Oh happy days!

Igår så red jag ut på Rustica. Jag och Elin red till slottet och galopperade på galoppbanan. Jag gjorde ordentliga tempoväxlingar och galopperade rätt länge. Blev ett ordentligt konditionspass där jag även fick henne mer aktiverad i galoppen! Det var vår i luften, sol och varmt!! :) Lägger upp lite bilder imorgon. 
Tessan red jag i ridhuset. Ställde fram "sockerbitshinder" på relaterade avstånd, både på rak och bruten linje. Sen satt jag och varierade galoppsprång där emellan. Tanken var att vi ska hitta varandra lite mer och att kommunikationen ska fungera smidigare. Kunde variera mellan 6 och 9 språng. Jag bestämde innan vilket antal jag skulle rida på och höll den planen. Ingen komplicerad övning i sig men man kan träna på mycket! Rakriktning, balans, att hästen ska landa på det ben man vill osv. 
Igårkväll gick vi ut också. Vi är ju i princip lediga och våra kompisar från skolan har sportlov. Det blev en kul kväll mitt i veckan!
 
Idag trimmade jag Rustica i ridhuset. Igår kollade jag på när väldigt duktiga ryttare tränade för Jens och då samlade jag massa inspiration och passet idag blev jättebra! Fokuserade på att få fram henne till högertygeln, hennes svaga sida, och att kunna böja henne i kroppen för skänklarna och vikten. Hon blev väldigt lösgjord och härlig att sitta på! Känns som att jag kom ett steg längre i markarbetet idag!! :)
Tessan hopptränade. Vi hoppade bana med en del knepiga svängar. Vända upp kort och så. Även relaterade avstånd och kombination. En ganska vanlig bana helt enkelt fast lite extra knepig på vissa ställen. Tessan var fin, även om vi fortfarande får lite kommunikationsmissar, fast det blir bättre och bättre! Hon är väldigt känslig och hon lyssnar på varenda liten signal. Vilket är bra, men ibland lyssnar hon liksom mer än vad jag hade tänkt mig, eller på ett annat sätt eller ja.. Men det blir som sagt bättre och bättre. 
 
Vädret är helt fantastiskt här nu, perfekt temperatur och sol! Så fint :) Lägger upp lite bilder imorgon! 
God natt :)
 
 

Lugn vecka!

Den här veckan har alla andra här sportlov, men vi hade ju det redan vecka 6, efter praktiken. Den här veckan fick vi ändå lov från KZ då alla andra elever där har det. Så vi har en väldigt lugn vecka. Vi har i princip bara ridningen på schemat, och är helt lediga onsdag och fredag. Det är ju som att ha lov igen :) I måndags red jag ut på Stickan och Tessan gick ett dressyrpass för Linda. Idag (Tisdag) red jag ut på Tessan och Stickan gick hoppning för Daniel( och delvis Jens), övningen jag la upp förut :)
Här bor jag, Västra Plugghästen. Mitt rum är högst upp till vänster.
Våran maskot, en plugghäst såklart!

Dagens hopp/markarbetsövning!

Idag gjorde vi en övning som är väldigt enkel att bygga fram och sitta och träna på själv. Den passar alla! Man kan öva på hur mycket detaljer som helst, eller nöja sig med att få in rätt antal språng. Det är en oxer i mitten och sen varierat raka och brutna linjer på olika antal språng ut till bockar eller räcken. Här kan man rida hur många olika banor som helst, hur långa eller korta som helst! Man kan träna på att få jämna språng, rätt galopp hela tiden, att kunna göra allt i lätt sits eller vad man nu behöver jobba med. Detta var den bästa bilden jag kunde ordna ;). Siffrorna är antal språng på respektive linje. 

Bilder från de senaste dagarna :)

♥♥♥♥♥

One way or another.

Hallå igen! Det blev visst lite segt med uppdatering här.. De senaste dagarna har iallafall sett ut ungefär såhär-
I fredags hade vi fystester och kroppsscanning i skolan så att benen skakade resten av helgen typ.. hehe nej men vi kollade hur mycket vi klarade av olika saker.. Beep-test, plankan, 90 grader, situps osv. Och så kroppsscanning när man får veta i princip allt om sin kropp. Andel muskler/fett, biologisk ålder, förbränning i viloläge m.m. Sen åkte vi hem och red. Stickan red jag ut till galoppbanan vid slottet, galopperade runt där ett bra tag tillsammans med Axelina i klassen. Härligt! Tessan gick i ridhuset, gjorde styrkeövningar för galoppen, som förvänd galopp, flytta bakdelen innanför och utanför spåret, tempoväxlingar osv.. vanligt vardagsjobb helt enkelt, med mycket fokus på galoppen. På kvällen var jag först ute och åt med ett helt gäng killar och tjejer, sen gick vi ut efteråt! Bra och rolig kväll :) 
I lördags gick Stickan i ridhuset, gjorde massor av styrkeövningar för hennes galopp också. Samma som med Tessan plus några flera. Tempoväxlingar, från att galoppera på ordentligt en långsida i lätt sits till att komma tillbaka snabbt och kunna vända på bakdelen, som en början på en galopp-piruett och sen iväg igen osv. Hon var väldigt fin den här dagen! 
 
 
I söndags var det tävling! Tessan gick en 110 och var väldigt spänd! Inte så konstigt kanske med tanke på att hon precis kom tillbaka till mig efter att ha ridits av sin ägare. Hästen kan ju bli lite osäker på ryttarens signaler då eftersom att alla rider olika. Tessan är en rätt känslig häst, och ung som hon är så är det inte konstigt att hon påverkas. Nu åker vi hem och tränar, så att vi kommer ihop oss ordentligt igen. 
Rustica var riktigt fin! I 120 var det lite kaos, jag fick startsignal innan jag ens hade kommit in på banan då alla funktionärer trodde att hon som var efter mig skulle rida före mig så hon fick komma in på banan före och så. Så när jkag gick in var det bara att rida direkt mot start. Rundan blev stressig och jag glömde dessutom de två sista hindrena och så lyckades jag rida in i ett hinderstöd så jag fick en ordentlig smäll på knät. Ja, det var lite kaos helt enkelt. Stickan hoppade iallafall riktigt bra. 
Sen var det dags för lagklassen. Jag red 130 och det var nog den svåraste banan jag har ridit. Det är ju Allsvenskan Division Elit så det är klart att det ska vara svårt. Hörde dock från de mer erfarna ryttarna att detta skulle lika gärna kunna vara en 140 bana och det syntes även i resultatlistan att det var svårt. Men som sagt, det ska det ju vara i ett Lag-SM kval. Jag red iallafall runt på två nedslag, 8 fel. Stickan kändes riktigt fin. Men tog ner banan två svåraste hinder. Första nedslaget kom på hinder nr 8, en räcke-räcke kombination som var riktigt trång och som dessutom hade en vit planka överst i utsprånget, vilken alltid är svårt för hästarna att uppfatta. Jag kom lite för stort in också. Andra nedslaget kom på hinder nr 10. Ett räcke som stod väldigt vinklat och skymt av en massa andra hinder. Kom lite för nära, hon väntade inte riktigt på mig där och jag skulle ha varit noggrannare. Det är ju sånahär svårigheter som kommer nu när det blir högre, och det behöver båda jag och Stickan få mer rutin på. Känns ändå kul att vi klarar av en sån här bana :) För övrigt tyckte jag att hon hoppade helt super genom trekombin som var sist! 
För laget gick det ok. Vi gjorde jämna resultat allihopa även fast det inte blev någon fullträff den här gången. Lite för mycket nedslag, men vi är med i matchen och förhoppningsvis har vi bommarna lite mer på våran sida nästa omgång!

Livet leker!

Ja, livet är för himla bra just nu! Är så glad över mina fina hästar och mina fina vänner och den här fina platsen jag bor på och ja.. Allt! Idag hopptränade Stickan och hon kändes väldigt bra! Vi hoppade linjer och banor. Ganska kluriga linjer egentligen, men hon klarade det bra!
Tessan red jag ut tillsammans med Sarah på Corona. Solen sken och det var precis lagom varmt och vindstilla! Vi red till slottet, skrittade och travade. En del bilder blev det också :)
(Det här skulle ha publicerats igår)

 


Wouldn't it be nice.

Hopptränade Tessan idag, ååh hon är så härlig. Ger en otrolig känsla. Det gick väldigt bra med andra ord :)
Vi började med att rida volter, flyttade bakdelen innanför och utanför spåret samt red bockar på böjt spår. Sen red vi på ett hinder med galoppbommar innan. Tanken var att vi skulle galoppera på friskt, komma in över första bommen och sen låta hästan backa av själv över bommarna och hindret. Sen hoppade vi även en serie med travbom in, kryss, två galoppsprång med bommar, räcke, två galoppsprång med bommar, räcke, galoppbom. Tessan gjorde allting superbra! :)
 
Rustica red jag ut i skogen idag. Skrittade och travade bara, red över stockar och klättrade en hel del. Hon var fin :)
Glömde att skriva hur det gick på tävlingen i helgen. Red alltså 125 och hade två nedslag. Jag red inte speciellt bra alls. Dels för att det gick så bra förra helgen att jag blev för nöjd och slappnade av lite. Sen när jag var på framhoppningen så ramlade en tjej av på banan så tävlingen pausades tills ambulansen kom. Det gick bra med tjejen lät det som, som tur var. Jag och Stickan fick kanske inte bästa uppladdningen dock. Väl inne på banan så sprang hon in lite i hindren och kom för nära. Jag lättade på handen, så förhoppningsvis lärde hon sig något till nästa gång iallafall :) 
Bild från förra året, när jag hade Rocksina :)
 

Tessan är tillbaka!

Nu på kvällen kom Tessan tillbaka, hon har varit hemma hos sina ägare under min praktik (+ en vecka). Nu är det tänkt att jag ska komma igång med att tävla henne igen, hur kul som helst :) Hon är så rolig att rida!
Tessan heter egentligen Tethys Marblesienne och är 6 år :)

Magisk morgon på Strömsholm!

Måndag morgon, det innebär dressyrlektion för mig. Såhär kan det se ut, en helt vanlig vardag...
Min fina ♥

Bilder från i fredags.


Helg!

Igår, fredag var det KZ med gymnastik bl.a. Så vi tränade på matta, stång och trampets. Fräschade upp mina kunskaper från marmorbynsskolan (mellanstadiet ) och busade runt, det var riktigt kul haha!
Sen red jag ut på Stickan och på kvällen myste vi och kollade på filmer, jag och mina favorit tjejer och killar :)
Idag har jag trimmat Stickan, inför tävlingen imorn. La mycket fokus på att kunna reglera galoppen, fram och tillbaka, sidvärts osv. Hon var jättebra idag :)
Nu ska jag ut och springa en runda innan jag fixar klart stallet. Nu när jag har lite lugnare schema så ska jag försöka komma igång med det igen :)
Obs, skrev detta för några timmar sen så nu är löprundan klar, kändes riktigt bra med tanke på att jag inte har varit igång så mycket på ett tag. Och så är stallet fixat, allt iordning för imorn och så pratade och myste jag länge med kompisarna :) ikväll är det melodifestivalen med ett helt gäng i grannhuset! :))


Proud to be part of these days.

Gamla bilder på mig & Rocksina. Jag blir glad när jag kollar på dem. Det var en väldigt speciell tid. 

Stand up!

Idag tränade vi för Jens! Tränade på att hästarna skulle vänta och att vi ska kunna lägga fram handen (utan att luta sig framåt) lite språnget innan hindret och hästen ska fortfarande vänta och hoppa uppåt genom kroppen. Stickan var fin. Vi pratade också om framtiden och Jens berättade bl.a. vad han gjorde direkt efter gymnasiet. Inspiration igen! ;)
Jag är ganska livrädd för livet efter gymnasiet, har faktiskt rätt ordentlig ångest för tillfället. Jag hoppas att jag kommer ur det snart. Kanske när jag har en plan för vad som kommer att hända. Jag vet inte, det löser sig väl. 

Stilstudie.

 
 
Lite inspiration! Jag brukar kolla på många olika ryttare som jag tycker rider bra och sen ta det jag gillar med deras ridning och försöka ta efter. Ingen rider ju helt perfekt hela tiden och framför allt så kanske några grejer fungerar för vissa medan andra behöver göra på ett annat sätt. Som Jens sa igår: I ridning är ingenting svart eller vitt, man måste hitta den optimala blandningen. Iallafall så tycker jag om att kolla på vad ryttarna har gemensamt snarare än vad som utmärker dem. 
De allra flesta världsstjärnorna tycker jag har följande genemsamt bl.a.:
- Lätt sits och följer med i kurvan, sitter upp mot hindret när de ser distansen.
- Rytm hela rundan runt, inga stora förhållningar eller ryck, smooth.
- Balans i stigbyglarna, ryttaren har egen balans innan, över, efter och emellan hindrena. 
- Blicken på hindret, hela tiden, de kollar aldrig ner på hästens hals en sekund.
- Lika mycket eftergift över varje hinder, precis så mycket som behövs.
- Stilla händer, de styr med skänklarna och sitsen. 
- Inga glappande tyglar
 
Det är några saker som jag har sett, och nu försöker ta efter :)

Har hört att den där kvinnan lever ett tufft liv...


Onsdag!

Idag har Stickan tagit det lugnt. Onsdagar är ju som ni vet KZ-dag så det passade bra med lite vila för henne. Efter schemat tävling-dressyrträning-hoppträning dom senaste dagarna. Dagens motion blev därför skritt ca 45 min morgon och kväll, sammanlagt 90 min alltså, både för hand och i skrittmaskinen. Och sen har hon duschat och friserats. Så nu är hon fin och fräsch. Det är så lätt att hålla både hästar och utrustning rena i centrumhuset, det finns ju liksom allt. Slängde in benskydden i tvättmaskinen medan jag tvättade Stickan från topp till tå, sen stod hon i solariet medan jag putsade alla grejer.
Imorn har jag en härlig dag framför mig, lugnt schema med sovmorgon och hoppträning på eftermiddagen.
Stickan idag, i solariet och när vi visar upp våran fina matchning, hahah!


Fix you

Åh vad jag älskar det här stället. Eller snarare personerna här/ livet jag har här. Idag har jag pratat med Jens= inspiration! Och hopptränat för Daniel= mer inspiration. Det gick bra också! Riktigt bra faktiskt, det är först nu när jag kommer tillbaka till min vanliga träning som jag känner hur mycket praktiken gav. Det jag tränade på idag var mest att kunna följa med hästen genom kurvan/ mot hindret och sen sista biten sitta upp och låta hästen hoppa själv. Hästen ska då när jag rätar på mig backa av själv och få frihet nog att kunna bedömma hindret, få kontroll på tekniken och hoppa genom språnget på egen hand. Det låter så enkelt.. ;) Men nu börjar jag få ordning på det med Stickan! Jag kommer ihåg hur enkelt det kändes när det funkade med Rocksina, jag red liksom bara på, rätade upp mig mot hindret och hon var uppmärksam direkt. Det är rätt så enkelt när man har fått in systemet. 
Min favoritbild på mig & Rocksina :)

I call it lov!

Lovets sista uteritt/dag :)


Vårtermin!

Sista terminen på Strömsholm! Helt vrickat. Jag ska njuta av den här våren, så mycket det bara går :) 
Har valt bort en kurs också så att jag får lite lugnare schema än i höstas- mer tid för mina egna hästar. Hur skönt som helst.
 
Idag har jag bl.a. ridit Stickan för Linda, lösgörande arbete. Vi jobbade med volter, sidvärts och förvänd galopp. Efter uppvärmningen började vi med en övning i trav då vi på en långsida först la en volt i hörnet, skänkelvikning in till mitten, volt ut mot väggen, skänkelvikning ut mot väggen och en till volt inåt. likadant på andra långsidan. Superövning! Sen i galopp så la vi 10-meters volter på långsidorna, så många vi ville, och emellan volterna ökade vi tempot lite för att ta tillbaka till nästa volt. Sen red vi även på frykantsspåret i förvänd galopp. Stickan var fin och Linda sa att det syntes att jag hade ridit mycket på praktiken, hon var nöjd, vilket är superkul! 
Tessan har jag inte här än så för övrigt är det lugnt :)
 
Igår innan jag åkte hit så tävlade jag, gjorde årets första start, i Katrineholm. Red en 120 och det gick bra! Det kändes att det var årets första runda, hade velat ha det mera rytmiskt, men en bra början på året!
Film :)
 

Hemma!

Hallå! 
Som ni säkert förstår så är jag hemma nu. Jag vilar och gör i princip ingenting vettigt. Känner att jag behövde detta iallafall. De två sista dagarna på Karupslund var bra. Jag hopptränade med Stickan, red andra fina hästar och så var vi ute och åt som avslutning. Sen packade jag ihop och åkte hem helt enkelt ;)
Stickan innan vi åkte hem!
Många timmar i bilen
Hem till min egna säng
Sen har jag varit på The Hives med brorsan :)
Hemmaaa :)
 

RSS 2.0