Life for rent.

Och så fick vi jullov!! Det här är första gången jag verkligen har längtat ordentligt till ett lov under strömsholmstiden. Så glad att jag lyckades kämpa mig igenom dom här sista veckorna efter lunginflammationen! Det gjorde jag bra, haha ;) Terminen avslutades på ett helt stört roligt sätt! Vi tävlade! Hela havet stormar var det som gällde, men det har ingenting med själva leken att göra. Man tävlade i lag, klädde ut sig och hästarna, spexade, mutade domarna, red en bana med olika moment och gjorde allt man kunde för att få flest poäng ;) Man kunde få poäng för genomförande av banan, utklädning, underhållning, spex, mutor till domarna, ja i princip allt! Jag var i lag med Hanna och Elin. Jag och Hanna var Ronny och Ragge! Fullt ut med raggaroutfiten, wunderbaums på våra raggarfixade hästar Love och Qurir, polisonger och "Köra fort som fan"-låten!
Elin var Anna och kom in till "Rara Söta Anna"-låten i rosa kjol och linne på Affe som hade en helrosa outfit och glittrade som bara den!

Vann gjorde Lag Röd som red i morgonrockar på hästar som hade papiljotter i manen, handdukar som schabrak, tvättskum över hela kroppen och ja, ni fattar, morgon/dusch-tema. Vi, Lag Gul, kom tvåa tillsammans med badbrudar-laget, prinsess-saga-laget, Don't drink and ride-laget, James Bond-bruden-the bad guy-laget och ett till lag som jag inte kommer ihåg just nu.. hehe. Sen blev det prisutdelning med fika, julklappsbyte och roliga motiveringar från juryn som bestod av Anna-clara, Agnetha, Linda och Jennifer. Sen var det slut på den här terminen och halva strömsholmstiden!
Lite bilder:
Våran lilla tjej-häst Alf! Glittret syns inte på denna dåliga mobilbild men ändåå :)
Alkis från Don't drink and ride- laget, och prinsessa från prinsessa/riddare-laget.
I bakgrunder- badbrudarna som nu har fått på sig badrock efter ritten i bikini och shorts! Bjöd juryn på drinkar tills dom låg däckade i en hög! ;)
Riddare Fjordsvans!
Juryn och presenterna som man köpte som startavgift, sen bytte vi dom bland deltagarna!
Nu är jag hemma, L har åkt hem och Rocksina ska igång! Sen börjar ju jakten nu igen på hästen med stort H. Men först tänkte jag fira lite ju.
GOD JUL PÅ ER!

When we stand together.

Hur överlever man tuffa tider på Strömsholm? Humor, humor och återigen humor!
Skrattade oförskämt mycket den kvällsfodringen! ;)

Courage is being scared to death - but saddling up anyway - John Wayne.

Tisdagen blev också en riktig skitdag. Livet hoppar jämfota på mig och skrattar!
Idag red jag Ontario självständigt och det gick väl helt okej. Dagen gick ganska segt och jag är så slut! Behöver loov! Dagen bjöd iallafall på lite trevligheter i form av Julspex på Knytpunkten. Hippologerna, kandidaterna och vi rockade kvällen med våra bidrag. Bjöd på många skratt! Som exempel kan jag nämna den som vann "Årets citat", Dressyrläraren Marianne sa: "Rid era hästar som ni vill ha era män, lätt upphetsade med energi och lydiga". Det bjöds även på sketcher där det drevs en del med lärare och andra personer. På en lagom nivå förstås, blev sjukt kul faktiskt! Vi i RSG2 hade gjort en finfin film också som rev ner en del skratt. Och så bjöds det ju på fika också!
Julstämning på Strömsholm! Bilder från Ridskolan Strömsholms facebooksida!
L har vi iallafall bestämt oss för att inte ha kvar eftersom att hon inte gick igenom besiktningen. Därför väljer jag att inte berätta mer om henne av respekt till ägaren. Men en bild kan jag ju visa ;)
Det var helt enkelt för bra...!

Blood, tears and dreams.

Vilken skitdag! Måndag, L gick inte igenom vet besiktn, Rocksina var oren när jag longerade, jag har fetaste matteprovet imorn och dålig hårdag. Ska jag nämna nåt positivt så fick jag en chokladtomte av husisarna. Det tröståt jag upp på en gång. Over and out.

hurry up, we're dreaming.

Är inne nu en sväng, har på förmiddagen haft morgonstalltjänst, uteritt på Delivery, 10-hagbyte, lunchstalltjänst, 12-hagbyte. Har också gått med L i skogen en sväng och så har jag hunnit fixa allt annat i stallet också :) Nu är hon i hagen och jag ska snart ut och ha 14-hagbyte.
Mysigt att det har kommit lite snö också! L rullade sig direkt när hon kom ut! Jag sitter och lyssnar på julmusik och äter lussebullar! Läser lite bloggar också, bl.a. Zara Knutssons, hon lever det liv jag drömmer om att göra efter studenten!! Är så himla avis alltså! Jag viill ocksåå! http://zaraknutson.blogg.se/

I tried counting sheep, but there's one I always miss..

Idag har det varit riktigt tråkigt väder! Uteritten på Scarlett var inte härlig någonstans faktiskt! Frös som en tok och blev inget friskare. Men för övrigt har jag klarat mig igenom dagen bra. Trodde knappt jag skulle komma upp på morgonen, men det gjorde jag! Dom senaste mornarna har det varit riktigt segt att gå upp och när jag väl sätter mig upp ar jag tänkt " jag är så himla duktig!" i huvet, haha det hjälper! :) Red L idag över cavalettis, mamma var här och hjälpte mig. Det gick bra och det var helt klart bästa passet hittills på henne! På måndag besiktas hon, då bestäms vårat öde..!
Men nu ska jag äta lasange med moa, och sen kvällsfodring!

After the flood.

Fredag! Klarade mig igenom veckan! Fick godis av mig själv idag för att jag har varit så duktig :') haha.. Nej men det har varit en bra dag. Skrittat ut med Larran. Haft Nina-lektion om tänder och betsling. Lyssnat på information om inriktningarna i 3an och gjort valet! Har vetat hela tiden vad jag ska välja så det var inte svårt! Sportinriktning-Hoppning :) På schemat ligger 3 hoppträningar i veckan! Hur fett?
Och så lite bilder tagna med den charmiga mobilkameran!

Tessi trotsade gravitationens lagar!!
Testar fuskmetoder..
KZ ba!
Våran brödrost är så himla bra! Jämnt resultat varje gång!
Och så ett helt vanligt ekipage! :)
Nu kör vi vidare med helgstalltjänst! Start 06.55 in the morning!

Strömsholmsmetoden.

Såhär kan en helt vanlig teorilektion för Linda se ut :)


Hallelujah Moment.

Haha ja, kanske inte riktigt då. Men den här dagen var riktigt bra! Det har varit fullt schema från innan 7 till 21, men jag har klarat av det bra ändå. Känner mig lite piggare idag också, och så har vännerna hjälpt till att hålla humöret uppe! ♥
På ridningen red vi för SRL1 som gjorde yrkesprov (Dom blir ridlärare). Vi fick rida för 3 olika personer i sammanlagt 1 timme och 50 min. Jag hade Ontario i dressyr idag igen och det här var jättebra! Så bra att få rida så länge, hann verkligen få igenom det jag ville och jag hann tänka efter och förbättra! Vilket kan ta ett tag för mig annars ;) Sista lektionen gick det hur bra som helst, då fick jag nästan till samma ridning som jag hade innan jag blev sjuk!
Sen red jag L. Jobbade med att hon verkligen skulle bli eftergiven för framförallt innerskänkeln i båda varven. Hon blev tillslut fin, finare än hon har varit någon gång under mig! Så ja, bra rid-dag helt enkelt!
För övrigt har jag haft redovisning i dressyr-teori. Har gjort ett arbete om övergångar med två andra brudar så nu är vi experter på det helt enkelt ;)
Nu på kvällen har jag hunnit med att åka till Kvicksund och handla, ha kvällsfodring i både Röda stallet och gäststallet, samt kolla på film med granntjejerna! Vi var ett helt gäng och det blev Tomten är far till alla barnen!
Blev ju dessvärre lite senare än jag hade tänkt då, men sånt händer ju!
Nu är det bara en vecka kvar till lovet!!

Nu var det lite bättre igen..!

Idag var en bättre dag. Visserligen proppfullt schema men jag kände att jag klarade av det! Red L i Nya efter att ha skrittat ut en bit. Red sen Ontario, skolhästen, självständigt i dressyr. Gjorde många övergångar trav-galopp-trav på volt och flyttade undan för innerskänkeln i övergångarna och i traven. Det var en jättebra övning för honom och han blev mjuk och fin. Hade också prov idag, så nu är det provet avbockat! Samt fyra stalltjänster, I'm a survivor! haha.. Nu på kvällen blev det belöning i form av fika med tjejerna! Husis bjuder. Veryy nicee!
Ottzor & jag!
Och nuuu lite fina bilder från Lucia igår! Det var alltså i vita ridhuset som ser ut som en kyrka inuti nästan. Tända ljus överallt och mörkt i övrigt, fiiint! Vi var 7 hästar, en med Lucia ( Tessi) på, och resten till fots. En person ledde varje häst och resten stod i kören. Jag red See at Leon, ledd av Lovisa!
Leon & Lovisa!
En del av the crew.
HAHA jossans min... Blev iallafall glögg och mackor i stallet efter!
Lucia och Luciahästen Oden!
Stadig Luciahäst som stog blixtstilla under hela showen!
Stallkatten Allan var med såklart!
Nu ska jag kämpa mig igenom resten av veckan också! En dag i taget! Går nog super!

Keep holding on.

Oj, vilket jobbig dag detta blev! Mått som en påse skridskor och haft jobbiga lektioner på KZ. Imorse var jag i stallet 6 för att fixa inför Lucia. Vid 7 red vi in i Vita Ridhuset som tärnor och Tessi som Lucia på Linneas fjording Oden! Detta blev dagens höjdpunkt. Och det var över innan klockan hade hunnit bli 8. Vi fikade också i stallet efter och det var mys! Lägger upp lite bilder sen!
Sen var det alltså KZ. Jobbig dag, jobbigt svenska-prov, jobbig idrott, jobbigt väder, ja! Jag tänker kämpa mig igenom den här sista tiden nu innan lovet, så får det bära eller brista! Dag för dag. Bara för att göra saker och ting lite värre så har jag jobbigaste stalltjänsterna man kan ha i röda, även på helgen, samt max antal stalltjänster man kan ha i gäst +1! Plus sista plugget innan lovet, ni vet, racet med alla prov och shit? Plus hästen som ska skos, vaccineras och besiktigas.
Sätter igång med allt detta nu genom att leta upp en ipren och börja plugga inför provet imorn. Klockan kvart över 9, när jag äntligen har kommit in i rummet efter stallet!
SÅDÄR! Nu har jag nog klagat färdigt..! Kanske raderar detta tråkiga inlägg, det blev inget roligt..

I won't let you go.

Vaknade imorse och kände mig riktigt sjuk.. Jag som precis har blivit frisk. Kämpade mig igenom dagen iallafall och jag tackar alla änglar i himlen för att matteprovet vi skulle ha imorn blev framflyttat till nästa vecka! När jag kom hem red jag L i röda ridhuset. Red i ca en timme men tog det lugnt. Sen pysslade jag om na ordentligt i stallet och friserade och grejer. Så skönt att känna att jag inte hade så bråttom in för att plugga matte. Nu är det bara svenskan som ska sitta tills provet imorn.. Och pdl-grejerna tills onsdagens prov. Puh, kämpa! Och hoppas innerligt att jag inte blir mer sjuk! Hade nämnligen tänkt att jobba max dom här 10 dagarna fram till lovet. Hoppas på att hinna sova mycket på nätterna så fixar det sig :)


countryroads.

Var hemma i helgen och ställde till med oreda! Nej okej, men jag hade en riktigt rolig helg med kompisarnaa :) Innan helgen, förra veckan, så hade vi en väldigt rolig hopplektion på torsdagen. Red hela lektionen med tyglarna i bara ytterhanden. Tanken var att vi inte skulle använda tyglarna alls, utan bara skänklarna och vikten. Vi hoppade studs och på volt, en övning som vi red nästan som en åtta. Sen hoppade vi även studsen utan händer helt. Det var väldigt bra, man fick verkligen tänka på hur man skulle rida för sitsen och skänklarna. För att göra det hela ännu svårare så red vi nästan hela lektionen i lätt sits också! Styra för skänklarna och vikten var det! På fredagen hade Moa och Mäki hopplektion för våran grupp på undervisningsmetodiken i hoppning.
I helgen har jag ju också tagit hand om hästarna. Båda är pågång nu! Känns bra!!
Ha det bra!

Countdown.

Hade dressyr idag, och det är faktiskt så att jag inte har suttit i sadeln på nästan tre veckor! Lite ringrostigt i början, men det kommer ju snabbt tillbaka. Hade Sheridan, han är inte stor i rörelserna så det var en mjukstart! Har dock riktigt mycket träningsvärk efter gårdagens fyspass! Har även lite från måndagens pilates tror jag, och det lär ju inte bli bättre nu. Men det är bara att vänja kroppen vid vardagen igen! Går nog fort!
För övrigt så kom Hans Horn till Strömsholm idag. Han ska ha träningar för landslagsryttare och andra duktiga ekipage. En annan som anlände var L, joggade henne lite i ridhuset och det kändes såååå bra!
För övrigt har jag haft en ganska lugn och skön dag. Fikade på Markan med polarna efter lunch och pluggade till Hästens hälso- och sjukvårds-prov som vi har på fredag. Hade hopplära och stalltjänster. Sen var dagen slut, japp!
Jossan och Moa påväg till Markan, det röda huset i bakgrunden!
Från vänster: Vita ridhuset, Gula ridhuset, Agriastallet, Markan!
Och nu är dygnet snart slut, halv 12 är klockan. Sova lite nu tror jag. God natt!

Slow down you crazy child.

Känslan när man har klarat av måndag och tisdag och bara har stalldagarna kvar..! Härligt! Har faktiskt klarat av dom här två jobbigaste dagarna riktigt bra om jag får säga det själv. Hade prov och ja, fick ju jobba ikapp en del. Det har gått över förväntan iallafall! Imorgon kommer L hit, the mysterious L, vars historia jag inte vågar berätta riktigt än.. :) Det kommeeer!
Och för att byta ämne helt så kan jag ju visa detta klipp, sevärt:
Nu hade jag tänkt sova, som vanligt efter bloggandet! Rutiner! God natt!


1000 steg och 1000 mål.

Jag är tillbaka på Strömsholm efter 2 veckors dvala! Jag vet nu hur det känns att ha så hög feber att man har hjärtklappning, krampskakar och är helt rödflammig. Det var inge kult. Känner mig väldigt trött, men frisk nu! :) Nu blir det några jobbiga 2,5 veckor, ska ta igen allt jag missat i skolan, ge igen det folk har hjälpt mig i stallen osv. men sen är det jullooov! Hästen kommer hit på onsdag så jag får lite lugnt dom här första dagarna. Just nu har jag inte så överdrivet mycket att berätta, låter dessa bilder tala istället!
Skumma kapslar som jag har käkat mot mykoplasma..!
Dagens matsedel på Kantzowska! Låter... gott?
Vi har också julpysslat haha! Försökte göra lika fint som i boken.... Close enough!
Och så en fin bild på slottet!:
Nu: sova!

RSS 2.0