoppträning. Hon var fin idag! :)
Bild från förra året, hästen är Rocksina som nu är såld.


Öppet hus på RS

På lördag är det öppet hus med show här. Jag har faktiskt blivit framröstad som en av två ur klassen till att försvara RSG3 i skolmästerskapen under showen. Jag ska alltså hoppa då. Himla roligt! Vill ni se det så är det bara att ta sig hit! Mer info på www.stromsholm.com


Snökaos!

Måndag och tisdag har det snöat en hel del och dessutom varit väldigt kallt, -15 eller kallare, och det är man ju inte van vid direkt.. Men hästarna har gått bra och livet har rullat på.
Idag var det snöstorm! Åkte i Max 40 hela vägen till Hallstahammar, till KZ och hem. Vägen var liksom borta.
När vi kom hem var det mörkt sen länge och det blåste och snöade i sidled åt alla håll! I stallet så har det snöat in så det är rätt mycket snö i gången, dörrarna ut från boxarna har snöat igen så vi fick skotta ut varenda häst. Inga hästar på hela RS fick gå ut i hagen. Ridhusen användes flitigt. Mina gick i kungs båda två nu på kvällen. Men ja, vi överlevde ju detta också! :)
På den första bilden syns det lite hur det ser ut, även fast det hann bli mycket värre under dagen.
Den andra bilden tog jag i tisdags på ÖP och VP, jag bor på VP ( Västra Plugghästen), till höger i bild.
Även den tredje bilden är från tidigare i veckan, lite finare väder, men kallt!!


...


It's always darkest before the dawn.

Var på Globen i helgen, shoppade och kollade hoppning :)
I fredags var jag på Saco-mässan, om högskolor & jobb, alternativ efter gymnasiet.. Som att det dagen någonsin kommer att komma?;)
Hästarna har longerats och skrittats ut, den tiden jag har haft över i helgen :)


RSS 2.0